Tappara ja Ilves aloittavat liigakauden eri tunnelmissa

Tapparalta ja Ilvekseltä odotetaan paljon. Onko Ilves valmis vastaamaan paineisiin?

12.9. 20:00

Aamulehti

Tampereen kiekkokausi on saatu vauhtiin ryminällä. Mestarien liigassa Tappara ja Ilves pelasivat viime viikolla neljä ottelua peräkkäisinä iltoina torstaista sunnuntaihin. Alkaneella viikolla vähintään jompi kumpi tamperelaisista pelaa joka ilta tiistaista lauantaihin.

Tappara ja Ilves pelaavat tasatahtiin ja molemmilta odotetaan alkavalla kaudella paljon, mutta Tampereen kiekkoylpeyksien tunnelmissa on selvä ero liigakauden alla.

Tapparalla on tiistaina liiga-avauksessaan kunnia nostaa Nokia-areenan kattoon ensimmäinen mestaruusviiri, joka on voitettu uudessa areenassa. Vastaan asettuu viime kevään hopeamitalisti TPS.

Tapparalla on Mestarien liigassa kaksi alkulohko-ottelua pelaamatta, mutta kirvesrinnat ovat jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa. Alla on kolme voittoa ja yksi jatkoaikatappio, joka tuli sveitsiläistä Rapperswil-Jona Lakersia vastaan.

Tapparan pelaaminen on ollut uomissaan heti kauden alkaessa, kuten oli vuosi sittenkin. Enne oli tuolloin erittäin lupaava. Tapparan ykköshärät Niko Ojamäki, Jori Lehterä ja Waltteri Merelä ovat tehneet odotetun kovaa tulosta Mestarien liigassa, eikä tahdin oleteta hidastuvan liigajäillä. Piskuisen yhdysvaltalaisen Tyler Kelleherin kaksi maalia ovat olleet plussaa kirvesrinnoille.

Ilveksen tilanne on päinvastainen. Neljä ottelua, yksi jatkoaikavoitto, kolme tappiota. Ellei Ilves nappaa norjalaista Stavanger Oilersia vastaan lokakuun kahdesta ottelusta vähintään neljää pistettä, Ilves on ulkona jatkosta. Omissa käsissä pudotuspelipaikka ei enää ole. Ilves tuskin suunnitteli tällaista alkua Mestarien liigan debyyttiinsä.

Ilvekseen kohdistuu pronssikauden ja joukkueeseen tehtyjen satsauksien myötä enemmän painetta kuin pitkään aikaan. Ainakaan Mestarien liigan esitykset eivät ole vakuuttaneet Ilveksen valmiudesta vastata paineisiin.

Kausi on vasta lähtökuopissa. Keskiviikon Ässät-avauksesta alkaen kurssia voi muuttaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut