Petri Kontiolalta itsevarma julistus Ilveksestä: ”Kaikki voivat panna tämän tiedon ylös”

Petri Kontiola ja Henrik Haapala uskovat Ilveksen entistä parempaan ensi kauteen. Kontiola hämmästelee joukkueen vammasumaa.

Petri Kontiola syttyi lopulta pronssiotteluun.

24.4. 21:56

Petri Kontiolaa ei kuudennen TPS-välierän jälkeen jääkiekko juurikaan kiinnostanut.

”Ajatus pronssipelistä ei nypännyt sitten pätkän vertaa”, ”Konna” tunnustaa.

Kun hän sai viikon mittaan viestejä kavereiltaan ja kuuli toimistolta, että Nokia-areena myydään loppuun, mieli muuttui pikkuhiljaa.

”Tuli tunne, että lyödään vielä kerran kaikki sekaan ainutlaatuisten fanien puolesta.”

Pronssipeleistä esitetään kahta erilaista mielipidettä – useimmin kuultu niistä kuuluu: täysin turha kahden hävinneen joukkueen kohtaaminen.

”Nyt oltiin ihan toisessa ääripäässä. Molemmille joukkueille tosi merkityksellinen peli.”

”Kun sitten luistelin alkulämmittelyssä jäälle ja koin ainutlaatuisen tunnelman, en voinut olla syttymättä. Se osoitti, että ottelulla oli todella faneille merkitystä.”

Kontiola on jo useampana kautena miettinyt, jatkuuko ura enää – vai mietitäänkö muita hommia.

”Hakametsä oli mulle tosi rakas paikka ja sen jättäminen mietitytti. Kun siirtyminen areenan sitten tapahtui, alkoi kuin uusi elämä. Fanimme olivat uskomattomia alusta saakka. Korvaamattoman ainutlaatuinen voimavara jokaisessa ottelussa.”

Jääkiekko tuntui taas todella motivoivalta. Niinpä Kontiola päätti tehdä vuoden jatkosopimuksen.

”Jos tämä keväänä olisi tullut mestaruus, en tiedä olisiko pitänyt sopimus repiä. Kun ei tullut, nyt on kovat odotukset jo ensi kaudelle.”

Kontiolan tapoihin ei kuulu selittelyt, mutta ”Wanhan valtiomiähen” mieleen ei heti tullut kevättä, milloin hänen joukkueessa olisi ollut yhtä paljon loukkaantumisia – ja vielä niillä todella tärkeillä pelaajilla.

”Itse vedin tshekkiläisen ilmavoltin Kärppä-sarjan alussa, Haapala teloi jalkansa ja potki kaukalossa yksijalkaisena. Korona pudotti miehiä rivistä ja tosi moni muu pelasi vamman kanssa.”

”Ainahan pudotuspeleissä joku pelaa puolikuntoisena, mutta tämmöistä sumaa en ole kokenut. Aina saimme joukkueen kasaan ja moni venyi parhaimpaansa. Emme kuitenkaan olleet vielä niin loistava joukkue, että olisimme kaikki aukot pystyneet yhtä hyvillä pelaajilla paikkaamaan ja mestaruuden voittamaan.”

Kontiolan mielestä pronssimitali oli maksimisuoritus.

”Rahkeet eivät riittäneet pidemmälle.”

Kontiolan mukaan Ilves tarvitsi tämän kokemuksen.

”Ensi kaudella olemme entistä kovempia. Uskallan jo nyt luvata ja kaikki voivat panna tämän tiedon ylös. Viimeistään kahden vuoden päästä Ilves on ehdoton suurseura SM-liigassa.”

Ilveksen hyökkäyksen vaarallisin hyökkäysase pudotuspeleissä oli Henrik Haapala.

Viimeisen pelin jälkeen hän paljasti, että poissaolon syy back to back -peleissä oli jalkavamma.

”Ei mikään todella vakava – eikä leikkaushoitoa vaativa vamma. Peräkkäisinä päivinä pelaaminen ei millään konstilla ollut mahdollista. Kaikkein tuskallisinta oli, kun ei voinut olla kaukalossa, vaikka kuinka olisi halunnut.”

Haapalalla oli Jokereiden kanssa sopimus myös ensi kaudesta, mutta se on selvää, se sopimus mitätöityy.

Voivatko Ilves-fanit haaveilla jatkosopimuksestasi?

”Se on ilman muuta yksi erinomainen vaihtoehto”, Haapala myönsi.

Piskuisen hyökkääjän mukaan Suomessa Tamperetta parempaa pelipaikkaa ei tällä hetkellä ole.

”Jostain somesta luin tosi osuvan tekstin Ilvekseen liittyen: ’Uusi ilmiö on syntynyt ja uusi sivu käännetty’. Se tarkoittaa, että Ilves taistelee mestaruudesta tulevina kausina.”

”Ja mikä parasta, paikallinen kilpailu ja kiinnostus on tapissaan, kun Tappara on myös teräksisessä kunnossa, kuten finaalit ovat osoittaneet”, Haapala kehui naapuriseuraa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut