Tapparan mestaruusjuhlat saavat odottaa – TPS räjäytti Turkuhallin hurmokseen ottamalla finaalien avausvoittonsa

Aamulehti seurasi miesten jääkiekkoliigan 4. finaaliottelua TPS:n ja Tapparan välillä tässä jutussa.

Petteri Puhakka ja Tapparan nelosketju järjesti avauserässä ohjelmaa Andrei Karejevin vartioimalle TPS-maalille.

26.4. 17:00 | Päivitetty 26.4. 20:57

Aamulehti, Turku

Jääkiekon miesten Suomen mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla Tapparalle tiistai-iltana Turussa. Tappara johtaa TPS:a finaalisarjassa 3–0. Neljäs koitos käynnistyy Turkuhallissa kello 18.30.

Aamulehti seuraa neljättä finaalia tässä jutussa. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

TPS–Tappara 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Maalit:

1–0 Elmeri Eronen (Aarne Intonen, Mitch Hults) 53.17.

Seuranta:

60min: TPS voittaa Turkuhallissa ja turkulaisten huuto on valtaisa! Ensimmäinen finaalivoitto TPS:lle ja sarja jatkuu torstaina Nokia-areenassa. Tappara johtaa voitoin 3–1. Kiitos seurasta!

59min: Tapparalle hyökkäyspään aloitus, Heljanko pois maaliltaan. Tasaviisikoin sikäli mennään.

59min: Aalto kiertää Turkuhallissa.

59min: Tappara ottaa aikalisän. Hölmö jäähy Savinaiselta.

59min: Tapparan kiri taitaa kuivua kasaan Veli-Matti Savinaisen jäähyyn. Savinainen vippaa Juhani Jasun mailan jorpakkoon ja saa kaksiminuuttisen.

58min: Heljanko pois maaliltaan!

58min: Tyler Morley ohjaa senttejä ohi TPS-maalin!

57min: Kiire tulee Tapparalle. Turkuhalli sykkii nyt täydellä voimalla mustavalkoisten takana.

55min: Tappara lähtee hakemaan raivoisasti tasoitusta. Otto Rauhala laukoo, mutta miesmuuriin kilpistyy.

MAALI! TPS tekee johtomaalin! Turkuhalli on siirtyä paikoiltaan huudon voimasta ja Hunajata lähtee soimaan! Elmeri Eronen saa tilaa siniviivassa edetä ja napakka rannekuti menee maaliin. Tolpan kautta, todella tarkka kuti. 1–0 Elmeri Eronen (Aarne Intonen, Mitch Hults) 53.17.

53min: TPS vääntää vahvasti peräkkäisissä vaihdoissa. Kiekko tolpassa! Heljanko saa suljettua.

52min: Puhakka taas kentällä. TPS pelaa kiekon Heljangon maalille ja Liukas murjoo kiekkoa sisään. Joku tällainen likainen maali tässä saattaa hyvinkin ratkaista pelin. 10 251 katsojaa Turussa. Viisinumeroinen lukema taas.

48min: TPS:n Eetu Liukas taklaa Tapparan Petteri Puhakkaa kovaa. Puhakka on syöttämässä kiekkoa paineistettuna pois ja on huonossa tasapainossa. Kun Liukas antaa vielä perään töötin, Puhakka kaatuu voimalla maahan ja taitaa taittaa vasemman jalkansa. Puhakka pääsee vaihtoon, mutta vain vaivoin.

47min: Tapparalta nyt muutama hyvä vaihto ja kovat Tappara!-huudot raikuvat Turkuhallissa. Paljon on sankariutta tarjolla seuraavan maalin tekijälle.

42min: TPS on tullut kolmanteen erään pelaamaan kautensa kohtalosta. Maalin eteen heitetään kiekkoja ja miehet menevät sinne raivokkaasti. Nyt on Tappara tiukoilla.

40min: Tapparan Christian Heljanko ottaa mahtavan torjunnan. Jack Rodewald unohtuu Tapparalta maalin eteen kuin maanantaina konsanaan, mutta Rodewaldin rystynosto ei mene. Heljangolta huima venytys.

40min: Kolmas erä käynnissä!

40min: Toinen erä on päättynyt! Trilleriä pukkaa, hyvät jääkiekon ystävät!

39min: Waltteri Merelä saa koko pelin parhaan maalipaikan, mutta ei mene. Tässä ei olisi Karejevkaan ollut enää mukana. Merelä ampuu Tyler Morleyn tarjoilusta yli maalin. Merelän huulilta on luettavissa yksi sana, joka alkaa Jumala.

36min: Näin isoissa peleissä, kun ei ole nähty maalia, voi aistia valtavaa jännittyneisyyttä katsomossa. Kumpi tekee ensin? Mitään maalijuhlia ei tänään nähdä.

35min: Kuten viime ylivoimallakin TPS oli ylivoimalla huono, mutta se kuitenkin sai pelin sitä kautta haltuunsa. On silläkin arvoa. Nyt vain Tapparan puolustus ja Heljanko pitävät huolen, ettei turkulaisten hallinta siirry tulostaululle.

31min: Ei pääse TPS-ylivoima vieläkään tuulettamaan. Ylivoima päättyy Christian Heljangon näyttävään hanskakoppiin, kun Juuso Pärssinen pääsee laukomaan.

29min: TPS:lle aukeaa makea paikka tehdä sarjan ensimmäinen ylivoimamaalinsa. Patrik Virta kampittaa Markus Nurmen.

29min: Melkoinen trilleri tästä näyttää tulevan. Todella tasaista. On muuten hauskaa kuunnella, kun Tapparan ja TPS:n fanit kannustavat toisiaan samaan aikaan. Kummankin fanikunnan huudot raikuvat samaan tahtiin: T-P-S! Tap-pa-ra!

25min: Patrik Virta pääsee avopaikkaan, mutta Karejev astuu eteen maaliltaan ja saa kiekon ohjattua ohi maalin.

22min: Tapparalta taas vahva erän alku, mutta kestääköhän tämä tällä kertaa pidempään? Kyle Platzer saa Kristian Kuuselalta syötön, mutta kiekko ei mene Karejevin läpi.

20min: Toinen erä käynnissä!

Tapparan Christian Heljanko pysäytti avauserässä kahdeksan kiekkoa.

Maanantain TPS-maalin tekijä Jack Rodewald haastoi Heljankoa.

20min: Ensimmäinen erä päättyy! TPS:n ykkösketju pistää hurjan mylläkän päälle viimeisellä minuutilla. Ohjuri viipottaa Heljangon maalin ohi, sitten Markus Nurmi yrittää murjoa kiekkoa sisään Heljangon läpi. Tappara kestää vaivoin.

16min: Viime minuutteina hallinta on ollut Tepsillä, mistä kotiyleisö pitää. Christian Heljangolta tärkeä torjunta Aarne Intosen päästessä laukomaan irtokiekkoon.

12min: Christian Heljanko koettelee paikalle tulleiden satojen Tappara-kannattajien verenpainetta. Heljanko tulee kauas maaliltaan vastaan ja estää onnistuneesti läpiajon.

9min: Joona Luoto on päässyt pari kertaa kelpo paikoilta kokeilemaan jo, mutta sihti hakusessa. Jännitystä?

7min: Ylivoima ei aina tuota tulosta, joskus se myös tuo pelin hallinnan toiselle joukkueelle. Nyt TPS tuntuu päässeen peliin mukaan. TPS:n nelosketju jauhaa pari laukausta kohti Heljankoa, mutta perustorjunnat riittävät näihin.

6min: TPS ei ole tehnyt viidellä neljää vastaan ylivoimalla yhtään maalia tässä sarjassa, eikä marssijärjestys muutu. Tapparan mestarillinen alivoima murjoo Tepsin ylivoiman palasiksi.

4min: TPS:lle pelin ensimmäinen maalipaikka. Markus Nurmen kuti ei mene maaliin, mutta Waltteri Merelän purkukiekko on niin hätäinen, että se lentää katsomoon. Turkulaiset innostuvat ja palkitsevat Merelän aplodein, Tappara-hyökkääjä jäähylle.

3min: TPS:n ykkösketju on tänäänkin sen terävin syömähammas. Juuso Pärssinen veivaa Christian Heljangon maalille ja Markus Nurmi tulee runnomaan kiekkoa maaliin, mutta Heljanko pitää pelivälineen allaan.

3min: Tapparalle väkevä alku, mutta hermostuneisuutta viimeistelyissä. Joona Luoto laukoo kolmella yhtä vastaan kiekon muikkuverkkoihin. Se nousi todella korkealle.

2min: Raikuvat TPS-huudot kannustavat Palloseuraa taisteluun, mutta katsomossa on myös vahva Tappara-preesens.

1min: Tapparalle heti huippupaikka, nelosketju jauhaa. Otto Rauhala pelaa Petteri Puhakalle, joka pääsee haastamaan läheltä venäläisvahti Andrei Karejevia, joka tekee TPS:lle valtavan torjunnan. Karejev pysyy myös jatkotilanteessa rauhallisena. Aikainen johtomaali Tapparalle olisi karmea asia turkulaisten kannalta.

0min: Neljäs finaali on alkanut!

Turkulaisyleisöstä lähtee lauantain tapaan hyvin mökää. Tepsin avauskentällinen saa kovat aplodit. Tämän yleisön Tappara viime lauantaina hiljensi.

Turkuhallissa on tänään tyhjiäkin penkkejä, mutta hyvin lähellä ollaan viisinumeroisia lukuja. Väki löysi katsomoon melko lähellä aloitusta. Nyt vasta katsomossa ovat myös Tappara-kannattajat, joita on matkannut Turkuun kuutisen bussillista.

Turkuhallissa noin vartti h-hetkeen. Katsomossa alkaa olla taas mustaa ja valkoista. Alkulämmittelyt on lämmitelty, jääkonekin poistui juuri hallin uumeniin. Tappara-fanibusseja ei ole vielä Turkuhallille saatu.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Lue lisää: Vanha kansanviisaus ”sano Savinainen, kun haluat hyvää” lämmittää Turkuun lähteviä Tappara-faneja: ”Mestaruus on mukavaa joka kerta riippumatta siitä, missä se tulee”

Lue lisää: Takasiko Tapparan kultatalismaani taas kirvesrinnoille mestaruuden? Veli-Matti Savinainen suorituksestaan: ”Rehellisesti sanottuna en edes huomannut”

Lue lisää: Tappara teki viime kesänä linjauksen, joka kantaa nyt hedelmää – kirvesrintojen mestaruus on enää sinettiä vaille varma

Lue lisää: Suomen mestaruus katkolla Tapparalle tiistaina Turussa – Tappara viihdytti Nokia-areenan ennätysyleisöä komeilla maaleilla

Lue lisää: Tappara-kolossi kehui joukkuekaveriaan, joka teki taas maalin toimistostaan: ”Euroopan kärkeä”

Tapparan kokoonpano:

Anton Levtchi–Tyler Morley–Waltteri Merelä

Veli-Matti Savinainen–Patrik Virta–Kristian Tanus

Jukka Peltola–Kyle Platzer–Kristian Kuusela

Joona Luoto–Otto Rauhala–Petteri Puhakka

Brady Austin–Mikael Seppälä

Veli-Matti Vittasmäki–Otto Leskinen

Joni Tuulola–Santtu Kinnunen

Casimir Jürgens

Christian Heljanko (Janis Kalnins)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut