Tappara hiljensi täyden Turkuhallin jatkoerässä – Charles Bertrand ratkaisi toisen finaaliottelun TPS-puolustajan luistimen kautta

Aamulehti seurasi miesten jääkiekkoliigan 2. finaalia TPS–Tappara tässä jutussa.

Tapparan Waltteri Merelä reagoi nopeasti irtokiekkoon ja suti maalin edestä pudotuspelien ensimmäisen maalinsa.

23.4. 15:30 | Päivitetty 23.4. 20:03

Aamulehti, Turku

TPS ja Tappara astelevat lauantaina kaukaloon Turkuhallin lämpimiin löylyihin. Vuorossa on miesten jääkiekkoliigan 2. finaaliottelu. Tappara voitti viime keskiviikkona avausosan maalein 2–1. TPS on saanut lauantaiksi neljä poissaolijaansa – Eetu Liukkaan, Aarne Intosen, Juhani Jasun ja Samuli Vainionpään – takaisin kokoonpanoonsa.

Miten se näkyy turkulaisten otteissa raivokkaan kotiyleisön edessä?

Kamppailu käynnistyy kello 17. Aamulehti seuraa ottelua tässä jutussa. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

TPS–Tappara 1–2 JE. (0–1, 0–0, 1–0, 0–1)

Maalit:

0–1 Waltteri Merelä (Brady Austin, Mikael Seppälä) 17.53.

1–1 Juuso Pärssinen (Markus Nurmi, Samuli Vainionpää) 54.31.

1–2 Charles Bertrand (Kristian Kuusela, Casimir Jürgens) 62.41.

Seuranta:

MAALI! Tappara voittaa! Kaikki pomput lasketaan, sanoo vanha sananlasku. Kristian Kuusela levittää upeasti vaihdosta tulleelle Charles Bertrandille, joka laittaa kiekon maalille ja Ruben Rafkin laittaa luistimensa eteen. Kiekko menee Rafkinin luistimesta verkkoon ja Tappara-juhlat alkavat! 1–2 Charles Bertrand (Kristian Kuusela, Casimir Jürgens) 62.41.

60min: Sitten jatketaan! Seuraavan maalin tekijä on sankari.

60min: Jatkoerään mennään! TPS jahtasi tasoitusta, jonka se sai.

57min: TPS on huiman lähellä johtomaalia. TPS saa vastaiskun, Jack Rodewald pääsee harhauttamaan vaihdosta kentälle tullutta Tyler Morleya ja vie tämän täysin kahville. Rodewald tarjoilee Tyler Steenbergenille, joka kaatuu ja laukoo ohi. Kannoillaan Otto Leskinen, ei jäähyä kampituksesta, vaikka turkulaisyleisö tätä janoaakin.

55min: TPS saa valtavan buustin tasoituksesta ja sen nelosketju namuttelee jo liikaakin Tapparan päässä. Topias Haapanen syöttää turhaan enää takatolpalle. Turkuhalli on nyt liekeissä ja Tappara prässättävänä.

MAALI! TPS tasoittaa ja Turkuhalli räjähtää! Hunajata soi! Markus Nurmi pelaa kiekon Tapparan maalille ja Juuso Pärssinen ehtii kiekkoon ensimmäisenä. Pärssinen laukoo tarkasti ylähyllylle. 1–1 Juuso Pärssinen (Markus Nurmi, Samuli Vainionpää) 54.31.

53min: TPS painostaa Tapparaa, joka puolustaa fiksusti. Christian Heljanko on pelaamassa yhtä uransa tärkeimmistä otteluista. Viimeisenä parhaat Tepsin paikat tulleet kultakypärä Markus Nurmelle, mutta Heljanko on nollannut.

51min: TPS-puolustaja Niklas Arell tarjoaa illan komeimman taklauksen. Petteri Puhakka pysähtyy avojäällä näyttävästi ja voimalla, mutta puhtaasti. Puhakka siirtyy vaihtopenkille puhaltelemaan.

50min: Kultakypärät pääsevät paikkoihin, mutta Markus Nurmi pysähtyy Heljangon jalkaan ja Anton Levtchi laukoo Karejevia rintaan.

48min: Tappara hoitaa tämänkin alivoiman. 12 minuuttia jäljellä, TPS ja kotiyleisö janoaa tasoitusta.

46min: Molemmat saavat ylivoimahyökkäyksen, TPS ylivoimalla ja Tappara alivoimalla. Markus Nurmelta hienot kikat, mutta syöttö Mikael Pyyhtiälle ei mene maaliin Tappara-puolustajan estellessä. Perään Elmeri Eronen kaatuu siniviivassa, Waltteri Merelä syöttää Patrik Virralle, jonka maila hajoaa TPS-paineessa, kun pitäisi viimeistellä. Tappara-fanit vaativat raivokkaasti rangaistusta.

45min: Tapparan Mikael Seppälä jäähylle. Seppälä roikkuu liian pitkään Eetu Liukkaassa. TPS saa saumansa tasoittaa. Tosin turkulaisten ylivoima on ollut heikkoa jo pitkään.

43min: TPS pelastuu. Otto Leskinen laukoo kovan maskin takaa tolppaan ja perään Karejev ottaa huikean heittäytymistorjunnan, Savinaisella oli tyhjä maali edessään.

40min: Toinen erä käynnissä!

40min: Toinen erä takana! Tämä oli pelillisesti TPS:n erä, mutta Tappara puolusti fiksusti ja Christian Heljanko oli erinomainen. TPS kaipaisi kipeästi tasoitusmaalin tekijää, mutta toistaiseksi ei ole sitä maalintekijää löytynyt.

38min: TPS-puolustaja Johan Ivarssonilta vahva vastataklaus TPS-maalin takana, Tapparan Kyle Platzer satuttaa itseään.

34min: TPS vie peliä ja on vienyt tässä erässä. Tapparan alivoima ja Heljanko ansaitsevat isot kehut siitä, että isäntien maalitili on yhä nollilla.

32min: Heljanko ottaa toisen hurjan kopin, irtokiekko tulee Mitch Hultsille, jolla on edessään tyhjä maali, mutta Hults laukoo metrin yli. Tätä ei olisi torjunut edes Heljanko. Turkulaisyleisö huokaisee äänekkäästi. Alivoiman päätyttyä Patrik Virta läpi, mutta saa vähän huonosta kulmasta kiekon itselleen ja Karejev torjuu tärkeän kopin.

31min: Christian Heljanko pelaa Tappara-maalilla huimaa peliä. Heljangon torjunnasta pitkä irtokiekko Juuso Pärssiselle, joka pääsee lataamaan tyhjiin, mutta Heljanko ehtii tielle.

29min: Tapparan Anton Levtchi ajaa maalille, mutta Andrei Karejev saa pomputettua kiekon ohi maalin. TPS pääsee vastahyökkäykseen, jossa Patrik Virta kamppaa toiseen aaltoon matkalla olleen TPS-hyökkääjän. Jäähy. TPS ylivoimalle.

26min: Turussa on komea tunnelma ja halli täynnä. Tappara-fanit ovat olleet tänään erittäin äänekkäitä ja vastanneet turkulaiskannatukseen melkein yhtä kovaa.

25min: TPS nappaa hallinnan pelistä pariksi minuutiksi ylivoimansa jälkeen. Casimir Jürgensiltä tärkeä katko maalin edessä, olisi ollut TPS-pelaaja yksin maalin edessä.

22min: Tapparalta erinomainen alivoima. Yhden tilanteen TPS loi, mutta Heljanko torjui sen ja jatkokiekon Markus Nurmi sai menemään ohi mailansa lavan.

20min: Sähäkkä, sähäkkä alku. Juhani Jasu pääsee laukomaan Tepsiä tasoihin, mutta vanhaa joukkuekaveria Christian Heljankoa ei yllätetä. Perään Tapparan Waltteri Merelä ja TPS:n Markus Nurmi ovat jälleen tukkanuottasilla, tämä kaveruspari oli asialla jo keskiviikkona Nokia-areenassa. Merelä riuhtaisee Nurmen niskasta jäähän ja saa jäähyn. Maalintekijältä olisi odottanut parempaa malttia.

20min: Toinen erä on käynnissä!

Christian Heljanko torjui Tappara-maalilla vakuuttavan avauserän.

Joona Luoto pyrki TPS-maalille.

20min: Ensimmäinen erä pelattu Turussa! Tasainen, fyysinen, vauhdikas ja viihdyttävä 20-minuuttinen. Tapparalle tärkeä maali tuohon loppuun.

MAALI! Tappara johtoon Turkuhallissa, kirvesrintojen fanikatsomo repeää! Jos edeltävässä pelissä Anton Levtchi ja Kristian Kuusela pääsivät pois pudotuspelimaalien nollakerhosta, niin nyt vuorossa on Waltteri Merelä. Merelä sutii irtokiekon maalin edestä pussiin tarkasti ja katsoo tuulettaessaan Tappara-faneihin. Kun Merelä jatkaa vaihtopenkille, hän tervehtii vierasfaneja heiluttaen heitä kohti. 0–1 Waltteri Merelä (Brady Austin, Mikael Seppälä) 17.53.

16min: Ei ole Patrik Virralla, toisen polven ex-tepsiläisellä rakkautta annettavana, eikä otettavana vanhassa kotihallissaan. Poikkaria Johan Ivarssonille ja takaisin tulee. Tätä ennen Anton Levtchillä vetopaikka Kristian Tanuksen passista, mutta yli menee.

12min: Tappara saa olla tyytyväinen, ettei TPS tee alivoimamaalia. Topias Haapanen hassuttaa Santtu Kinnusen kahville, mutta Kinnunen ehtii sen verran häiritsemään, ettei Haapanen pääse läpiajosta itse laukomaan. Haapanen pelaa toiseen aaltoon Niklas Arellille, mutta Tappara-vahti Christian Heljanko loikkaa tielle ja ottaa ison torjunnan.

10min: Tappara ylivoimalle. Pelin ensimmäinen jäähy. Kotiyleisö ei jaa tuomareiden näkemystä. Ville Lajunen roikkuu liiaksi Charles Bertrandissa.

9min: Todella vauhdikas ja viihdyttävä alku ottelulle. Etenkin kamppailupeli ja taklaaminen vedetty tappiin. Tappara-puolustaja Mikael Seppälä niittaa TPS-kultakypärä Markus Nurmen laitaan aavistuksen selkäpuolelta. Turkulaisyleisö olisi halunnut jäähyn. Ei jäänyt epäselvää.

8min: TPS tulee paljon Tampereen ottelua enemmän Tapparan päälle. Tappara on kestänyt turkulaisten paineen hyvin toistaiseksi. Veli-Matti Savinainen nousee vasenta laitaa ja laukoo, mutta Karejev torjuu.

3min: Savinainen taklaa Topias Haapasen kovaa laitaan. TPS-nuorukainen satuttaa itseään, mutta pääsee penkille. Todella fyysinen alku pelille. Nyt TPS:n ykkösketjun jätkät niittailevat kirvesrintoja seinille ja Turkuhalli viihtyy.

2min: TPS-päävalmentaja Jussi Ahokas haluaa alun perusteella peluuttaa kovaa ykkösketjuaan Tapparan ykkösketjua vastaan. Eli Mikael Pyyhtiä – Juuso Pärssinen – Markus Nurmi vastaan Anton Levtchi – Tyler Morley – Kristian Tanus. Turussa Ahokkaalla on peluutusetu eli hän saa valita ketjut, jotka vastakkain pelaavat. Tampereella etu on sitten Tapolan.

1min: Ottelu alkaa kovalla taklauspelillä. Tapparan Veli-Matti Savinainen ja Otto Leskinen jakavat kovat niitit TPS-pelaajille.

0min: Sitten mennään! Kiekko jäässä!

Maamme kuultu. Tunnelmaa tulee tänään hallissa olemaan.

TPS tulee jäälle ja yleisö heiluttaa kiitettävän ahkerasti sille jaettuja valkomustia T-paitoja ilmassa. Hieno näky. Tapparalle buuataan asiaankuuluvasti, mutta Tappara-huudot tamperelaisten fanikatsomosta kuuluvat nekin äänekkäinä.

TPS:n sisääntulo alkaa marssityylisellä rumpunumerolla. Katsomo täyttyy hyvää vauhtia. Myös Tappara-kannattajia mukavasti paikalla.

Joukkueet ovat Turussa alkulämmöillä. Katsomo alkaa täyttyä. TPS on jakanut kaikille paikan päällä oleville valkoisen TPS-paidan. Tapparaa odottaa loppuunmyyty valkomusta meri.

Tervetuloa tänne Turkuhalliin! Vielä hallissa on pimeää ja katsomossa paljon punaisia (tyhjiä) penkkejä, mutta reilun tunnin päästä on toisin. Hallin viimeisiä lippuja myydään paraikaa ja loppuunmyytyä katsomoa odotetaan TPS:n ja Tapparan 2. finaaliotteluun. Kuuma tunnelma, tärkeä finaaliottelu, mikäs sen parempaa!

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Tapparan kokoonpano:

Anton Levtchi–Tyler Morley–Kristian Tanus

Veli-Matti Savinainen–Patrik Virta–Waltteri Merelä

Charles Bertrand–Kyle Platzer–Kristian Kuusela

Joona Luoto–Otto Rauhala–Petteri Puhakka

Brady Austin–Mikael Seppälä

Veli-Matti Vittasmäki–Otto Leskinen

Joni Tuulola–Santtu Kinnunen

Casimir Jürgens

Christian Heljanko (Janis Kalnins)

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut