Tapparan alakerran isäntä pysäytti taas TPS-hyökkääjät: ”Peruuttelu ei kuulu keinovalikoimaani”

Mikael Seppälä urakoi Tapparan isoimmat minuutit TPS:n kaadossa.

Mikael Seppälälle sattui kolmannessa erässä harvinaisempi virhe, kun Eetu Liukas kaatui ja Seppälä joutui jäähypenkille.

23.4. 21:40

Tapparan puolustaja Mikael Seppälä urakoi jäällä reilut 22 minuuttia, kun TPS kaatui toisessa kiekkofinaalissa jatkoajalla 2–1.

Hyökkäävät puolustajat saavat miesten jääkiekkoliigassa läpi kauden ansaittua huomiota näyttävistä ja viihdyttävistä kiekollisista teoistaan. Todelliset alakerran isännät helposti unohtuvat, kun vain maaleja ja pisteitä lasketaan tilastoista yhteen

Keväällä kaikki muuttuu, kun jokaisen yksittäisen puolustusteon merkitys kasvaa potenssiin sata. Silloin katseet kohdistuvat niihin tosiäijiin, jotka eivät ota ikinä taka-askelia. He pitävät vastustajan väkevimmätkin körmyt poissa maalin edestä kovimmassakin paineessa.

Tapparassa koko pudotuspelien ajan tällainen taistelija on ollut Mikael Seppälä. Hän ei kaksinkamppailuissa oman maalin edessä horju – eikä niissä vääntöjä välttele. Tämä Seppälän kullanarvoinen ominaisuus tuli jälleen esiin toisessa finaaliottelussa TPS:aa vastaan.

Puolustaja kellotti kirvespaitojen kovimmat minuutit (22.04), tappoi pitkät tovit TPS:n ylivoimista – ja tällä kertaa väläytteli bonuksena myös hyökkäysosaamistaan.

”Jos on vain yksi suuri vahvuus, sitä on pelissä aina käytettävä ja hyödynnettävä. Peruuttelu ei kuulu keinovalikoimaani”, Seppälä kuittasi.

Puolustaja syttyi todelliseen roihuun samaan aikaan kuin koko finaalisarjakin. Avauserässä jokaisesta kiekosta taisteltiin kuin viimeisestä.

”Ehdottomasti meidän paras erä joukkueena näissä finaaleissa – ehkä koko keväänä. Toisessa ja kolmannessa turhaan vähän passailimme. Seuraavassa pelissä pitää pelata omaa rohkeaa kiekollista peliä loppuun saakka”, Seppälä suunnitteli.

Tapparan avausmaalissa Seppälä ei väistellyt. Hän tuki rohkeasti hyökkäystä ja kävi riistämässä kiekon TPS:n Samuli Vainonpäältä.

”Sen jälkeen näin pakkiparini (Brady Austinin) vapaana viivalla. Waltteri Merelä päätti tilanteen komeaan tahtomaaliin”, Seppälä kertasi.

Seppälä oli kentällä myös TPS:n tasoitusmaalin aikana.

”Päätin, ettei Markus Nurmi pääse nousemaan tekopaikkaan kiekon kanssa maalille. Se onnistui, mutten tiedä, mitä sen jälkeen tapahtui.”

Kristian Kuusela antoi liikaa tilaa Juuso Pärssiselle, joka nosti kiekon ylänurkkaan.

Seppälä teki vahvoja nousuja myös kiekkoa voimaluistelulla läpi kentän kuljettamalla.

”Tykkään nostaa peliä välillä jalallakin. Niitä tuli alkukaudestakin jonkin verran, mutta sen jälkeen tuli vähän hämminkiä (lue: loukkaantumisia). Nyt, kun kaikki on taas hyvin, voin antaa palaa taas täysillä.”

Seppälä oli jäällä myös jatkoajalla, kun Tappara iski 2–1-maalin.

”Todella makea osuma. Sen ansiosta saimme likaisen ryöstön ja tosi tärkeän voiton tästä ottelusta.”

Puolustaja nousi lauantaina pudotuspelien tehopörssin jaetulle kärkipaikalle TPS:n Nurmen kanssa: +12 (18–5).

”Kai se jostain kertoo, mutta tutkitaan tilastoja vasta kauden jälkeen. Paras tulos tulee, kun keskittyy koko ajan vain omaan hommaansa.”

TPS:n kannalta se tietää kolmannessa finaalissakin sitä, että Seppälän jäällä ollessa kirvespaitojen maalille ei helpolla pääse.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut