”Vaikka Tappara on monta kertaa voittanut, näihin ei kyllästy koskaan” – Tällainen tunnelma Tapparan faneilla oli mestaruusjuhlissa

Aamulehti kävi Keskustorilla Tapparan kultajuhlissa kysymässä fanien tunnelmia ja ajatuksia torstain finaalipelistä.

Mika Nikkilä ja Markku Hippeläinen ovat vanhoja lapsuudenystäviä. Finaalin lopputulos ei tullut Tappara-faneille yllätyksenä.

29.4. 20:13

Aamulehti

Tuore jääkiekon Suomen mestari Tappara juhlisti 18:ta voittoaan perjantaina Tampereen Keskustorilla. Frenckellin aukiolle oli kokoontunut tuhansia juhlijoita. Ensimmäiset siniseen, valkoiseen ja oranssiin sonnustautuneet fanit saapuivat aukiolle jo kello kahden jälkeen odottelemaan.

Ennen kuin Tapparan joukkue saatiin ”Poika saunoo” -kappaleen saattelemana lavalle Kanada-maljan kanssa, tunnelmaa olivat nostattamassa muun muassa Costello Hautamäki, Mikko Alatalo ja Mansesteri.

Lue lisää: Katso Tapparan kultajuhlien kohokohdat: Savinainen heitti paidan, Peltola huudatti yleisöä, näin Poika nousi ilmaan tuhansien fanien edessä

Ja tunnelma olikin korkealla, ja hymyt herkässä. Kun Aamulehti kiersi kysymässä fanien voittotunnelmia, klassiseen ”Miltä nyt tuntuu?” -urheilukysymykseen sai joka kerta poikkeuksetta vastauksen ”Mahtavalta!”.

”On kyllä ihan Suomen mestari -fiilis”, Erkki ja Tiina Walinen sanovat.

Erkki ja Tiina Walinen eivät torstaina ehtineet juhlistaa Tapparan voittoa. ”Hämäläisinä juhlimme päivää myöhässä.”

”Tuli riekuttua kyllä yötä myöten eilen”, myöntävät tamperelaiset Sämpy Helin ja Kirsi Lappi. Pariskunta oli jo voiton jälkeen juhlimassa Keskustorilla. Suihkulähteessä uiskentelu jäi kuitenkin väliin. ”Me jätimme sen uiskentelun nuoremmille”, Helin sanoo.

Tamperelaiset Sämpy Helin ja Kirsi Lappi iloitsivat Tapparan voitosta.

”Areenalla oli eilen mahtava fiilis”, kertoo tamperelainen Mauri Lehtinen. Samassa seurueessa osa suuntasi voiton jälkeen vielä juhlimaan torille.

”Peli jännitti, varsinkin kun sitä kelloa alettiin säätämään. Se aika tuntui pitkältä. Pelin jälkeen olin torilla ihan tappiin asti”, kertoo tamperelainen Krista Lehtinen.

Krista Lehtinen, Emilia Susi, Mira Vähänen (takana keskellä) ja Mauri Lehtinen olivat saapuneet kultajuhliin isomman porukan voimin.

Tapparan pelipaitojen lisäksi moni on varustautunut kultajuhliin näyttävillä asusteilla. Oranssit peruukit pistävät joukosta silmään.

”Olen ollut Tappara-fani ihan pienestä asti. Oman joukkueen voitolla on hyvä lähteä vapun viettoon”, tamperelainen Janne Ahola sanoo. ”Uskoin, että menee kuusi tai jopa seitsemän ottelua, että ratkaisu saadaan, mutta parempi näin!”

Katja ja Janne Ahola seurasivat molemmat finaaliottelua netin välityksellä.

Vanhat lapsuudenystävät Mika Nikkilä ja Markku Hippeläinen olivat myös paikan päällä ottelua seuraamassa. ”Vaikka Tappara on monta kertaa voittanut, näihin ei kyllästy koskaan”, Hippeläinen sanoo.

”Peli oli jännittävä, mutta tiesihän sen lopputuloksen. Olen niin monta vuosikymmentä Tapparan pelejä seurannut”, Nikkilä analysoi.

Lapsuudenystävät Marja Torkkel ja Minna-Riitta Raiso-Lähteenkorva ovat paikalla tyttäriensä kanssa, ja seurue on tanssitunnelmissa. ”Olemme Tapparan entisiä cheerleadereita”, Marja Torkkel kertoo.

”Fanitan Tapparaa, koska Tapparan entinen pelaaja Antti Leppänen oli pappani”, tytär Julia Torkkel kertoo.

Marja Torkkel, Julia Torkkel, Minna-Riitta Raisio-Lähteenkorva ja Eerika-Mimosa Lähteenkorva (alhaalla) olivat torstaina juhlimassa perinteisesti Keskustorilla.

Frenckellin aukiolla suurta Tappara-lippua heiluttavalla Nina Nylundilla on hymy herkässä. ”Upea fiilis!” hän huutaa. Tänä vuonna ottelu täytyi valitettavasti tyytyä katsomaan televisiosta, kun liput myytiin loppuun nenän alta.

”Ensi vuonna ei käy näin!” Fina Nylund kommentoi vierestä. Kaksikko suuntasi voiton jälkeen Keskustorille juhlimaan kuplivan kera.

Nina ja Fina Nylund ovat olleet Tappara-faneja syntymästä saakka. ”Olemme perineet sen faijalta”, Nina Nylund kertoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut