Tappara teki miljoonavoiton – Mikko Leinonen siirtyy yllättäen puheenjohtajaksi

Tulos ja liikevaihto olivat Tamhockey-konsernin kaikkien aikojen parhaat. Heikki Penttilä ei jatka yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Tappara juhli kauden päätteeksi kotiyleisönsä edessä Suomen mestaruutta.

1.7. 11:35 | Päivitetty 1.7. 16:22

Aamulehti

Tampereen Tapparalle mennyt kausi oli ennennäkemättömän hyvä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Jääkiekon miesten Suomen mestaruuden voittanut ja CHL:ssä toiseksi sijoittunut seura ilmoitti perjantaina, että sen taustalla toimiva Tamhockey-konserni ylsi historiansa parhaaseen liikevaihtoon ja tulokseen. Tamhockey teki voittoa 1,4 miljoonaa euroa 12,5 miljoonan liikevaihdolla.

”Tämä oli erinomainen lähtölaukaus Nokia-areena-aikakauteen ja palkinto pitkäjänteisestä työstä. Ennen kaikkea meillä on nyt hyvä pohja ponnistaa kohti tulevaa”, kommentoi toimitusjohtaja Mika Aro seuran tiedotteessa.

”Haluamme, että kovan työn myötä Suomen menestynein jääkiekkoseura olisi tulevaisuudessa myös Suomen paras urheilubrändi.”

Pääoma kasvoi miljoonilla

Tamhockey-konserniin kuuluvat urheilutapahtuma­liiketoimintaa harjoittava emoyhtiö Tamhockey Oy ja fanituotteita myyvä Tappara Sport Oy. Tappara kertoo fanituotteiden myynnin kasvaneen edelliskaudesta 52 prosentilla.

Konsernin pääoma kasvoi kahdella miljoonalla 5,6 miljoonaan euroon. Tilikauden aikana järjestetyn osakeannin kerrotaan tuottaneen noin 600 000 euroa.

Joulukuun lopulta helmikuun alkuun Pirkanmaalla ollut yleisötapahtumien täyskielto johti neljän ottelun pelaamiseen tyhjille katsomoille ja useiden otteluiden siirtämiseen. Tappara sai tämän myötä sulkemiskorvausta 979 000 euroa.

Aiemmin Tapparan paikalliskilpailija Ilves kertoi Ilves-Hockey Oy:n tehneen viime tilikaudella poikkeuksellisen suuren 2,4 miljoonan euron voiton.

Penttilä väistyy

Tappara tiedotti myöhemmin perjantaina, että Heikki Penttilä ei jatka yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Penttilä toimi varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana yli 12 vuotta.

”Tämä aika Tapparan johtotehtävissä on ollut monella tavoin antoisaa aikaa ja, mikä tärkeintä, olemme saaneet olla mukana auttamassa Tapparaa, jota olemme koko elämämme ajan seuranneet joko läheltä tai kaukaa. Työ Tapparan puolesta jatkuu tämänkin jälkeen”, Penttilä lausui tiedotteessa.

Myös hallituksen pitkäaikaiset jäsenet Sirkka Hagman, Tommy Westerberg ja Jouni Oja jättivät paikkansa. Hagman kuului yhtiön hallitukseen perustamisesta eli vuodesta 1999 saakka.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin tuttu nimi: Mikko Leinonen.

Leinonen toimi pitkään Tamhockeyn toimitusjohtajana. Hän jäi pestistä eläkkeelle vuosien 2019 ja 2020 vaihteessa. Leinonen on kuitenkin pysynyt tiiviisti Tapparan toiminnassa mukana. Hän liittyi hallitukseen lokakuussa 2021. Lisäksi hän vastasi kevätkaudella joukkueen rakentamisesta, kun urheilujohtaja Jukka Rautakorpi siirtyi JYPin päävalmentajaksi.

”Puheenjohtajan tehtävä on kunnia, mutta myös paljon aikaa vaativa. Olen nyt toiminut myös urheilujohdossa, mutta syksyn aikana saamme varmasti myös tähän tehtävään uuden vastuunkantajan”, Leinonen sanoi.

Tamhockeyn hallituksen uudet jäsenet ovat Niklas Mattsson ja Antti Toiviainen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut