Näin Tapparan mestaruusviiri nousi Nokia-areenan kattoon: ”Siinä vaiheessa tuli pala kurkkuun, kun kaukaloon asteli Tappara-legendoja”

Viime kevään mestaruusviiri nousi Nokia-areenan kattoon tapparamaisen tyylikkästi. Isännät voittivat liiga-avauksessa TPS:n.

Tapparan mestaruusviiri nousi Nokia-areenan kattoon ennen TPS-ottelua liigakauden avauksessa.

13.9. 22:18

Monin superlatiivein kuorrutettu liigakausi tarjosi kuohkeata kermavaahtoa heti alkajaisiksi, kun viime kevään mestarin Tapparan mestaruusviiri nostettiin Nokia-areenan kattoon ennen TPS-ottelun alkua.

Seremonia oli tapparamaisen hillitty ja tyylikäs.

Pitkäaikaisen Tappara-johtajan Mikko Leinosen puheesta huokui suuri kunnioitus myös vastustajaa kohtaan.

Sinne se nousee – uusin mestaruusviiri.

Tapparan pelaajat seurasivayt seremoniaa aluksi keskiympyrässä muodostelmassa.

Leinonen muistutti, että hallissa oli kaksi vuonna 1975 alkaneen liiga-ajan menestyksekkäintä seuraa. Tepsillä on kymmenen mestaruutta ja Tapparalla nyt yksitoista.

Vielä loukkaantuneena olevalla Tappara-kapteenilla Otto Rauhalalla oli hyvää aikaa tuoda Kanada-malja kaukaloon yleisön ihasteltavaksi vielä kerran. Vai pitäisikö sanoa taas kerran.

Ei ollut mitään sattumaa, että tyylikäs seremonia sijoitettiin Tapparan fanipäädyn eteen.

Tappara kunnioitti hienolla tavalla omia legendojansa. Kalevi Numminen, Timo Jutila, Janne Ojanen, Timo Susi ja Erkki Lehtonen marssivat jäälle raikuvien aplodien saattelemina. Tappara on jäädyttänyt kaikkien viiden numeron.

Tapparan legendat Kalevi Numminen (oikealla), Timo Jutila, Janne Ojanen, Erkki Lehtonen ja Timo Susi sekä nykyinen kapteeni Otto Rauhala (nro 42) seurasivat viirin nostoa, puheenjohtaja Mikko Leinonen piti lyhyen puheen.

Yksi puuttui joukosta. Pekka Marjamäki siirtyi kymmenen vuotta sitten Tampereelta taivaskaukaloihin.

Seisaaltaan tapahtumia seuranneet katsojat riehaantuivat eniten, kun iso mestaruusviiri lähti nousemaan ylös Tapparan tutun maalilaulun ”Live is Life” tahdissa.

Siinä vaiheessa fanipäädyssä aukesi valtava lakana. Siinä Tapparan valmentaja Jussi Tapola piteli Kanada-maljaa käsiensä varassa. Lakanaan oli liitetty teksti ”Me ei voida asettaa muuta tavoitetta kuin olla paras”.

Viiriseremonia oli tyylikäs.

Siellä se roikkuu, ensimmäinen Nokia-areenassa voitettu mestaruusviiri. Tapparan kauden 2021-2022 mestaruusviiri pääsi paikalleen areenan kattoon tiistain liiga-avauksessa TPS:ää vastaan.

Vaikka Tappara on tottunut voittamaan, mestaruus oli ensimmäinen Nokia-areenassa ja siksi historiallinen hetki. Tämän koki 6 331 katsojaa. Olisi odottanut, että koskettava tilaisuus olisi vetänyt paikalle enemmän väkeä.

Ratkaisu oli juuri sellainen kuin sopi odottaa. Tappara horjui tovin TPS:n myllytyksessä, mutta petrasi muutaman piirun päätöserään ja otti kotiyleisöä riemastuttaneen 3–1-kotivoiton.

”Peli muuttui totaalisesti CHL-kamppailuista. Nyt oli vähemmän vauhtia ja enemmän taktisia juttuja”, Tapparan veteraanihyökkääjä Kristian Kuusela summasi.

Kuusela aloitti Tapparan maalitehtailun toimittamalla kiekon Patrik Virran luistimen kärjen kautta TPS:n verkkoon. Kaikki tietävät 39-vuotiaan veteraanin taidot, mutta Kuuselakaan ei ole sentään niin tarkka.

”Ohjuri sattui kimpoamaan sopivasti. Hyvä, että meni sisään”, Kuusela heitti.

Patrik Virta ohjasi Tapparalle 1–0-maalin, se oli myös koko liigakauden ensimmäinen osuma.

Kun Tapparan pelaajat esiteltiin yksitellen juhlaseremonioiden aikana, Kuusela sai pelaajista koko joukon raikuvimmat aplodit.

”Kyllähän se tuntui hienolta. Se osoitti, että olen tehnyt jotain asioita oikein vuosien varrella. Arvostus on molemminpuolista”, Kuusela kiitteli.

Tapparan voitto-osuman iskenyt Waltteri Merelä myönsi, että mestaruusseremoniat herkistivät isoakin miestä.

Kävikö konkarille samoin?

”Nämä ovat aina hienoja juttuja. Näitä hetkiä pitää arvostaa. Siinä vaiheessa tuli pala kurkkuun, kun kaukaloon asteli Tappara-legendoja”, Kuusela tuumi.

Mitä viime kevään huumasta jäi päällimmäisenä mieleen?

”Voittaminen. Se on se juttu, mitä varten pelaan edelleen”, Kuusela vastasi.

Tappara on todistanut tasonsa alkusyksyn peleissä. Tapolan luotsaama ryhmä voitti kolme harjoitusottelua ja kolme ensimmäistä Mestarien liigan kamppailua.

Tässä Jori Lehterä jakaa kiekkoa Waltteri Merelälle.

Ja merelä tuulettaa 2–1-maalia.

Tappara-hyökkääjä Waltteri Merelä (keskellä) avasi uuden kauden tehokkasti tekemällä tehot 1+1 avauspeliin. Merelä teki voittomaalin Jori Lehterän syötöstä.

Käytännössä myös neljäs CHL-peli toi onnistumisen jatkoaikatappiosta huolimatta. Rapperswililtä napattu piste takasi tamperelaisille pudotuspelipaikan.

Sama tahti jatkui liiga-avauksessa.

Tapparasta otetaan mittaa toden teolla heti ensimmäisen liigaviikon aikana. Torstaina vieraaksi saapuu aina nimekäs HIFK. Lauantaina odottaa vieraskamppailu siirtomarkkinoilla röyhinyttä Kärppiä vastaan.

Kun TPS viettää 100-vuotisjuhlakautta, tulosodotukset ovat luonnostaan tavallista korkeammalla. Mestaruus kruunaisi merkkipäivät kahden peräkkäisen hopeakevään jälkeen.

TPS puristi Tapparan keväällä ahtaalle superketjunsa Mikael PyyhtiäJuuso PärssinenMarkus Nurmi johdolla. Tästä triosta ei ole jäljellä ketään ainakaan juuri nyt.

Pärssinen ja Nurmi yrittävät NHL:n valloitusta Nashvillen organisaatiossa. Pyyhtiä lähti maanantaina Columbuksen harjoitusleirille ja yrittää vakuuttaa valmennusjohdon heti.

Ellei NHL-paikkaa avaudu, hän palaa vielä vuodeksi Turkuun.

TAUSTA

Mestarin startti seuraavaan kauteen

2010: TPS-HPK ja 5–4

2011: Jokerit-HIFK 5–3

2012: KalPa-JYP 0–3

2013: Ässät-Lukko 4–0

2014: Kärpät-Tappara 3–1

2015: KalPa-Kärpät ja 1–2

2016: Tappara-Ässät 3–0

2017: Ilves-Tappara 0–3

2018: Kärpät-KalPa ja 2–3

2019: HPK-Kärpät 2–3

2020: ei mestaria

2021: Lukko-TPS 3–5

2022: Tappara-TPS 3–1

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut