Tappara teki viime kesänä linjauksen, joka kantaa nyt hedelmää – kirvesrintojen mestaruus on enää sinettiä vaille varma

Tappara on tunnettu tylyydestään, mutta kauden 2021–22 Tappara on tylyistä tylyin.

25.4. 21:35

Aamulehti

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pudotteli vajaa vuosi sitten toukokuussa puhelimen toisessa päässä kylmänviileitä ja toteavia lauseita toisensa perään. Tapola kävi läpi Tapparan miesten jääkiekkoliigan neljänteen sijaan päättynyttä kautta kriittisin sanankääntein.

"Tapparan vanha perintö ja kulttuuri on osittain hävinnyt pois. Arjen työnteko ja urheilullisuus – niissä meidän pitää ottaa iso tarkastelu ja jutella joka pelaajan kanssa, mitä ne tarkoittavat. Siinä meillä on eniten työtä”, Tapola lausui viime toukokuussa.

”Meidän täytyy tehdä urheilullisuudesta iso vahvuutemme ja saada joukkueestamme kovakuntoinen, hyvin luisteleva ja kovaa kamppaileva.”

Kesällä Tappara tarttui Tapolan tuumauksista toimeen. Fysiikkavalmentajaksi tuli muun muassa formula 1 -maailmassa mainetta niittänyt Tommi Pärmäkoski. Kesähankinnat muuttivat parannuskohteet lihaksi ja vereksi: Mikael Seppälä, Brady Austin, Joona Luoto, Veli-Matti Vittasmäki, Waltteri Merelä, Tyler Morley...

Jämäköitä, vahvoja, urheilullisia, työteliäitä ja puolustuspäässä kaikkensa antavia pelaajia. Kun soppaan lisättiin vielä siirtotakarajalla Helsingin Jokerit jättäneet Otto Leskinen ja Veli-Matti Savinainen, saatiin kasaan yksi kautta aikain Tappara-keitoksista.

Tappara on tunnettu tylyydestään, mutta kauden 2021–22 Tappara on tylyistä tylyin. Tylyysmittarilla huipennus nähtiin maanantaina. Vaikka TPS piti kiekkoa täydessä Nokia-areenassa isäntiä enemmän pitkiäkin pätkiä, Tappara ei antanut vieraalle palaakaan. Ei yhtään virhettä, ei löysästi pelattuja tilanteita, ei toivotaan toivotaan -ratkaisuja.

Ei palaakaan.

Tapparan urheilullisuuden ja työnteon kohotus pitää sisällään paljon muutakin, mutta paljon tiivistyy koviin taklaajiin ja vääntäjiin, joita Tapparalla nyt riittää ja jotka ovat kultaisia pelaajia pudotuspeleissä. Heistä voitaisiin nostaa jalustalle kaksi: Merelä ja Savinainen. He kuvastavat, kuinka Tapparan linja tämän kauden pelaajahankinnoissa on ollut fantastista luokkaa.

Viime lauantain Turun toisessa finaalissa Tapparan 1–0-maalin murjoi maalin edestä juuri Merelä, 190-senttinen ylöjärveläiskolossi. Vieressä oli vähemmän yllättäen Savinainen, joka mittaa porilais–forssalaisesta luonteestaan kaiken irti, kun aletaan pelata mestaruudesta.

Maanantain kolmannessa Tapparan ja TPS:n kohtaamisessa kaksikko oli jälleen elementissään. Tapparan ykkösylivoiman upea kuvio päätyi 1–0-osumassa Savinaiselle. Jos Raimo Helmisen toimisto oli maalin takana, Savinaisen konttori on maalin edessä. Anton Levtchin syöttö vastaan ja kiekko ylähyllylle – Savinaisen kahdeksas pudotuspelimaali oli syntynyt.

Tapparan 2–0-voittomaalissa Merelä sai kiekon lapaansa Levtchiltä. Ulottuva kroppa ehti pelivälineeseen ennen TPS-puolustaja Ruben Rafkinia ja piti Rafkinin loitolla. Tarkka siirto maalia kohti leikanneelle Leskiselle, joka latasi takakulmaan.

Tapparan mestaruus on enää sinettiä vaille varma. 0–3-tappioasemasta ei finaaleissa ole kultajuhliin noustu kertaakaan, eikä sitä tätä Tapparaa vastaan tehdä missään nimessä. Enää on kyse siitä, voiko Tappara hylätä tylyytensä ja kääntää suupielet hymyyn sekä täyteen kuohuvaa jo tiistaina vai vasta myöhemmin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut