Video: Tappara-huuma valtasi Helsingin – Otto-Matti Hiltunen juhli typötyhjällä Mantan patsaalla mestaruutta: ”Pitäähän sitä lähteä torille juhlistamaan”

Havas Amanda patsaalla raikasi Tappara on terästä, kun vannoutunut etäkannattaja juhlisti Tapparan SM-kultaa torstai-iltana.

Tapparan kannattaja Otto-Matti Hiltunen päätyi Havis Amandan suihkulähteelle Helsingin Kauppatorille juhlimaan Tapparan SM-kultaa torstaina 28. huhtikuuta.

29.4. 15:19

Aamulehti

Havis Amandan patsaalla Helsingin Kauppatorilla oli torstai-iltana tyhjää ja keli oli viileä. MM-kultajuhlista tutuksi tulleella paikalla ei voinut aistia sitä tunnelmaa, mitä Tampereen Keskustorilla juuri samaisena iltana oli juhlien ollessa riehakkaimmillaan.

Lue lisää: Katso videolta riemukkaimmat hetket: Kansa juhli Tapparan mestaruutta railakkaasti suihkulähteellä

Tappara-kannattajat juhlivat Keskustorin suihkulähteessä ja sen ympärillä antaumuksella mestaruutta.

Lue lisää: Kansa kylpi suihkulähteessä ja Tappara-lippu kiskottiin Raatihuoneen salkoon – 42 kuvaa: Näin riehakkaasti Suomen mestaruutta juhlittiin Tampereen Keskustorilla

Hiljaisuudesta Helsingin alkuyön kuitenkin herätti klassiset säkeet Tappara on terästä! Toiset tulee kaukaa perästä!.

Otto-Matti Hiltunen oli saapunut Havis Amandan patsaalle. Helsingissä asuva Tappara-kannattaja ei ollut päässyt torstaina Nokia-areenaan, mutta olihan SM-kultaa päästävä juhlistamaan.

”Meillä on yhdeksän kuukauden ikäinen lapsi ja olen vanhempainvapaalla. En päässyt Tampereelle paikanpäälle, vaikka olisin kovasti halunnut. Kun mestaruus tulee, pitäähän sitä lähteä torille juhlistamaan perinteiden mukaan, vaikka täällä Helsingissä olenkin”, Hiltunen kertoi Aamulehdelle perjantaina päivällä lapsensyöttöaskareiden ollessa käynnissä.

Meno Mantan patsaalla oli kuitenkin vaimeaa. Hiltusen mukaan kaikki hänen tuntemansa helsinkiläiset Tappara-kannattajat olivat lähteneet Tampereelle, joten hän päätyi juhlimaan yksinään.

Myös suihkulähde tuli korkattua.

”Vesi oli kyllä kylmää. Kuuman suihkun kautta vällyjen alle. Siellä pyörittiin ja lähdettiin kotiin nukkumaan, ei jäänyt ainakaan harmittamaan.”

Tappara pysyy

Kangasalta kotoisin oleva Hiltunen on muisteluidensa mukaan kannattanut Tapparaa seitsemänvuotiaasta asti.

”Varmaan Tappara on tullut sydämeen 2000–2001-kaudella. Muistan, kun koko perhe seurasi, kun tuli finaaleissa turpaan TPS:ltä. Siitä lähtien aika intohimoisesti olen seurannut.”

Hiltunen on asunut Helsingissä kymmenen vuotta opiskeluiden ja töiden myötä. Tappara on ja pysyy siitä huolimatta.

”Täältä käsin olen intensiivisesti seurannut, ja käynyt hallilla aina kun on päässyt. Yksi peli päästiin katsomaan Nokia-areenalla vaimon kanssa, kun saatiin lapsi hoitoon.”

Kun Otto Rauhala ja Jukka Peltola olivat nostaneet Kanada-maljaa, kotonaan peliä katsellut Hiltunen mietti, että nyt olisi hyvä siirtyä juhlimaan.

”Ajattelin, että joku lähde sen pitää olla. Kun saatiin lapsi unille, mietin, että kyllä tästä Mantalle asti kerkiää.”

Laulu raikasi

Kauppatori Helsingin ydinkeskustassa, jossa siis sijaitsee Havis Amandan suihkulähde ja patsas, valikoitui juhlapaikaksi.

”Ajattelin, että olisi ollut muita etätapparalaisia juhlimassa, mutta ei ollut ristin sielua koko Kauppatorilla. Muutama saksalaisturisti tuli vastaan, mutta ei ollut juuri yhtään ohikulkijaa”, Hiltunen hieman ihmetteli.

Hiltusella oli päällään Tapparan pelipaita, jota koristi selässä numero 25 ja nimi Löyly-Timo.

”Sain paidan 25-vuotissynttärilahjaksi.”

Löyly-Timo eli Otto-Matti Hiltunen valloitti Helsingin Kauppatorin Tapparan kultajuhlissa.

Kun hänen kaverinsa olivat samaan aikaan Tampereella joko vielä areenassa tai jo Keskustorilla, Hiltunen päätti ottaa ilon irti yksinään ja toi tamperelaista sävelmää tummuneeseen Helsingin yöhön.

”Siellä lauraa lurautettiin Tappara on terästä ja Tapparan mies.”

Hiltusella on selvä näkemys, miksi Tappara pääsi juhlimaan mestaruutta kauden päätteeksi.

”Sanoisin, että joukkueen kokonaisleveys ja materiaali, vahva joukkuehenki ja ratkaisijoiden löytyminen joka kentästä. Oli aika hyvä kiekkobuumi, yleisön tuki varmasti myös auttoi. Ja voitontahtoa oli varmasti tullut viime keväistä.”

Suosikkipelaaja löytyi konkariosastolta.

”Täytyy nostaa esiin nimikaimat Otto Rauhala ja Otto Leskinen. Kristian Kuusela on ollut kuitenkin itselle se pitkäaikainen luottopeluri.”

Otto-Matti Hiltunen ja hänen poikansa Eevert Hiltunen pääsivät viettämään isä–poika-aikaa mestaruustunnelmissa rauhallisesti pienemmällä suihkulähteellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut