Tapparan mestaruusjuhlissa lavalla päätähtien lisäksi muiden muassa Costello ja Mikko Alatalo – Tampereen keskustaan odotetaan jopa 20 000:ta ihmistä

Tapparan kultajuhlat järjestetään perjantaina kello 16.30 alkaen Tampereen keskustassa. Mestaruusjoukkue nostelee Kanada-maljaa yleisön edessä Frenckellin aukiolla.

Tapparan mestaruusjuhlien lava rakentui perjantaipäivän aikana Frenckellin aukiolle.

29.4. 8:14 | Päivitetty 29.4. 13:19

Aamulehti

Tapparan Suomen mestaruutta juhlitaan tänään perjantaina Tampereella. Ensimmäiset juhlijat uivat Tapparan voiton kunniaksi Keskustorin suihkulähteessä jo heti voiton jälkeen, mutta perjantaina on virallisen kultajuhlan vuoro.

Frenckellin aukiolla nähdään kello 16.30 alkaen paitsi Kanada-maljaa nosteleva kultajoukkue myös muuta mestaruusohjelmaa. Aamulehti näyttää torijuhlat suorana lähetyksenä.

Lue lisää: Suora lähetys kello 16.30: Tapparan mestaruutta juhlitaan Frenckellin aukiolla – katso koko torijuhla tästä!

”Tulee artisteja, on dj. Fiilistelyä – ja tietysti päätähdet lavalla”, kuvailee Tapparan myynti- ja tapahtumajohtaja Aki Holma.

Perjantain mittaan Holma oli mukana järjestämässä esiintyjäkattausta. Hän lupaa kansanjuhlaan ”Tapparan värisiä esiintyjiä” eli niitä, jotka ovat olleet joukkueen matkassa vahvasti mukana muutenkin. Tapparan mestaruusjuhlissa esiintyvät hänen mukaansa ainakin Costello Hautamäki, Mikko Alatalo Mansesterin kanssa sekä Jami Faltin ja Costi, jotka tunnetaan kappaleesta STILL TRE. Lisäksi tapahtuman aikana kuullaan Pentti ja Iina Hietasta ja myös (Poika) saunoo, vahvistaa Tatu Rouvali.

Myös vuonna 2017, kun Tappara juhli viimeksi mestaruutta, esiintymässä oli useita tamperelaisten tuntemia artisteja, muiden muassa Jani Koskinen:

Lue lisää: Vertaa kuvia: Onko Tapparaa juhlimassa nyt enemmän ihmisiä kuin viime vuonna?

Lava ei tänä keväänä ole Keskustorilla kesäkeitaan työmaan vuoksi.

Vuoden 2022 Suomen mestaruus ratkesi Nokia-areenassa torstai-iltana, kun Tappara vei finaalisarjan voitoin 4–1. TPS kaatui viimeisessä finaalissa 1–0 lukemin, kun Tapparan Joona Luoto iski ainoan maalin heti ottelun alkusekunneilla.

Perjantai-iltapäivän mestaruusjuhlien kuvioista joukkue vastaa itse. Perjantain aikana pelaajat aikovat käydä ainakin tuunaamassa partojaan ja hiuksiaan.

”Lavalla eletään sitten hetkessä”, sanoo Aki Holma. Jos inspiraatio iskee, esityksiä voi siis olla luvassa varsinaisten artistivieraiden lisäksi joukkueen jäseniltä.

Ja yleisö on tietenkin juhlissa tärkeässä roolissa. Tappara toivoo, että mahdollisimman monella olisi yllään sinistä, valkoista tai oranssia.

Vaikutuksia liikenteeseen

Tapparan kultajuhlat järjestetään perjantaina kello 16.30 alkaen Tampereen keskustassa Frenckellin aukiolla, koska juhlia ei voida järjestää perinteiseen tapaan Keskustorilla kesäkeitaan työmaan vuoksi.

Tapparan mestaruusjuhliin Frenckellin aukiolle ja sen ympäristöön odotetaan tuhansia juhlijoita, ennakkoarvio on 15 000–20 000 ihmistä, kertoo tapahtumatuottaja Matilda Salminen Tampereen kaupungilta.

”Toivotaan, että ne, jotka ovat kylpeneet torstai-iltana Keskustorin altaassa, eivät ole vilustuneet”, Salminen sanoo.

Lue lisää: Katso videolta riemukkaimmat hetket: Kansa juhli Tapparan mestaruutta railakkaasti suihkulähteellä

Juhliin on varauduttu pikavauhtia. Esiintyjien lisäksi Tampereen keskustan tapahtumaan on Salmisen mukaan pyydetty noin 80 ihmistä hoitamaan järjestyksenvalvontaa ja liikenteenohjausta.

Mestaruusjuhlilla on vaikutusta keskustan liikenteeseen

Yleisöä pyydetään saapumaan kultajuhliin jalan tai joukkoliikennettä käyttäen.

Liikenteen odotetaan perjantaina ruuhkautuvan Tampereen keskustan seudulla noin iltapäiväneljästä alkaen. Salminen kehottaa paitsi suosimaan ensisijaisesti joukkoliikennettä myös varautumaan ruuhkien lisäksi siihen, että oma auto pitää jättää keskusta-alueen ulkopuolelle. Mestaruustapahtuman alustavaksi kestoksi ennakoidaan paria tuntia. Lavaohjelma päättyy viimeistään kello 18.45, kertoo Salminen.

Aleksis Kiven katu ja Frenckellin pysäköintihalliin ajo suljetaan kello 15.30–19.00. Pysäköinti on kielletty sekä Frenckellin aukion että Molinin tontin pysäköintialueilla kello 8–19.

Ajo- ja pysäköintikiellot saattavat päättyä aiemminkin, jos alue on turvallinen ja tyhjentynyt yleisöstä.

Päivitys 29.4.2022 kello 10.30: Lisätty Aki Holman kommentteja.

Päivitys 29.4.2022 kello 12.29: Lisätty Matilda Salmisen kommentteja.

Päivitys 29.4.2022 kello 13.19: Täydennetty esiintyjätiedoilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut