Ilves otti SM-pronssia, yli 11 000 katsojaa hurrasi mitalisteille seisaaltaan – 21 vuoden mitaliton jakso päätökseen

Aamulehti seurasi tässä jutussa Ilveksen ja KooKoon välistä miesten jääkiekkoliigan pronssiottelua.

Lester Lancaster (vas.) ja Joonas Oden vastasivat Ilveksen 2–0-maalista.

24.4. 15:30 | Päivitetty 24.4. 19:43

Aamulehti

Tampereen Ilves ja Kouvolan KooKoo päättävät kautensa miesten jääkiekkoliigassa sunnuntain pronssiotteluun Nokia-areenassa. Kummallekin SM-mitali maistuisi varmasti: Ilvekselle se olisi ensimmäinen 21 vuoteen, KooKoolle ensimmäinen seurahistoriassa.

Ottelu käynnistyy Tampereella kello 17.

Aamulehti seuraa pronssipeliä tässä jutussa. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

Ilves–KooKoo 3–2 (2–0, 1–2, 0–0)

Maalit:

1–0 Balazs Sebök (Lester Lancaster, Eetu Päkkilä) 10.18.

2–0 Lester Lancaster (Joonas Oden, Henrik Haapala) 17.24.

3–0 Eemeli Suomi (Simon Johansson, Petri Kontiola) 32.05 yv.

3–1 Teemu Rautiainen (Kim Strömberg, Joose Antonen) 37.31 yv.

3–2 Kim Strömberg (Radek Koblizek) 38.25.

Seuranta:

Koko Ilves-pelaajisto, -valmennus, -taustat ja -johto on palkittu mitaleilla. Nyt joukkue asettuu kuvaan kannattajapäädyn eteen. Petri Kontiola kiitti mikrofoni kädessään kannattajia tuesta ja kertoi: ”tästä on hyvä jatkaa”.

Ilves-pelaajat alkavat saada pronssimitalejaan. Ensin Leo Lööf ja siitä mennään numerojärjestyksessä eteenpäin.

Ilves alkaa olla valmis vastaanottamaan mitalit. Areenan tamperelaisyleisö antaa seisaaltaan aplodit myös KooKoon joukkueelle sen poistuessa jäältä. Upeaa tamperelaista kiakkokulttuuria.

Nyt KooKoo kiittää paikalle tulleita satoja vierasfaneja.

Fanit hurraavat katsomossa ja edelleen reilu 11 tuhatta ihmistä seisoo areenassa. Joukkueet ovat kätelleet toisensa hienon pronssipelin päätyttyä.

60min: Ilves voittaa ja ottaa SM-pronssia! 21 vuoden mitaliton putki päättyy! Kiitos seurasta Ilves-otteluiden liveseurantojen osalta!

59min: Joona Ikonen karkaa Marko Anttilan syötöstä, mutta Kim Strömberg kampittaa hänet kumoon. KooKoo selviää jäähyllä. Malik palaa maalilleen. 11 000 katsojaa seisoo.

59min: Nokia-areenan kotiyleisö nousee seisomaan kannustaakseen Ilvestä!

58min: 72 sekuntia jäljellä, KooKoo saa taas hyökkäyspäähän aloituksen. Vielä ei ole nähty kuin yksi Joose Antosen kehno laukaus.

57min: KooKoo hyökkäyspään aloitukseen ja Malik pois maaliltaan!

55min: KooKoo pitää nyt kiekkoa ja painostaa, Ilves puolustaa. Ilveksen harmiksi sen maalivahti Zherenko ei ole vakuuttanut tänään. Tupsukorvat kaipaavat venäläiseltä vielä jokusen laatutorjuntaa voittaakseen.

51min: KooKoo on alkanut saada painetta Zherenkon maalille. Riku Tuomola pääsi laukomaan pariinkin kertaan, mutta Zherenko sai taitavasti irtokiekot ohjattua kulmiin.

48min: Ilvekselle tämä on tuskallinen ottelu. Ilves on vienyt mennen, tullen ja palatessa – niin nytkin, mutta eroa on vain yksi maali. Äsken Panu Mieho sutaisi maalin edestä ohi.

45min: KooKoo taistelee hienosti alivoimalla, eikä Ilves saa maalia. Simon Johanssonilla oli komea paikka laukoa, mutta ohi meni.

42min: KooKoon Ville Meskasen maila nousee taklaustilanteessa Ilveksen Leo Lööfiä kasvoihin. Ilves ylivoimalle.

42min: Teemu Rautiainen vapauttaa Heikki Liedeksen läpi keskeltä, mutta Lester Lancaster tekee työt jaloillaan ja saa nostettua Liedeksen mailaa viimeistelyhetkellä.

42min: Ilves-yleisö odottaa jännittyneenä vapauttavaa maalia. Miro Nalli pääsee ohjaamaan maalin edestä kiekkoa, mutta Malik saa sivuttaisasennostakin torjuttua.

41min: Nokia-areenassa yleisömäärä komea 11 606.

41min: Ilveksellä ja KooKoolla kummallakin huippupaikat ensimmäisessä vaihdossa. Malik ja Zherenko venyvät torjuntoihin.

40min: Kolmas erä on käynnissä!

40min: Kaksi erää pelattu! KooKoo nousi mukaan pikamaaleillaan. Nyt meillä on luvassa jännittävä kolmas erä.

MAALI! KooKoo tekee heti toisen ja shokeeraa tamperelaisyleisöä! KooKoo pääsee ylivoimahyökkäykseen ja Kim Strömberg kihauttaa ranteella yläkulmaan. 3–2 Kim Strömberg (Radek Koblizek) 38.25.

MAALI! KooKoo kaventaa! KooKoon päätykiekko pysähtyy Ilveksen maalin takana kaukalon laitaan, eikä Vadim Zherenko huomaa tätä riittävän varhain. Ex-Ilves Teemu Rautiainen laukoo kiekon miinuskulmasta sisään toiselle tolpalle matkalla olleen Zherenkon kautta. 3–1 Teemu Rautiainen (Kim Strömberg, Joose Antonen) 37.31 yv.

37min: KooKoo on hieman piristynyt kolmannen maalin jälkeen ja nyt se pääsee ylivoimalle. Henrik Haapala istumaan ensimmäisenä Ilves-pelaajana tänään boksiin.

MAALI! Ei epäselvyyttä. 3–0 Eemeli Suomi (Simon Johansson, Petri Kontiola) 32.05 yv.

MAALI? Ilves osuu? Tyylipisteitä ei jaeta, kun kapteeni Eemeli Suomi runnoo polvillaan maalin edessä pelivälinettä verkkoon ja sinnehän se menee. KooKoo-valmennus ja päävalmentaja Olli Salo haastavat maalin. Videotarkistus.

31min: Ilves ei saa jo ratkaisevan makuista 3–0-maalia, vaikka yritys on kova. Nick Malik on koko kevään tavoin ollut KooKoon tuki ja turva maalillaan. Ilves kuitenkin pääsee heti uudestaan koittamaan ylivoimaa. Norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen jäähylle.

29min: Ilves jatkaa selvää hallintaa. KooKoon Kimi Koivisto huitomisjäähylle.

29min: Ilves-puolustaja Tuomas Salmela satuttaa itseään. Taitaa vasen käsi vääntyä kamppailutilanteessa puolustuspäässä.

26min: Ilvekseltä lupaava ylivoima, mutta ei maalia. Henrik Haapalan syöttö takatolpalle Petri Kontiolalle ja Joona Ikosen rystylaukaus olivat vaarallisia.

24min: Ilveksen kakkosketju pelaa todella hienosti yhteen. Joona Ikonen tarjoilee takatolpalle Eemeli Suomelle, joka kampataan ratkaisuhetkellä. Ville Meskanen boksiin.

22min: Ilves on päästä 3–0-johtoon. Panu Mieho tarjoilee Eetu Päkkilälle, joka laukoo vihaisesti ylös, mutta Malik on hienosti mukana.

20min: Toinen erä käynnissä!

20min: Ensimmäinen erä pronssiottelua on pelattu! Ilvekseltä vahva erä ja 2–0-johto.

MAALI! Ilves tekee 2–0:an! Jälleen Ilves pääsee iskemään omista vauhdilla ylivoimahyökkäykseen ja nyt kiekko päätyy Nick Malikin taakse. Joonas Oden syöttää Lester Lancasterille, joka saa ujutettua kiekon Malikin patjoihin ja sutaisee vielä maalin ohi luistellessaan pelivälineen verkkoon. 2–0 Lester Lancaster (Joonas Oden, Henrik Haapala) 17.24.

15min: Ilves on ensiminuuttien jälkeen vienyt peliä. Äsken Petri Kontiolalta hieno petaus Aleksi Elorinteelle, joka saa lauottua napakastikin, mutta Malik torjuu. Tässä olisi ollut aineksia jo toiseenkin Ilves-maaliin.

MAALI! Ilves johtoon! Ilves pääsee kääntämään peliä sille tyypillisesti nopeasti vastaan ja Lester Lancaster antaa huikean syötön takatolpalle. Tuosta on Balazs Sebökillä nautinto pussittaa osuma ja räjäyttää kotifanit hurmokseen. 1–0 Balazs Sebök (Lester Lancaster) 10.18.

9min: Henrik Haapala jättää kiekon Petri Kontiolalle, joka pääsee hetken tuumimaankin, mihin laukoa. Malik venyy torjuntaan. Ilves on alkanut päästä mukaan, KooKoo oli ihan alkuhetket joukkueista terävämpi.

7min: Ilves-alumni Raimo Helminen valitsee illan tähtipelaajat. Kun ”Raipe” ilmestyy videotaululle, areena antaa raikuvat aplodit.

7min: Olipa ylivoima! Ilveksen ykkösviisikko jauhoi Henrik Haapalalle ja Eemeli Suomelle huippupaikat, mutta Nick Malik torjui. Kaksiminuuttisen lopuksi Ilves tuhrii omissa ja Heikki Liedes pääsee kasvokkain Zherenkon kanssa. Veto kuitenkin ohi.

4min: Ilves pelin ensimmäiselle ylivoimalle. Kim Strömberg koukkii Joona Ikosta liiaksi.

2min: KooKoolta väkevä alku. Puolustajat Riku Tuomola ja Alexander Bonsaksen pääsevät testaamaan Vadim Zherenkon virettä, mutta Zherenko kestää. Venäläisvahti pelaa kevään ensimmäistä kokonaista otteluaan tänään, kun Marek Langhamer on sivussa.

0min: Ottelu on käynnissä Nokia-areenassa!

Negativesta ja soolouraltaan tuttu Jonne Aaron laulaa Maamme. Vähän menivät lopussa pohjoinen- ja isien-sanat toisinpäin kuin pitäisi, mutta erheitä sattuu meille kaikille.

Joukkueet jäälle! Pelaajat saavat osakseen voimakkaita kannustushuutoja sekä buuauksia. Kahden äänekkään fanikatsomon rikkaus.

Ilveksen sisääntulo viimeisen kerran. Ilves-liput liehuvat, KooKoo-fanit pitävät ääntä toisessa päässä.

Tänään on luvassa yksi kautta aikain hienoimmista pronssipeleistä. Kuten yllä on kuvattu SM-pronssi merkitsee molemmille seuroille paljon. Paikalla on sadoittain KooKoo-faneja, jotka ovat jo alkaneet lämmitellä äänenpalkeitaan. Tamperelaiset täyttävät sitten loppuhallin ääriään myöden. Kummallekin joukkueelle kausi on ollut hieno, tänään on aika juhlistaa sitä.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Lue lisää: Pronssi kiinnostaa varmasti – Ilveksen mitalista on kulunut jo 21 vuotta, KooKoo metsästää ensimmäistä liigamitaliansa

Ilveksen kokoonpano:

Henrik Haapala–Petri Kontiola–Joonas Oden

Eemeli Suomi–Matias Mäntykivi–Joona Ikonen

Eetu Päkkilä–Balazs Sebök–Panu Mieho

Miro Nalli–Tomi Iso-Mustajärvi–Marko Anttila

Tuomas Salmela–Les Lancaster

Leo Lööf–Simon Johansson

Juuso Pulli–Daniel Gazda

Aleksi Elorinne

Vadim Zherenko (Niko Parkkinen)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut