Tappara varmisti Mestarien liigan pudotuspelipaikan oudolla tavalla – Rapperswil ei ollut perillä tilanteesta: ”En tiedä, mitä siellä nukuttiin”

Rapperswil-Jona haki Nokia-areenasta jatkoaikavoiton, mutta se ei auttanut joukkuetta tippaakaan.

Rapperswilin Jordan Schroeder laukoi voittomaalin jatkoajalla ohi Tappara-vahti Christian Heljangon ja puolustaja Casimir Jürgens in.

10.9. 21:57

Tapparan ja Rapperswil-Jonan välinen CHL-kamppailu päättyi oudolla tavalla.

Sveitsiläisjoukkue antoi Tapparan pelaajien kiekotella rauhassa varsinaisen peliajan loppuhetkillä, vaikka vieraat olisivat tarvinneet täydet pisteet pitääkseen jatkotoiveet elossa.

”Olihan se ihmeellinen tilanne. Laskimme heti pikaisella matikalla, että sveitsiläiset tarvitsevat maalin. Oletimme, että vastustaja ottaa ilman muuta veskarin pois ja yrittää maalia. En tiedä, mitä siellä nukuttiin”, Tapparan puolustuksen isäntä Mikael Seppälä hämmästeli.

Tasatulos sopi erinomaisesti Tapparalle, koska piste takasi joukkueelle pudotuspelipaikan jo neljännessä alkulohkokamppailussa.

Toki tämän jälkeen pelattiin vielä jatkoaika, mutta se oli isossa kuvassa enää pelkkää kosmetiikkaa.

Rapperswil otti lopulta 3–2-jatkoaikavoiton Jordan Schroederin ylivoimaosumalla ja tarjosi näin ilonaihetta fanaattiselle kannattajajoukolleen.

Seppälä otti tällä kertaa ohjat omiin käsiinsä myös hyökkäyspäässä. Luottopakki upotti Tapparan 2–1-johtomaalin Patrik Virran esityön jälkeen. Tämä osuma takasi lopulta jatkopaikan.

”Välillä sattuu osumaan. Laitoin silmät kiinni ja vedin täysillä. Kiekko lurahti sopivasti längistä sisään”, Seppälä heitti.

Et siis yrittänyt tunnelista?

"En missään nimessä”, Seppälä vastasi.

Kiekkoilta oli kaikin puolin poikkeuksellisen intensiivinen ajankohtaan nähden. Lehtereillä oli reilut 5 000 katsojaa, joista reilut 200 sveitsiläisiä. Punainen meri piti hurjaa mekkalaa alusta loppuun ja sai himoitsemansa palkinnon.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni vierasfaneista tiesi tuloksen merkityksen.

”Nyt pelattiin kansainvälisen tason lätkää. Pelinopeus oli tapissa. Joka tilanteessa joutui vääntämään tosissaan. Peli oli ilman muuta kauden kovin tähän mennessä”, Seppälä summasi.

Tiukka taistelu oli Tapparalle paras mahdollinen kenraali tiistaina alkavaan liigakauteen.

Rapperswilin kapteeni Roman Červenka näytti suurta johtajuutta. Hän kruunasi sveitsiläisjoukkueen ylivoiman ammattimiehen osumalla. Illan päätteeksi lähti vielä syöttö jatkoaikamaaliin.

Tilanne syntyi Tapparan sentterin Jori Lehterän kiekonmenetyksen jälkeen. Lehterä hukkasi kiekon helpossa paikassa ja järjesti isännät turhaan pyöritykseen.

Červenka on täyttänyt ”jo” 36, mutta vuodet eivät ole vieneet virettä minnekään.

Päinvastoin – tšekkihyökkääjä oli viime kaudella elämänsä vireessä. Hän voitti Sveitsin liigan pörssin 64 pisteellä ja oli tehokkain (5+12=17) myös MM-turnauksessa.

Červenka tahditti maajoukkueen MM-pronssille Tampereella.

Červenka on luonut hienon uran Euroopan kaukaloissa, mutta uran varrelle mahtuu myös NHL-visiitti. Hän piipahti kaudella 2012–13 Calgaryssa ja takoi siellä 39 ottelussa 17 tehopistettä.

Rapperswil sai kiekon kertaalleen Tappara-vahti Christian Heljangon taakse jo avauserässä, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Tuomarit totesivat, että Tyler Moy häiritsi Heljangon työskentelyä.

Toisenlainenkaan ratkaisu ei olisi ollut iso vääryys, sillä Kristian Tanus kärräsi Moyn Heljangon päälle.

MITÄ TAPAHTUI?

Ruotsalainen jäätyi

Valmennusjohto nukkui: Rapperswilin johto ei katsellut varmasti kovin suopeasti Stefan Hedlundin pelinjohtoa. Ruotsalainen jäätyi pahasti päätöshetkillä, kun joukkue olisi tarvinnut voitto-osuman varsinaisella peliajalla.

Yleisöä: 5 231.

Entä nyt? Tapparalla on vielä kaksi alkulohkopeliä jäljellä. Tamperelaiset käyvät 5.10. EHC Münchenin vieraana ja kohtaavat saman saksalaisjoukkueen 11.10. Nokia-areenassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut