Mestaruuspokaalin nostaminen huipensi Jukka Peltolan uran – Tappara-ikoni ilmoitti lopettavansa: ”Uskomaton matka tulee nyt päätökseen”

Tapparan suurpelaajien joukkoon lukeutuva Jukka Peltola ripustaa luistimet naulaan 34-vuotiaana.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päättyi Jukka Peltolan peliura.

12.5. 10:27

Aamulehti

Jo peliuransa aikana Tappara-legendaksi noussut Jukka Peltola lopettaa peliuransa.

Peltolan, 34, viimeiseksi otteluksi jäi Nokia-areenassa pelattu viides SM-finaali, jossa Tappara varmisti Suomen mestaruuden. Peltola ilmoitti lopettamis­päätöksestään myöhään keskiviikko­iltana Instagramissa.

”Aivan uskomaton matka tulee nyt mun jääkiekkouran osalta päätökseen. Oon niin kiitollinen, että oon saanut tavata aivan mahtavia ihmisiä ja nähdä upeita juttuja ja paikkoja. Nimenomaan ihmiset ja tarinat vuosien varrelta jää mieleen, kun tätä taaksepäin muistelee”, Peltola kirjoitti ja kiitti entisiä joukkueitaan, tukijoitaan ja faneja.

”Isoin kiitos kuuluu kuitenkin perheelle ja ystäville kaikesta. Te ootte ollut mun tuki ja turva hyvinä ja huonoina hetkinä! Siitä oon ikuisesti kiitollinen. Nyt uusien haasteiden kimppuun!”

Kaudella 2006–2007 Tapparassa debytoineen Peltolan viimeinen kausi oli loukkaantumisten varjostama, ja runkosarjassa hän pystyi pelaamaan vain 25 ottelua. Pudotuspeleissä Peltolalla jäi väliin vain kolme ottelua 15:stä.

”Päävamma oli urani pahin juttu. On minulta leikattu jalkaa, polvea, akillesjännettä, sun muuta, mutta ne ovat selkeitä ja kuntoutus menee tietyllä tavalla. Syksyllä en tiennyt, pääsenkö kaukaloon enää, enkä kyennyt toimimaan kotona. En ole puhunut siitä paljoa. En edes miettinyt kaukaloon paluuta vaan sitä, että voisin toimia normaalisti”, Peltola kertoi Aamulehdelle mestaruuden ratkettua.

Lue lisää: Tapparan mestaruusjuhlia seurasi upea sinioranssi urheiluhetki – Jukka Peltolan pelottavat ajat päättyivät kulta kaulassa: ”En ole puhunut siitä paljoa”

Entinen kapteeni Peltola ja nykyään C-kirjainta kantava Otto Rauhala nostivat mestaruuspokaalin yhdessä ilmaan.

Mestaruusjuhlissa Tapparan kapteeni Otto Rauhala kutsui Peltolan nostamaan mestaruuspokaalin ilmaan hänen kanssaan.

Eleestä saattoi jo päätellä, että kyseessä voi olla komean uran huipennus. Viittä vuotta aiemmin Pekka Saravon ura päättyi samalla tavalla mestaruusjuhliin – tuolloin Saravon kutsui palkintoa nostamaan kapteenina juuri Peltola.

”Otto tuli kysymään, miten haluan kannua nostaa. Se kertoi, millainen herrasmies ja kuinka oikeassa paikassa hän on. Huikea ele. Muistan ikuisesti kuinka vastaavasti annoin kannun ’Peksille’. En unohda tätä ikinä. Olemme kulkeneet Oton kanssa pitkän matkan ja se veljeys, jota olemme saaneet pitkään kokea, on ollut upeaa.”

Yhteensä monipuolinen hyökkääjä ja tunnollinen joukkuepelaaja pelasi miesten jääkiekkoliigassa 634 runkosarjaottelua ja 136 pudotus­peliottelua, kaikki Tapparassa. Kirvesrintojen kapteenina Peltola toimi viiden kauden ajan.

Peltolaa enemmän runkosarjaotteluita ovat Tapparassa pelanneet vain Janne Ojanen, Saravo ja Janne Grönvall. Pudotuspelien osalta edelle jää vain Saravo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut