Suomen mestaruus katkolla Tapparalle tiistaina Turussa – Tappara viihdytti Nokia-areenan ennätysyleisöä komeilla maaleilla

Aamulehti seurasi miesten jääkiekkoliigan kolmatta finaalia Tapparan ja TPS:n välillä tässä jutussa.

Kiekko karkasi Tapparan Anton Levtchiltä avauserän ylivoimahyökkäyksessä.

25.4. 16:53 | Päivitetty 25.4. 20:56

Aamulehti

Tappara on saanut miesten jääkiekkoliigan finaaleille unelma-alun, kun se johtaa sarjaa voitoin 2–0. TPS on maanantaina Nokia-areenassa liki pakkovoiton edessä, sillä 0–3-tappioasemasta ei ole koskaan finaaleissa voittoon noustu, eikä se olisi erityisesti helppoa Tapparan tasoista joukkuetta vastaan.

Siispä kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa riittää panosta. Nokia-areena on loppuunmyyty.

Aamulehti seuraa kolmatta finaalia tässä jutussa. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

Tappara–TPS 3–1 (0–0, 2–0, 1–1)

Maalit:

1–0 Veli-Matti Savinainen (Anton Levtchi, Kristian Tanus) 31.09 yv.

2–0 Otto Leskinen (Waltteri Merelä, Anton Levtchi) 38.31.

2–1 Jack Rodewald (Juraj Slafkovsky, Tyler Steenbergen) 44.36.

3–1 Petteri Puhakka (Patrik Virta, Veli-Matti Savinainen) 58.41 tm.

Seuranta:

60min: Tappara voittaa! Suomen mestaruus on katkolla Tapparalle tiistaina Turussa! Todella tyly esitys kirvesrinnoilta. Puolustus, kiekollisen pelin varmuus ja Christian Heljanko. Siihen päälle pari komeaa osumaa. Kiitos seurasta!

59min: Karejev pois maaliltaan!

58min: TPS ottaa vielä aikalisän.

MAALI! Tappara tekee tyhjiin! Petteri Puhakka pääsee kiekkoon keskialueella ja painaa kiekon verkkoon, Nokia-areenan yli 12 000 katsojaa repeää. Siinä se taisi olla. Kuka voittaa? Tappara! -huudot raikuvat. 3–1 Petteri Puhakka (Patrik Virta, Veli-Matti Savinainen) 58.41 tm.

58min: Karejev pois maaliltaan!

57min: Tappara-puolustus pelaa todella varmasti. Tepsi saanut pari puolittaista paikkaa, mutta aina Casimir Jürgensin ja kumppanien mailat ehtivät viime hetkessä paikalle. Äsken lensi Juraj Slafkovskyn hyvästä paikasta laukoma kiekko taivaan tuuliin.

54min: Tappara on vähällä pistää illan pakettiin. Tyler Morley peippailee itsensä vetopaikkaan ja laukoo vastakkaiseen kulmaan, mutta ohi menee.

52min: TPS pommittaa Heljankoa, mutta ei antaudu huippuvireinen kirvesvahti. Niklas Arellin kuti on osastoa marjoja.

48min: Tappara on toistaiseksi kestänyt TPS-paineen hyvin, mutta Nokia-areenan lehtereillä on jännittynyt tunnelma. Tappara pääasiassa puolustaa johtoaan. Tämän pelin voiton merkitys on ilmeisen suuri.

MAALI! TPS kaventaa! Valtava maali finaalisarjan kannalta. Tyler Steenbergen pelaa Tappara-maalin takaa hienosti Juraj Slafkovskylle, joka laukoo. Jack Rodewald on ensimmäisenä irtokiekossa ja tekee TPS:lle toivoa antavan osuman. 2–1 Jack Rodewald (Juraj Slafkovsky, Tyler Steenbergen) 44.36.

42min: Tappara aloittaa vahvasti. Onko TPS jopa hieman alistunut? Veli-Matti Vittasmäki laukoo terävästi b-pisteen ulkokaarelta, mutta Karejev torjuu.

40min: Kolmas erä käynnissä! TPS:n totuuden hetki.

40min: Kaksi erää pelattu Nokia-areenassa! Tappara oli vaisu erän alussa, mutta herättyään se latoi kaksi hienoa maalia taululle ja nyt on TPS ahtaalla. 0–3-asemasta ei ole koskaan mestaruuteen noustu ja Tapparan kaltaista mahtiporukkaa vastaan se olisi jo huima ihme.

MAALI! Tappara tekee toisen! Anton Levtchi kääntää maalin taakse hyökkäyspäässä. Waltteri Merelä voittaa isolla kropallaan kiekon ja pelaa Otto Leskiselle, joka leikkaa maalille. Leskinen lataa suoraan syötöstä sydämensä kyllyydestä ja Andrei Karejevin kainalo ei ehdi tielle. 2–0 Otto Leskinen (Waltteri Merelä, Anton Levtchi) 38.31.

38min: TPS kääntää pari kertaa vaarallisesti Christian Heljangon maalille, mutta Heljanko pitää kulman kiinni hyvin. Toisessa päässä Kyle Platzer karkaa läpi, mutta kiekko jäätyy lapaan kiinni.

35min: TPS:n Markus Nurmi ja Tapparan Mikael Seppälä ottavat tuplajäähyt. Nurmi koukkii, Seppälä pitää mailasta kiinni.

32min: TPS janoaa tasoitusta heti perään. Jack Rodewald pääsee irtopalaan, mutta Tappara-puolustus saa Rodewaldia häirittyä riittävästi, jotta maalia ei synny, muttei tule jäähyäkään.

MAALI! Tappara johtoon! Kristian Tanus ja Anton Levtchi pelaavat kuvion, jossa Levtchi saa kiekon liukuessaan maalin taakse. Nopea syöttö Levtchiltä maalin eteen, jossa Veli-Matti Savinainen on vahvuusalueellaan ja nakkaa kiekon yläkulmaan. Komea osuma Tapparalta. 1–0 Veli-Matti Savinainen (Anton Levtchi, Kristian Tanus) 31.09 yv.

30min: Tappara on päässyt peliin taas mukaan ja pääsee sitä kautta illan ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Anton Levtchi ja Johan Ivarsson painivat, Ivarsson jäähylle.

25min: Kuin salamana Tappara alkaa herätä. Joona Luodon laukaus pöllyttää verkkoa, mutta väärältä puolelta. Nokia-areenan yleisö kohahtaa, mutta ei pääse juhlimaan.

23min: Tapparan kiekollinen pelaaminen on vähäistä tällä hetkellä. TPS pyörittää Tappara-päässä, mutta eivät turkulaisetkaan kummia kiekolla ole aikaiseksi saaneet.

20min: TPS:n kultakypärä Markus Nurmi valuu vaihtopenkille puhallellen. Nurmi on antanut ja ottanut paljon iskuja läpi pudotuspelien.

20min: Toinen erä on alkanut!

20min: Ensimmäinen erä pelattu! Nokia-areena huokaisee, kun Anton Levtchi kurottaa Waltteri Merelän syöttöön. Laukaus menee ohi. Tasainen vääntöerä.

18min: Hetkeksi peli avautuu ja nähdään parikin paikkaa. Otto Leskinen antaa kovan syötön maalin eteen, mutta Kyle Platzerin ohjaus menee vähän ohi Andrei Karejevin TPS-maalin. Toisessa päässä Eetu Liukas kokeilee kääntölämärillä, onko Christian Heljanko hereillä. Onhan hän.

17min: Tasaista vääntöä ja kovaa kamppailua viime minuutit. Piiruakaan ei kumpikaan joukkue anna periksi.

14min: Anton Levtchi ja Tyler Morley karkaavat ylivoimahyökkäykseen, mutta Levtchi hakee liiaksi syöttöä. Kun jäljelle jää enää sauma laukoa, rystynosto jää pliisuksi.

11min: 12 075 katsojaa Tampereella, Tampereen pudotuspelihistorian ennätys. TPS hallitsee nyt peliä.

11min: TPS ei saanut ylivoimamaalia, mutta se sai pelin haltuunsa. Ykkösketju jauhaa maalin eteen Mikael Pyyhtiälle paikan, mutta ohjaus on liian hidas. Heljanko ottaa kiinni.

8min: Tappara kestää alivoiman, mutta tämä oli jo TPS:ltä hyvä ylivoima. Christian Heljangolta muutama huipputorjunta.

5min: Tapparalle illan ensimmäinen alivoima. Kristian Kuusela kamppailee TPS:n Aleksi Anttalaisen kanssa ja saa jäähyn mailasta kiinnipitämisestä. TPS-ylivoima ei toistaiseksi ole ollut hääviä.

2min: TPS tullut toistaiseksi kovaa Tapparan päälle, mutta kirvesrinnat eivät ole karvauksesta hätkähtäneet vaan tulleet hyvin kiekolla alta pois.

1min: Tappara aloittaa ryminällä. Otto Rauhala tarjoilee Kristian Tanuksen läpi, mutta Andrei Karejev torjuu rannekudin. TPS ei ole vielä päässyt edes hyökkäysalueelle.

0min: Peli on käynnissä!

Mikko Alatalo laulaa Maamme ja sitten olemme valmiit täydessä Nokia-areenassa. Vain TPS-fanien ympärillä on joitain tyhjiä penkkejä.

Joukkueet kaukalossa.

Tapparan esittelyshow meneillään, tuomarit jäällä.

Nokia-areenassa vajaa vartti h-hetkeen. Jääkoneet painavat jäätä pelikuntoon ja katsomo alkaa täyttyä. Tappara- ja TPS-liput liehuvat katsomon molemmissa päissä.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Lue lisää: Tampereen Hämeensillan patsaat saivat ylleen tuliterät Tappara-paidat – useat keskustan rakennukset hehkuvat maanantaina Tapparan väreissä

Lue lisää: Kiekkofinalistit luottavat tuttuihin pelaajiin – TPS ei voi antaa Tapparalle kolmen voiton etumatkaa

Lue lisää: Liigan pudotuspeleissä rikottiin 300 000 katsojan haamuraja ensimmäisen kerran

Lue lisää: Tapparan ranskalaissankari antoi voittohaastattelun puoliksi suomeksi: ”Kristian on Kristian, hänellä on takasilmä” – Huomasitko tätä kirvespuolustajan urotekoa? Se voi jäädä historiaan

Lue lisää: Tapparan alakerran isäntä pysäytti taas TPS-hyökkääjät: ”Peruuttelu ei kuulu keinovalikoimaani”

Lue lisää: Tappara hiljensi täyden Turkuhallin jatkoerässä – Charles Bertrand ratkaisi toisen finaaliottelun TPS-puolustajan luistimen kautta

Lue lisää: Tappara on unelmatilanteessa finaaleissa – jääkiekon neljässä osa-alueessa TPS on vain yhdessä edellä, siinäkin vain osittain

Tapparan kokoonpano:

Anton Levtchi–Tyler Morley–Waltteri Merelä

Veli-Matti Savinainen–Patrik Virta–Kristian Tanus

Charles Bertrand–Kyle Platzer–Kristian Kuusela

Joona Luoto–Otto Rauhala–Petteri Puhakka

Brady Austin–Mikael Seppälä

Veli-Matti Vittasmäki–Otto Leskinen

Joni Tuulola–Santtu Kinnunen

Casimir Jürgens

Christian Heljanko (Janis Kalnins)

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut