Tulikuuma Tappara-vahti Christian Heljanko rakensi muurin maalinsa eteen – ”Kerrankin sai tehdä itsensä tärkeäksi”

Tappara haki CHL:ssä vierasvoiton Sveitsistä, kun Rapperswil kaatui 3–1. Joukkueen ykkösnimi oli maalivahti Christian Heljanko.

Tapparan ykkösmaalivahti Christian Heljanko kantaa tälläkin kaudella isoa roolia kirvespaitojen joukkueessa. Kuva viime kauden mestaruusjuhlista.

3.9. 22:51

Tapparan maalivahti Christian Heljanko on tottunut siihen, että töitä on vähemmän kuin vastustajan veskarilla.

Lauantai-iltana tilanne oli toinen, kun sveitsiläisisäntä Rapperswil-Jona vyöryi hurjasti päälle Mestarien liigan kamppailussa.

Heljanko pysäytti kiekkoja jäätävästi ja tahditti Tapparan 3–1-vierasvoittoon.

Lue lisää: Tappara tarrasi tiukasti kiinni Mestarien liigan pudotuspelipaikasta – Christian Heljanko kesti Rapperswilin rummutuksen

Maalivahtien torjunnat kertovat olennaisimman pelin virtauksista: Heljanko torjui peräti 35 kertaa ja Rapperswilin veskari Melvin Nyffeler vain kuusi kutia.

”Kerrankin näin päin. Sain tehdä itseni tärkeäksi”, Heljanko heitti bussimatkalta.

Tappara siirtyi Rapperswil-Jonasta yöksi Zürichiin ja lentää sieltä sunnuntaina koti-Suomeen.

”Mestarien liigan vieraspelit ovat aina haastavia, kun vastustajat hyökkäävät rajusti kimppuun. Kaikki kunnia Rapperswilille – se tuli tosi kovaa päälle”, Heljanko antoi tunnustuksen.

Viime kaudella Heljanko sai tuulettaa useasti Tappara-fanien kanssa. Samaa nähtäneen tälläkin kaudella.

CHL-kamppailu oli sopiva testi myös Heljangolle.

”Oma vire oli melkoinen arvoitus ennen tätä päivää. Pääsin edellisissä peleissä niin helpolla. Oli mukavaa, kun hommia tuli vihdoin. Vire tuntui ihan hyvältä, mutta huippuiskuun on vielä matkaa”, Heljanko muotoili.

Mestarien liigan arvostuksesta on keskusteltu jo pitkään. Heljangon silmät aukesivat toden teolla Tapparan edettyä finaaliin ja taistelua tiukasti Ängelholmin huipennuksessa. Röglen kaataminen jäi kuitenkin haaveeksi.

”Se oli urani kovin peli henkilökohtaisesti. Siinä mentiin tosi kovaa. Tarjolla ei ollut senttiäkään ilmaista tilaa. Haluan kokea saman uudestaan”, Heljanko innostui.

Lue lisää: Tappara voitti fanaattisen ruotsalaisyleisön kunnioituksen puolelleen kolmessa tunnissa – Kultainen Kemiläinen: ”Todella erikoinen keissi”

CHL on muuttunut arvostetuksi liigaksi pikku hiljaa.

”Eteenpäin on menty kamalasti kaikilla tasoilla. Yritimme pelata tosissamme myös alkuvuosina, mutta se ei ollut helppoa. Lehterit olivat puolityhjiä ja mukana oli porukoita, joita vastaan pärjäsi puolivaloilla”, Heljanko arvioi.

Nyt kaikki himoitsevat mestaruuspalkintoa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut