Tampereen kiekkokausi iskettiin käyntiin yli 5 000 katsojan edessä – Petri Kontiola varasti show’n jo ennen ottelua

Tampereen kiekkoillan järein paukku tuli jo ennen paikalliskamppailun alkua, kun Petri Kontiola kertoi Aamulehdelle lopettavansa ensi keväänä.

Ilveksen Petri Kontiola aloitti viimeisen kautensa Tapparaa vastaan perjantaina. Kontiola kertoi ennen peliä, että tämä kausi jää uran viimeiseksi.

12.8. 22:53

Ilves löi viime kaudella Tapparan voitoin 4–2 keskinäisissä liigakamppailuissa, mutta nyt osat vaihtuivat.

Tappara rutisti perjantai-iltana 3–2-voiton ja nappasi Tampere Cupin finaalipaikan jo kuudennen kerran kahdeksan viime vuoden sisään.

Tappara kohtaa lauantaisessa Tampere Cupin finaalissa HPK:n klo 17. Ilves ja JYP pelaavat kolmannesta sijasta klo 13.30.

Kiekkoillan järein paukku tuli kuitenkin jo ennen paikalliskamppailun alkua kokeneen huippusentterin Petri Kontiolan suusta.

Suuriin suomalaispelaajiin lukeutuva Kontiola kertoi Aamulehdelle, että hän lopettaa uransa ensi keväänä.

Lue lisää: Ilveksen Petri Kontiola vahvistaa Aamulehdelle: Upea ura päättyy tähän kauteen

Toki sanamuodot jättivät vielä takaportin raolleen, mutta aukko on erittäin pieni.

Kontiola, 37, on tehnyt suuren vaikutuksen sekä Tapparan että Ilveksen kannattajiin. Hän tuli vuonna 2001 Seinäjoelta Tampereelle ja kuului Tapparan vahvuuteen kevääseen 2007 asti. Hienot liigakaudet avasivat sentterille NHL-portit.

Ilves pääsee nauttimaan maestron oivalluksista nyt toista vuotta. Viime kausi huipentui seitsemänteen puolivälierään, kun Kontiola upotti Kärpät jatkoajalla ja hullaannutti Nokia-areenan.

Kontiola kuului pitkään Leijonien luottomiehiin. Hän pääsi juhlimaan yhtä olympia- ja kolmea MM-mitalia.

Kymmenen kauden KHL-taival ansaitsee syvän kumarruksen. Se sisälsi kaikkiaan 646 ottelua. Tehopisteitä syntyi komeasti 305. Hän on Suomen kaikkien aikojen toiseksi tehokkain KHL-kiekkoilija Teemu Hartikaisen jälkeen.

Tapparan ylivoima näytti heti vaarallisuutensa. Veli-Matti Savinainen (kuvassa) iski maalin Jori Lehterän ja Valtteri Kemiläisen syötöstä.

Huima yv-ketju

Paikalliskamppailu todisti heti, että Tapparalta löytyy jäätävä ylivoimakentällinen. Sen muodostavat kevään tähtihankinnat Jori Lehterä, Niko Ojamäki ja Valtteri Kemiläinen sekä viime kaudelta tutut Veli-Matti Savinainen ja Waltteri Merelä.

Lehterä teki aikoinaan läpimurtonsa juuri Tappara ja palasi keväällä henkiseen kotiinsa kahdentoista vuoden tauon jälkeen. Maestro on valmis ottamaan mestarijoukkueen kapellimestarin puikon omaan käteensä.

Tapparaan palannut Kemiläinen kuuluu liigan parhaisiin viivamiehiin. Kylmäpäinen puolustaja juhli viime kaudella olympiakultaa ja CHL:n mestaruutta.

Niin ikään olympiakultaa napannut Ojamäki voitti KHL:n runkosarjan maalipörssin 29 osumalla. Tappara on entuudestaan tuttu myös Ojamäelle. Yhteinen taival osui kausille 2017–2020.

Ilvekseen palannut puolustaja Jyrki Jokipakka ihastutti heti varmoilla otteillansa. Jokipakasta on varmasti paljon iloa kauden mittaan.

Ilveksen tšekkivahti Marek Langhamer oli avauserässä vielä kesäterässä. Langhamer imaisi Tapparan kolmannen osuman varusteidensa kautta. Hän tiivisti otettansa pelin edetessä ja piti Ilveksen torjunnoillaan Tapparan tuntumassa.

Tapparaan palannut Jori Lehterä (oik.) ja viimeistä kauttaan aloittava Ilveksen Petri Kontiola ovat mitä luultavimmin liigakauden seuratuimpia hahmoja.

Korkea odotusarvo

Paikalliskamppailun odotusarvot olivat katossa viime kevään uskomattoman hurmoksen jäljiltä, kun Tappara ja Ilves avasivat uuden kiekkokauden perjantai-iltana Nokia-areenassa.

Ennusmerkit viittasivat valtavaan yleisöryntäykseen, mutta monet lajin ystävät halusivat nauttia Tampere Cupin paikalliskamppailun sijasta kauniin kesäillan tarjoamista iloista.

Toki 5 168 katsojaa on komea yleisömäärä, mutta hurjan buumin jälkeen halliin sopi odottaa enemmänkin väkeä.

Ettei totuus hämärtyisi, muutama fakta vielä Tampere Cupin paikalliskamppailujen yleisömääristä.

Kaksi edelliskesää on syytä jättää omaan arvoonsa koronarajoitusten takia. Niinpä kunnon vertailukohta on syytä hakea vuosista 2015–2019, kun Tampere Cup palasi kiekkokalenteriin kuuden vuoden tauon jälkeen.

Tämän jakson aikana paikalliskamppailut keräsivät 3 200–3 800 katsojaa. Siihen nähden Nokia-areenan lukema oli erinomainen.

TAUSTA

Tampere Cupin paikallispelit

Ilveksen pakkivahvistus Kevin Czuczman näytti fyysisyyttään taklaamalla Tapparaan palannutta laitahyökkääjää Niko Ojamäkeä.

Tampere Cup palasi kiekkokalanteriin uudistetulla formaatilla vuonna 2015.

2015 Ilves-Tappara 3–2

2016 Tappara-Ilves 2–0

2017 Ilves-Tappara 1–5

2018 Tappara-Ilves 4–3

2019 Ilves-Tappara 7–2

2020 Tappara-Ilves 7–4

2021 Ilves-Tappara vl. 2–3

2022 Tappara-Ilves 3–2

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut