Jani Nyman voi olla Ilvekselle arvokas talismaani tällä kaudella – 18-vuotias lupaus vakuuttaa maalintekotaidoillaan: ”Paljon on vetoa hiottu vuosi vuodelta”

Ilves hävisi KalPalle harjoitusottelussa. Hyökkääjä Jani Nyman säväytti kahdella maalillaan.

Ilveksen 18-vuotias hyökkääjä Jani Nyman (numero 33) on tehnyt harjoituskaudella jo kolme osumaa, KalPaa vastaan hän osui kahdesti.

18.8. 20:01

Aamulehti

Jokainen seurajohtaja miettii, mistä löytää joukkueeseensa takuuvarman maalitykin. Usein rahoja laitetaan koviin kotimaisiin nimiin tai etsitään ulkomailta korttipakan ässiä.

Miesten jääkiekkoliigassa Ilveksen pitää muun muassa paikata Saksaan siirtyneen Nick Baptisten 26 liigamaalia. Tulevalla kaudella tupsukorvilta voi löytyä jokerikortti kirjaimellisesti omasta pakasta. 18-vuotias laitahyökkääjä Jani Nyman on tehnyt vakuuttavaa jälkeä harjoituskaudella.

Nyman teki ylivoimalla kaksi kliinistä maalia torstaina, kun Ilves vieraili harjoitusottelussa Kuopiossa. KalPa voitti lopulta 3–2 (2–0, 0–2, 0–0, 0–0, 1–0) voittolaukauskilpailun jälkeen Jaakko Rissasen oltua ainoa onnistuja. Ilveksen Joonas Oden teki jo voittomaalin jatkoajalla, mutta se hylättiin maalin oltua aiemmin pois paikaltaan.

KalPaa vastaan Nymanin maalit syntyivät Petri Kontiolan tarjoilusta: ensin komealla laukauksella yläkulmaan ja toisella kertaa Ilves sahasi KalPa-alivoiman ja Nyman puttasi kiekon tyhjänä maaliin.

”Pari hyvää laukausta, ei sen kummempaa”, Nyman arvioi KalPa-pelin maalejaan.

Ylivoiman maestro Kontiola sai vuolaat kehut.

”On se hienoa pelata hänen kanssaan ylivoimaa. Syötöt tulevat joka kertaa suorana lapaan.”

Nyman on koonnut kolmeen treenipeliin saldon 3+1=4.

Vahvuutena laukaus

Valkeakoskelta kotoisin oleva Kiekko-Ahman kasvatti ja Ilveksen junioriputkessa jalostunut Nyman osoitti maalintekokykyään jo viime kaudella Kooveen paidassa Mestiksessä. 34 otteluun tehdyt 18 maalia toivat myös kymmenen liigapeliä ja kesällä NHL-varauksen Seattle Krakeniin.

Nymanin laukaus on suuri vahvuus.

”Tuon joukkueeseen mielestäni maalinteon tehokkuutta ja laukaisu-uhkaa. Täytyy sanoa, että paljon on vetoa hiottu vuosi vuodelta, koko ajan paremmaksi”, Nyman pohjustaa.

Liigauran avausmaali on vielä tekemättä, mutta alkukauden näytöillä siinä tuskin kauaa menee, jos vain Jouko Myrrän johtamalta Ilves-valmennukselta löytyy luottoa.

”Toivottavasti se tulee mahdollisimman nopeasti, kun liiga starttaa.”

Ensin täytyy valloittaa paikka pelaavasta vakiokokoonpanosta. Nyman aikoo napata sen nöyryyden ja työnteon kautta.

”Hyvällä päivittäisellä tekemisellä se tulee.”

Kuopiossa Kontiola palasi Ilveksen kokoonpanoon, josta puuttui nyt Balázs Sebők. Nuoret hyökkääjä Nikolai Hakola ja puolustaja Otto Heinonen pelasivat harjoituskauden avauspelinsä.

Pelillisesti Ilves oli etenkin avauserän pari luistimenpiirtoa KalPaa jäljessä, mutta pääsi koko illan aikana paremmin ja paremmin peliin mukaan. Kolmas erä oli jo vahvasti Ilves-merkkinen.

”Ensimmäisessä erässä katseltiin ja oltiin perässä, toisessa erässä parannettiin ja kolmas oli jo hyvää Ilves-lätkää”, Nyman tiivisti.

Mitä tapahtui?

Ilveksellä hidas alku

Pelin kulku: Ilves oli avauserässä omassa päässä täysin purjeessa ja KalPa pääsi pyörittämään kaksi maalia. Toinenkin erä oli haastava, mutta Ilves tuli tasoihin Jani Nymanin kahdella yv-osumalla. Päätöserä oli Ilveksen pelillisesti paras.

Málek vakuutti: Ilves-maalilla torjunut nuori Jakub Málek urakoi 31 torjuntaa ja esitti varsin vahvoja otteita ottaen muutaman ison torjunnan.

Seuraavaksi: Harjoituspeli oli Ilvekselle jo kauden neljäs, kun KalPalle vasta toinen. Seuraavaksi Ilves pelaa jo CHL:ssä, jonka avausottelu on 1. syyskuuta Sveitsissä Friboug-Gottéronia vastaan.

Ilveksen Otto Heinoselta lähti kypärä päästä kamppailun tiimellyksessä.

Nikolai Hakala (36) pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa Ilves-paidassa nelosketjun sentterinä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut