Yllätyspotkut saanutta Jouko Myrrää kiellettiin tapaamasta joukkuetta: ”Oloni on tyhjä ja surullinen”

Jouko Myrrä, 53, suuntasi potku-uutisen saatuaan padelkentälle. Illalla lämpeää sauna.

Jouko Myrrä (toinen takana oikealta) valmensi vielä tiistai-iltana Ilveksen Mestarien liigassa voittoon norjalaisesta Stavanger Oilersista.

5.10. 11:57

Aamulehti

Tampereen Ilves juhli tiistai-iltana tärkeää Mestarien liigan voittoa norjalaisesta Stavanger Oilersista. Yhdeksän jälkeen päättyneestä ottelusta ehti kulua reilu tunti, kun päävalmentaja Jouko Myrrän puhelin kilahti.

”Puoli yksitoista sain Whatsapp-viestin, että aamuyhdeksältä toimistolle. Risto Jalo ja Timo Koskela kertoivat siellä, että hommat loppuvat tähän. Oloni on tyhjä ja surullinen ennen kaikkea siksi, että tuossa on todella hyvä joukkue ja hyviä pelaajia. Olen nauttinut arjesta heidän kanssaan. Olisin halunnut tänäänkin heitä valmentaa”, potkut saanut Myrrä kommentoi Aamulehdelle.

Ilveksen urheilujohto kielsi Myrrää hyvästelemästä joukkuetta kasvotusten. Myrrä onkin iloinen, että hänen puhelimessaan on aamupäivän haastatteluhetkellä kymmeniä viestejä valmentajakollegoilta ja pelaajilta.

”Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä näin pitkän pätkän Ilveksessä erinomaisten kollegoiden ja pelaajien kanssa. Upeita ihmisiä, upeita hetkiä”, Myrrä maalaili.

Tuntuuko erikoiselta saada potkut sarjakärjen päävalmentajan paikalta?

”En kommentoi. Antaa urheilujohdon kommentoida.”

Myrrä, 53, aloitti valmennusuransa Ilveksessä vuonna 2009. Entinen peluri valmensi Ilveksen junioreissa vuodet 2009–16. Pätkä huipentui kevääseen 2016, kun Myrrän valmentamat Ilveksen A-juniorit voittivat Suomen mestaruuden. Tämän jälkeen Myrrä siirtyi Ilveksen liigajoukkueen apuvalmentajaksi Karri Kiven valmennusryhmään. Alkukaudesta 2019 Kivi sai potkut, Myrrä nostettiin tilalle.

Myrrän Ilves-päävalmentajuus huipentui viime kevääseen, kun Ilves katkaisi 21 vuoden mitalittoman jaksonsa SM-pronssilla.

Tähän kauteen lähdettäessä oli tiedossa, että Myrrän sopimus on katkolla. Lisäksi valmennusryhmään liittyi runkosarjan alettua seuraikoni, toissa kevään hopeapäävalmentaja Raimo Helminen. Yleensä niin iloinen ja rempseä Jouko Myrrä oli haastattelutilanteissa aiempaa vaisumpi.

”En kommentoi kaiherruksia. Aina pestin loppuessa se tulee yllätyksenä”, Myrrä kuittasi.

Myrrän kalenteri tyhjeni voimallisesti potku-uutisten jälkeen. Seuraavaksi Myrrä aikoi suunnata hyvien ystäviensä kanssa puoli kolmeksi pelaamaan padelia.

”Se on ainoa kalenterimerkintäni tällä hetkellä. Menen pelaamaan pystypäin ja hyvällä valmentajan sekä ihmisen arvolla. Illalla lämmitetään sauna. Olen hetken näissä fiiliksissä lähipiirini kanssa. He tietävät millainen ihminen, isä ja valmentaja olen”, Myrrä kertoi.

”Sen enempää tulevaisuudestani ei ole tietoa, mutta olen toiselta koulutukseltani ammattivalmentaja. Se on intohimoni, tykkään työstäni. Olen tehnyt hyvin työni Ilveksessä 13 vuoden ajan. Olen tietoinen, etteivät rekordini valmentajana ole huonoja.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut