Tappara-kolossi kehui joukkuekaveriaan, joka teki taas maalin toimistostaan: ”Euroopan kärkeä”

Maanantain kolmannessa finaalissa Tappara iski kahdesti upeilla sommitelmilla toisessa erässä ja muutoin löi tylysti luukut kiinni TPS:lta.

Puolustaja Otto Leskinen (kesk.) tuuletti 2–0-maalia.

25.4. 23:17

Aamulehti

Tampereen Tappara on voiton päässä Suomen mestaruudesta numero 18. Tappara kaatoi TPS:n maanantaina ennätysyleisön (12 075 katsojaa) edessä 3–1 (0–0, 2–0, 1–1) -maalein.

Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 3–0. Kirvesrintojen mestaruutta saatetaan juhlia jo tiistaina, kun Turussa pelataan neljäs finaalikoitos.

Maanantain kolmannessa finaalissa Tappara iski kahdesti upeilla sommitelmilla toisessa erässä ja muutoin löi tylysti luukut kiinni TPS:lta.

”Tulimme hyvin peliin sisään. Näytimme, että viime pelin parin viimeisen erän nihkeys oli unohdettu. Tappara-identiteetti tuli esiin kolmannessa erässä. Taistelimme kovaa, pidimme vastustajan poissa pahoilta maalipaikoilta ja teimme kolmannen tyhjiin”, Tapparan voimahyökkääjä Waltteri Merelä kertoi.

Vielä lauantain toisessa kohtaamisessa Tappara otti voiton, mutta sen johtoaseman suojelu oli huomattavasti vaikeampaa kuin maanantaina. Osoituksena tästä oli se, että lauantaina TPS venytti pelin jatkoerään ja olisi paremmalla viimeistelyllä voittanutkin. Maanantaina Tappara oli niskan päällä lopulta päätössummeriin asti.

”Pystymme vielä paljon parantamaan, mutta kaverin on pakko tehdä maaleja. Silloin pitää minimoida pahat paikat. Siinä onnistuimme paremmin kuin edellisessä pelissä. Tämä oli mielestäni kokonaisuutena paras pelimme tähän sarjaan”, Merelä arvioi.

Millaista tuossa on pelata, kun parhaalla tasollanne suojelette johtoanne?

”Kun katsoo noita meidän pakkeja, niin siinä on huippuluokan tyyppejä. Hyökkääjänä ei paljoa jännitä. Puolustajat hoitavat hienosti omissa homman ja meidän tehtävämme on saada kiekot keskialueelle. Olemme puhuneet paljon johtoasemassa pelaamisesta, olemme sitä päässeet paljon harjoittelemaankin”, Merelä sanoi.

”Hyökkääjissä on esimerkiksi ’Krisse’ (Kristian Kuusela), jolle tuli ennätykselliset 190 pudotuspeliottelua täyteen. Hän tietää, mitä missäkin tilanteessa täytyy tehdä.”

190-senttinen Merelä osoitti Tapparan kamppailuvoimaa 2–0-voittomaalissa. Anton Levtchi antoi syötön päätyyn, jonka Merelä kaivoi Ruben Rafkinin estelyistä huolimatta itselleen, suojasi kiekkoa ja siirsi sen Otto Leskiselle, joka latasi takakulmaan.

1–0-maalin viimeisteli toimistostaan, maalin edestä, Veli-Matti Savinainen, joka on Merelän tavoin vahva vääntäjä.

”Hienoa katsoa, kun Savinainen tuli tuohon takaisin. Euroopan kärkeä kamppailupelaamisessa ja hyvää oppia minullekin”, Merelä kehui.

Maalit räjäyttivät huutoon Nokia-areenan 12 075 katsojaa, joka on uusi Tampereen pudotuspeliennätys. Finaalisarjassa on pelattu pelkästään viisinumeroisille yleisöille.

”Ihan huikeaa kaiken tämän koronan jälkeen. Pelaajille tämä on etuoikeus. Olemme kiitollisia faneille. Yritämme esittää heille parasta ja tuoda mestaruuden kotiin”, Merelä luonnehti.

Maanantaina Tappara onnistui pitämään TPS:n Mikael Pyyhtiän, Juuso Pärssisen ja Markus Nurmen vaarallisen ykkösketjun nollilla. Merelä on ottanut finaaleissa useamman kerran yhteen Nurmen kanssa.

”Hän hakee paljon niitä tilanteita myös. Olemme vanhoja tuttuja aiemmilta kausilta. Huippupelaaja, hänen kanssaan on oltava tarkkana”, Merelä kertoi.

Tiistain neljännen kohtaamisen ja sen mahdollisen palkinnon, Suomen mestaruuden, Merelä halusi vielä pitää poissa mielestään.

”Meidän täytyy lähteä vaihto kerrallaan. Sarjan kovin peli edessä, johon lataamme täysillä ja yritämme pelata vielä pari napsua paremmin. Ei parane ajatuksen karkailla yhtään”, Merelä muistutti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut