Tapparan ilonpilaajajääkiekon voittokulku katkesi – kristallinkirkas tuomarilinja suosi TPS:ää

TPS puristi kaiken jäljellä olleen energiansa ja voitontahtonsa kolmanteen erään.

26.4. 21:27

Aamulehti, Turku

Turkuhallin 10 251-päinen mustavalkoinen meri elää, tekee aaltoja ja huutaa. Tunnelma vuonna 1990 valmistuneessa kiekkopyhätössä on infernaalinen TPS:n otettua miesten jääkiekkoliigan finaalien ensimmäisen voittonsa lukemin 1–0.

Kun päätössummeri soi, Tappara-pelaajien pettymys huokuu piippuhyllylle asti. Kajareista lähtee soimaan Dirlandaa, jonka rytmiin turkulainen kotiyleisö taputtaa ja heiluttaa isompia sekä pienempiä TPS-lippujaan.

Jos turkulaisuuden ja tepsiläisyyden voisi tiivistää yhteen hetkeen, se olisi ollut tuo hetki.

TPS puristi kaiken jäljellä olleen energiansa ja voitontahtonsa kolmanteen erään. Palloseura on finaaleissa toista vuotta peräkkäin, eikä se ole päässyt Tapparaa haastamaan taipumalla helposti vastoinkäymisten hetkillä.

Puolustaja Elmeri Eronen tienasi päätöserässä muutaman kylmän juoman ensi kesäksi jokilaivoille. Ensin Eronen veivasi kiekon järkähtämättömästi torjuneen Christian Heljangon Tappara-maalin tolppaan. Perään hän sai paikkansa laukoa siniviivasta. Nyt kiekko kolahti tolpan kautta sisään, eikä Tappara tästä enää noussut.

Tappara pelaa laadukasta ja viimeiseen pisaraan viritettyä ilonpilaajajääkiekkoa. Kirvesrinnat huolehtivat kiekosta, eivät ota yhtään turhaa riskiä, eikä puolustuksesta löydy aukkoja niin millään. Tämä kuitenkin tekee otteluista vähämaalisia – usein maalin pelejä. Kun vielä tiistaina Turkuhallin pauhussa Tappara ei päässyt yhtään kertaa ylivoimalle, kirvesrintojen räikeä erikoistilanne-etu ei näkynyt tulostaululla.

Viidellä viittä vastaan sisukas TPS sai mahdollisuutensa, jonka se käytti. Tällä kertaa oli Tepsin vuoro viimeistellä paikoistaan tamperelaisia paremmin. Neljän vastaavanlaisen pelin voittaminen putkeen Tapparaa vastaan on todella pitkän, liki mahdottoman matkan päässä, mutta yksittäiseen voittoon TPS:llä oli tällaisessa ottelussa eväitä.

Päätuomarien Petri Lindqvistin ja Joonas Kovan linja oli tiistaina kristallinkirkas. Ottelussa vihellettiin jäähyjä vain viimeisen pakon edessä. Tämä suosi TPS:ää, joka on tehnyt yhden miehen ylivoimalla maalin viimeksi 6. huhtikuuta HIFK-puolivälieräsarjan seitsemännessä ottelussa. Tamperelaisia vastaan TPS ei ole onnistunut kertaakaan Ilves-välierissä ja Tappara-finaaleissa. Tapparan ylivoima onkin sitten aivan eri luokkaa, mutta sinioranssia petoa ei päästetty tiistaina metsästämään laisinkaan.

Tappara tuskin luopuu peli-identiteetistään torstaiksi, mutta suututettuna ja kotiyleisönsä tukemana siltä voisi odottaa piirun verran tuottoisampaa hyökkäyspelaamista. Muutoin Tapparan ei tarvitse muuttaa mitään. Se on mestarisuosikki numero yksi mailin mitalla.

Olisihan siinä tamperelaisten kannalta jotain taianomaista, jos Nokia-areenan ensimmäinen liigakausi päättyisi paikallisiin mestaruusjuhliin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut