Päävalmentaja Jussi Tapola pettyi Tapparaan katkopelissä: ”Emme ansainneet voittoa”

TPS voitti 1–0 oltuaan etenkin kolmannessa erässä niskan päällä.

Tappara ja TPS väänsivät kovaa, mutta liki jäähyttömästi tiistain ottelussa. Tässä painimassa Juhani Jasu ja Joona Luoto.

26.4. 22:01

Aamulehti, Turku

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pettyi tiistaina Turkuhallissa vierasjoukkueen hyökkäyspelaamiseen. TPS voitti 1–0 oltuaan etenkin kolmannessa erässä niskan päällä, milloin myös puolustaja Elmeri Eronen huudatti Turkuhallin 10 251-päistä yleisöä voitto-osumallaan.

Tapparalla oli yksittäisiä paikkoja ottelun ratkaisemiseksi. Parhaan paikan hukkasi Waltteri Merelä, joka laukoi Tyler Morleyn syötöstä maalinedustalta kiekon yli. Merelän suusta pääsikin selkeä suomalainen kirosana laukauksensa jälkeen.

”Rehellisesti parempi voitti. TPS oli aloitteellinen. Hyökkäyspelimme jäi piippuun. Puolustimme ja taistelimme, mutta hyökkäyksemme oli määrätietoista vain ajoittain. Emme ansainneet voittoa”, Tapola ruoti.

”Emme saaneet omaa peliämme kontrolliin. Kun saimme kiekon, menetimme sen nopeasti Tepsille. Puolustuksessa oli paljon myös [Christian] Heljangon hyvyyttä.”

Tapola aprikoi varovaisesti, että vaikuttiko Tapparan pelaamiseen panoksena ollut Suomen mestaruus. Tappara johtaa finaalisarjaa TPS:n avausvoiton jälkeen 3–1. Neljäs voitto on mahdollista ottaa seuraavaksi torstaina Nokia-areenassa.

”Odotan meidän keskittyvän torstaina vain pelaamiseen, eikä siihen, mitä peli voi tuoda tullessaan. Tällaisella pelillä on todennäköisempää, että TPS voittaa. Meidän pitää ensin keskittyä siihen, että saamme itsestämme enemmän irti”, Tapola muistutti.

Yksi tiistain merkittävä tekijä oli erikoistilannepelaaminen. TPS ei ole tehnyt yhden miehen ylivoimalla yhtäkään maalia Tapparaa vastaan, eikä se ollut tiistaina edes lähellä. Tapparalla on ollut sarjan paras alivoima. Tähän ei tullut muutosta Turkuhallin pauhussa.

”Hyvät pelaajat pelaavat johdonmukaisesti ja yhdessä lukien paineita sekä mailansuuntia. Tuokkolan ’Tumppi’ (apuvalmentaja Tuomas) on tehnyt sen kanssa hyvää työtä”, Tapola kehui.

Tiistain isoin asia erikoistilannepelissä oli kuitenkin se, ettei Tappara päässyt ylivoimalle kertaakaan. Tämä olisi tuonut merkittävästi lisää vaarallisuutta kirvesrintojen kiekolliseen peliin. Vaikka vääntö oli tiistainakin hurjaa, kummallekaan joukkueelle ei hevillä jäähyjä vihelletty.

”Te analyytikot voitte kertoa sieltä ylhäältä, oliko paikkoja viheltää. En kommentoi sen enempää”, Tapola väisti aiheen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut