Lue tästä kaikki alkavasta Liigasta: Tulossa kaikkien aikojen tamperelaiskausi

Aamulehden Liiga-teema opastaa alkavaan jääkiekkokauteen. Täältä löydät kaikki erikoisartikkelit ja pääset valmistautumaan uuteen kiekkokauteen.

6.9. 9:01 | Päivitetty 13.9. 7:50

Miesten jääkiekkoliigan kausi alkaa 13. syyskuuta viime kauden finalistien Tapparan ja TPS:n kohtaamisella.

15 joukkuetta ja kauden jälkeen yksi joukkue on mestari. Aamulehden Liiga-erikoisteema tarjoilee tuhdin ennakkopaketin alkavasta jääkiekkokaudesta.

Analyysi: Unelman tiellä yksi joukkue

Miesten jääkiekkoliigan kausi tarjoaa huippuluokan jääkiekkoa ja pelaajia. Draamaa pitäisi riittää, sillä edes paikka pudotuspeleissä ei irtoa helpolla.

Lue lisää: Tapparan ja Ilveksen unelman tiellä on erityisesti yksi joukkue – Tapparalle on nostettava jälleen hattua, Ilves seuraa mestarisuosikkien vanavedessä

Aamulehti arvioi kaikki liigajoukkueet

Analysoimme jokaisen liigajoukkueen vahvuudet ja heikkoudet ja nostimme kustakin kokoonpanosta esiin yhden tähtipelaajan, johon kannattaa kiinnittää katse alkavalla kaudella

Lue lisää: Lue tästä Aamulehden urheilutoimituksen arviot kaikista liigan joukkueista

Tamperelaisjoukkueet esittelyssä

Esittelemme Tapparan ja Ilveksen ensi kauden joukkueet pelaaja pelaajalta. Pelaajat on arvotettu tähdin.

Lue lisää: Esittelyssä Tappara 2022–23: Jopa seitsemän pelaaja ansaitsi täydet viisi tähteä – nimimiesten takaa löytyy kiinnostavia lupauksia

Lue lisää: Esittelyssä Ilves 2022–23: Hyvät ystävykset muodostavat tupsukorvien tähtiduon – Ilves-puolustuksessa riittää laatua

Lisäksi Aamulehti laittaa tamperelaisseurojen pelaajat paremmuusjärjestykseen. Tappara sai top 15 -listalle kahdeksan pelaajaa, Ilves seitsemän.

Lue lisää: Listasimme Tapparan ja Ilveksen 15 parasta pelaajaa – KHL-paluumuuttajista yksi nousi ylitse muiden

Tappara ja Ilves Liigan budjettikärkinä

Miesten jääkiekkoliigassa nähdään kaikkien aikojen kausi, jos ennen kautta laaditut tulobudjetit toteutuvat. Seurojen yhteenlasketut liikevaihdot ovat ennätykselliset 116 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Tappara ja Ilves Liigan budjettikärkinä

Jyrki Jokipakka vaihtoi KHL:n Ilvekseen. Tapparaan palannut Jori Lehterä on yksi alkavan liigakauden suurimmista ja mielenkiintoisimmista nimistä.

Tapparan ja Ilveksen tähdet

Jori Lehterän mieli järkkyi ensimmäisen NHL-kauden aikana. Hän menetti kiinnostuksensa jääkiekkoon kokonaan useammaksi vuodeksi. Nyt kipinä roihuaa taas täydellä liekillä.

Lue lisää: Jori Lehterän elämä muuttui karmeaksi painajaiseksi yhdessä hetkessä – Tapparaan palannut tähti vältti kuoleman onnenkantamoisella: ”Nyt asiat ovat paremmin kuin hyvin”

Jyrki Jokipakka riuhtoi traktorinrenkaita Novosibirskissä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Ilves valikoitui ensi kauden seuraksi kesän aikana.

Lue lisää: Perhe sai Jyrki Jokipakan palaamaan Ilvekseen – Venäjän sota järisytti tähtipuolustajan suunnitelmia: ”Tiesin jo silloin”

Lauri Marjamäki unelman tiellä?

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki aikoo estää Ilveksen ja Tapparan fanien unelman paikallisderbystä jääkiekkoliigan finaaleissa.

Lue lisää: Barrikadina tamperelaisten toiveiden tiellä

Tulossa kaikkien aikojen tamperelaiskausi?

Kaikki viittaa siihen, että ensi kaudesta on tulossa tamperelaisittain yhtä kutkuttava kuin edeltäjänsäkin. Niin Tappara kuin Ilveskin kamppailevat kultamitaleista kynsin ja hampain.

Lue lisää: Pääkirjoitus: Kautta aikain tamperelaiskausi, osa kaksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut