Seitsemänvuotiaan Antonin unelma täyttyi: Anton Levtchi on Suomen mestari Tapparassa – ”Olin silloin torilla pyytämässä kaikkien nimmareita”

”Meille on tulossa pitkä vappu”, ennakoi Anton Levtchi Tapparan mestaruusjuhlia.

Tapparan Anton Levtchi pääsi nostamaan Kanada-maljaa rakkaassa seurassaan: ”En olisi halunnut tämän tapahtuvan missään muualla.”

28.4. 23:22

Aamulehti

Keväällä 2003 Tampereen Tappara juhli ensimmäistä Suomen mestaruuttaan 15 vuoteen asianmukaisin menoin.

Paikalla sekä Hakametsässä pelatuissa finaaleissa että Keskustorin juhlassa oli Anton-poika, ikää seitsemän vuotta.

Lähes pari vuosikymmentä myöhemmin, tuosta innokkaasta pienestä Tappara-fanista on tullut kirvesrintojen tähtihyökkääjä. Anton Levtchille oli enemmän kuin tärkeää, että torstaina viimein saavutettu mestaruus tuli juuri Tapparassa.

”Olin silloin torilla pyytämässä kaikkien nimmareita, ja tuli fiilis että haluaisin itsekin joskus kokea saman. Nyt se tuli – on tämä aika hienoa”, Levtchi totesi leveä hymy kasvoillaan.

”Varsinkin Tapparassa. En olisi halunnut tämän tapahtuvan missään muualla.”

”Todennäköisesti olisin tehnyt maalin”

Ratkaisevasta finaalista muodostui tuloksellisesti tiukka (1–0), vaikka TPS oli lähes täydet 60 minuuttia pahasti alakynnessä.

”Tänään rummutimme kaksi erää aika kovaa, eikä Tepsillä ollut palaakaan. Maalit jäivät vain puuttumaan, olisimme voineet pistää homman jo siinä pakettiin.”

Yksi tilanteista avautui Levtchille itselleen. Hän sai ylivoima­hyökkäyksessä lättysyötön vapaaseen paikkaan, mutta TPS:n Tyler Steenbergenin melko holtiton huitaisu kasvoihin esti tekoaikeet.

Tuloksena oli vain kahden minuutin jäähy, vaikka rangaistuslaukaukseenkin olisi ollut aineksia.

”Se oli ihan fiksu jäähy vastustajalta, etten päässyt ampumaan. Todennäköisesti olisin tehnyt siitä maalin.”

”Saimme sitten lopuksi vielä tiukan pelin aikaan, mutta Heljanko piti hyvin maalin puhtaana ja puolustimme tiiviisti. Yleisökin antoi vielä tukea”, Levtchi kiitteli.

Anton Levtchi sai Tapparan kapteenilta Otto Rauhalalta kaulaansa kultamitalin.

Tehoja tuli keväälläkin

Levtchillä oli jo SM-pronssia pienemmässä roolissa keväältä. Vuotta aiemmin Tapparan hopeajoukkueessa runkosarjapelejä kertyi vain 17, pudotuspelejä ei ainuttakaan.

Tällä kaudella miesten jääkiekkoliigan runkosarjan pistepörssin 61 tehopisteellä voittanut Levtchi teki pudotuspeleissäkin 14 otteluun tehot 1+9.

Ketjunumeroihin vakaasti uskovat kuitenkin hämmästelivät, kun kaikkein suurimmat otsikot ykkösketjun tähtien sijaan keräsikin Joona Luodon, Otto Rauhalan ja Petteri Puhakan nelosketju.

”Meillähän ei tuossa mitään kenttien numeroita ole. Kuka tahansa voi tehdä maalit, ja se riitti tällä kertaa melko hienoon asiaan.”

”Huikea fiilis. Viime vuonna meni aika lailla päin helvettiä, mutta nyt kun katsoo kaulaa, niin voi sanoa menneen aika paljon paremmin”, Levtchi totesi Nokia-areenan käytävillä komea kultamitali yllään.

”Meille on tulossa pitkä vappu.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut