TPS:lta puuttui viisi tärkeää miestä, joista se kaipasi erityisesti yhtä – Tappara käänsi avausfinaalin kurssinsa 18 minuutissa

TPS:n kapteeni Juhani Jasu olisi ollut joukkueelleen tärkeä hahmo Nokia-areenan keskiviikkoillassa.

20.4. 21:37

Aamulehti

Turun Palloseuralta puuttui Nokia-areenan keskiviikkoillassa viisi tärkeää leveyshyökkääjää: Aarne Intonen, Jonne Tammela, Eetu Liukas, Samuli Vainionpää ja kapteeni Juhani Jasu. Erityisesti TPS olisi kaivannut Tampereella Jasua, joka ratkaisi Tapparalle sen viimeisen mestaruuden keväällä 2017 Niiralan montussa.

Jasu tunnetaan luotettavana työmyyränä ja arvostettuna johtajatyyppinä, mutta ennen kaikkea yhtenä miesten jääkiekkoliigan parhaista aloittajista. Tappara teki 2–1-voittonsa molemmat maalit ylivoimalla. Tamperelaisten ennalta odotettu erikoistilanne-etu realisoitui turkulaisten kannalta karusti. Kumpikin maali lähti liikkeelle hyökkäyspään aloituksesta, jotka Tappara voitti 100–0. TPS:n aloittajana keskinkertainen Jack Rodewald hävisi nuo kamppailut kiekosta ensin Veli-Matti Savinaiselle ja sitten Tyler Morleylle.

On täysin aiheellista kysyä, montako Tapparan ylivoimamaaleista olisi syntynyt, jos pisteelle olisi kyyristynyt Rodewaldin sijaan maestro Jasu?

Tappara sai aloitusten jälkeen kiekon, minkä jälkeen Anton Levtchi ja Kristian Kuusela, Tapparan kärkihyökkääjät, pääsivät juhlimaan pudotuspelien avausmaalejaan. Helpottavat osumat niin pelaajille itselleen kuin kirvesrintojen joukkueellekin.

Tapparan avausfinaali-illan kurssi kääntyi voittavaksi 18 minuutin mittaisella ensimmäisellä erätauolla. TPS jatkoi avauserässä kevätteemaansa – tamperelaisten hyökkäyspelin murentamista – jämäkällä keskialueen trap-puolustuksellaan, johon Tapparan hitaat hyökkäykset kilpistyivät kerta toisensa perään. Toisessa erässä Tappara pääsi hyökkäämään enemmän TPS:n organisoimatonta viisikkoa vastaan. Tästä syntyneistä hyökkäyspään myllytyksistä Tappara rakensi pahoja TPS-maalivahti Andrei Karejevin lähentely-yrityksiä, mutta venäläisveskari oli aiempien pudotuspelien tapaan rautaa.

TPS:lla on kapeampi materiaali kuin Tapparalla, etenkin hyökkäyksessä. TPS luottaa enemmän sen fantastiseen ykkösketjuun, jonka Mikael Pyyhtiä, Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen olivat terävinä piikkeinä tamperelaisten lihassa keskiviikkonakin. Mestaruuteen asti ei kuitenkaan yksi ketju riitä. Kun vielä viisikollinen TPS:n hyviä hyökkääjiä uupui, aivan liikaa jäi yhden trion varaan. Ilman poissaolijoitaan TPS ei tuo Kanada-maljaa tänä keväänä Aurajoen rannalle.

Tappara sai vajaamiehistä TPS:a vastaan tilaisuuden ensimmäisen finaalivoiton hoitamiseen, minkä se käytti hyvällä suorituksella. Enempää ei vaadittu, joten enempää ei nähty – kuten on Tapparan tämän kevään teema ollut. Voittoihin teema on riittänyt nyt yhdeksän kertaa yhdestätoista yrityksestä.

Voiton lisäksi Tappara voi olla erityisen tyytyväinen Levtchin ja Kuuselan onnistumisista, maalivahti Christian Heljangon vankasta suorituksesta, erikoistilanne-edun realisoitumisesta ja Tyler Morleyn ykkösketjun heräämisestä. Morleyn trio pelasi Levtchi ja Kristian Tanus laidoillaan kevään parasta jääkiekkoaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut