Jokerit pyrkii palaamaan Liigaan kaudeksi 2023–2024, ensi kaudella ei edustusta missään

Jokerit tiedotti viime viikolla, että seura siirtyy kokonaan Jari Kurrin omistukseen.

Jari Kurrin omistamalla Jokereilla on edessään välivuosi pääsarjakiekosta.

20.4. 10:14 | Päivitetty 20.4. 10:43

Jääkiekon KHL-liigasta irtautunut Jokerit pyrkii palaamaan Liigaan kaudeksi 2023–24. Jokereilla ei ole ensi kaudella edustusjoukkuetta missään sarjassa. Jokerien juniorijoukkueet jatkavat toimintaansa normaalisti.

Jokerit kertoi 14. huhtikuuta, että kiekkolegenda Jari Kurri ostaa seuran kokonaan omistukseensa.

Jokereiden puheenjohtaja Kurri ostaa 40 prosentin osuuden seurasta Nornickel Harjavallalta, jonka virallinen nimi on Nickel Harjavalta oy. Näin Jokerit Hockey Club oy siirtyy sataprosenttisesti Kurrin omistukseen.

Myös Nornickel Harjavalta tiedotti, että Kurri ostaa sen osuuden Jokereista. Osapuolet eivät avaa kaupan yksityiskohtia.

Jokereiden ja metalliteollisuuden yrityksen Norilsk Nickel Harjavallan yhteistyö alkoi vuonna 2017. Kesäkuussa 2019 yritys hankki Jokerit Hockey Club oy:stä 40 prosentin omistusosuuden. Norilsk Nickel Harjavalta on osa venäläistä kaivosjätti Norilsk Nickeliä, jonka pääomistaja on venäläisoligarkki Vladimir Potanin.

Jokerit lähti kotimaisesta SM-liigasta keväällä 2014 ja aloitti KHL-liigassa seuraavalla kaudella. Se pelasi KHL:ää tällä kaudella helmikuun lopulle saakka, kunnes vetäytyi peleistä Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Lopulta Jokerit ilmoitti, että se irtautuu KHL:stä.

Lue lisää: Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi Jokerien tavoittelemaa liigapaluuta ja joukkuemäärää – ”Mielestäni aikataulu on realistinen”

Kurrin rinnalle etsitään uusia omistajia

Jokerien mukaan helsinkiläisseura aikoo jättää määräaikaan mennessä Liigan lisenssihakemuksensa, jonka Liigan yhtiökokous käsittelee.

"Meillä on paljon töitä edessä liigakelpoisuutemme rakentamisessa, ja parhaillaan seuraan etsitään rinnalleni uutta omistuspohjaa. Olen luottavainen, että pystymme kaikki Liigan vaatimat kriteerit täyttämään”, Kurri totesi.

Jokerien tunnus ja nimioikeudet ovat junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry:n omistuksessa. Tiedotteen mukaan junioriorganisaatio on antanut Jokereille tukensa KHL-vetäytymisen jälkeen.

Jokerit on pelannut kotiottelunsa vuodesta 1997 lähtien Helsingin areenalla, joka on venäläisomistuksessa. Jokerit kertoo olevansa valmis etsimään uuden kotiareenan, jos areenan omistussuhteessa ei ole luvassa muutoksia.

Päivitys 20.4.2022 kello 10.43: Täydennetty osuudella, jossa Kurri kommentoi tilannetta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut