Konkari Kristian Kuusela sivalsi Tapparalle avausfinaalin voiton yli 10 000 katsojan edessä Nokia-areenassa

Aamulehti seuraa Tapparan ja TPS:n ensimmäistä finaalia tässä jutussa.

TPS:n kultakypärä Markus Nurmi ja Tapparan Waltteri Merelä ottivat yhteen avauserässä.

20.4. 17:30 | Päivitetty 20.4. 21:26

Aamulehti

Tampereen Tappara ja Turun Palloseura aloittavat kahden klassikkoseuran finaalisarjan keskiviikkona kello 18.30 Nokia-areenassa. Suomen mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

Aamulehti seuraa ottelua tässä jutussa. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

Tappara–TPS 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Maalit:

0–1 Juraj Slafkovsky (Markus Nurmi, Ville Lajunen) 5.15 yv.

1–1 Anton Levtchi (Kristian Tanus, Otto Leskinen) 19.22 yv.

2–1 Kristian Kuusela (Joona Luoto, Santtu Kinnunen) 49.46 yv.

Seuranta:

60min: Tappara voittaa ensimmäisen finaaliottelun Kristian Kuuselan maalilla! Kiitos seurasta!

59min: Tappara puolustaa hienosti, mutta purkuyritykset eivät osu maalipuiden väliin.

58min: TPS ottaa aikalisän ja Karejevin pois maalilta! Hyökkäyspään aloitus vieraille.

58min: TPS ei saa onnistumista ylivoimalla. Tapparan piti olla sarjaan lähdettäessä parempi erikoistilannejoukkue ja se on kyllä toteutunut tänään.

56min: TPS pääsee ylivoimalle. Charles Bertrand boksiin.

51min: TPS alkaa hakea tasoitusta. Ensin Christian Heljanko torjuu Tyler Steenbergenin laukauksen, mutta seuraava turkulaisten kuti osuu valitettavasti Kristian Tanusta päähän. Tanus keräilee hetken jäässä ja nyt vaihtopenkillä. Yleisö antaa aplodit Tanukselle hänen noustessaan ylös.

MAALI! Tappara johtoon ylivoimalla! Kokenut Kristian Kuusela laukoo TPS-puolustaja Eemil Viron jalkojen vieritse kiekon maaliin. Viro teki pahan maskin omalle maalivahdilleen, Tappara-pelaajia ei maskissa ollutkaan. 2–1 Kristian Kuusela (Joona Luoto, Santtu Kinnunen) 49.46 yv.

47min: Tappara pääsee ylivoimalle makeaan paikkaan. Mikael Pyyhtiä boksiin.

47min: Joukkueet täysilukuiset. Viidellä viittä vastaan jatketaan. TPS päässyt tässä erässä paikoille, tätä ei 2. erässä nähty.

45min: TPS:n Mitch Hultsilla on mahdollisuus tehdä johtomaali, mutta ei mene. Maalin eteen jäänyt Hults sai tarjoilun TPS:n kiekonriiston jälkeen. Perään Tyler Morley ja Vjatsheslav Ushenin tuplajäähyille.

44min: Tasaväkinen alku. Tappara saa olla todella tarkkana TPS:n ykkösketjun kanssa. Kun yksi maali voi tuoda ottelun voiton, niin Markus Nurmi, Mikael Pyyhtiä ja Juuso Pärssinen ovat erittäin vaarallinen kolmikko.

40min: Kolmas erä on käynnissä!

Tappara sai toisessa erässä painetta TPS-maalivahti Andrei Karejevin maalille.

40min: Toinen erä on pelattu! Tapparalta selvä parannus avauserään ja se vei pelitapahtumia mennen, tullen ja palatessa, mutta TPS säästyi Karejevin torjunnoilla ja onnella.

38min: Tappara pitää TPS:a pesukoneessa ja lyö vaan rajumpaa pesuohjelmaa sisään. Tappara lähellä maalia useampaan kertaan, Anton Levtchin ohjuri menee senttejä ohi Karejevin maalin.

36min: Santtu Kinnunen kilauttaa keskelle TPS-maalin tolppaa.

33min: Tapparan ykkösketju myllyttää. Anton Levtchi laukoo vihaisesti ja syöttää perään maalin eteen Morleylle, mutta rystylaukaus kohtaa Andrei Karejevin räpsän. Karejev jatkaa huippuiskussa. Tämän jälkeen Veli-Matti Savinainen tarjoilee Tanukselle, mutta TPS-puolustaja saa mailaa väliin, eikä mene.

33min: Kristian Tanus on pelipäällä. Tanus tarjoili Levtchille Tapparan avausmaalin, nyt hän namuttelee Tyler Morleylle takatolpalle, mutta Morley ei saa kiekkoa iskettyä sisään. Tuosta paikasta syöttö oli paras vaihtoehto.

29min: Peliin on alkanut tulla virtausta ja se on suosinut Tapparaa. Tappara ei enää ole jäänyt hakkaamaan päätään TPS:n keskialueen trapiin vaan on alkanut päästä nopeammin hyökkäyksiin. Hyökkäysalueella Tappara on päässyt hyvin myllyttämään, mutta kumman paljon Tappara-pelaajat hakevat vielä maalin edestäkin takatolpille syöttöä. Laukaus voisi olla parempi vaihtoehto.

26min: Tappara on tullut uudella energialla tähän toiseen erään ja kotiyleisökin alkaa taas lämmetä.

24min: Tappara selvittää alivoimansa ja on jopa onnistua maalinteossa, mutta Waltteri Merelän syöttö jää taakse, eikä Joni Tuulola viimeisenä onnistu lapioimaan kiekkoa Karejevin taakse.

22min: Tappara aloittaa tämänkin erän huolimattomalla jäähyllä. Tällä kertaa Santtu Kinnunen kaksiminuuttista istumaan korkeasta mailasta.

20min: Waltteri Merelälle heti avopaikka, mutta Andrei Karejev ottaa hanskallaan. Merelän ratkaisu kestää aivan liian pitkään ja venäläismaalivahti ehtii mukaan. Merelällä ei ole pudotuspelimaalia tehtynä, se taisi näkyä puristuksena viimeistelypaikassa.

20min: Toinen erä käynnissä!

20min: Ensimmäinen erä pelattu! TPS:ltä hyvää puolustusvoittoista vieraskiekkoa, jota Tapparan oli vaikea murtaa. Tapparalle kahden jäähyn suma, josta TPS iski, ja toisaalta heti ylivoiman saatuaan kirvesrinnat pääsivät myös maalin makuun.

Anton Levtchi ja 1–1.

MAALI! Tappara tasoittaa! Kultakypärä Anton Levtchi tekee pudotuspelien ensimmäisen maalinsa ja kehottaa Tappara-faneja nousemaan ylös! Kristian Tanus pelaa yhdellä kosketuksella Levtchille, joka tällää takakulmaan. 1–1 Anton Levtchi (Kristian Tanus, Otto Leskinen) 19.22 yv.

19min: TPS ottaa finaalisarjan ensimmäisen jäähynsä. TPS-puolustaja Eemil Viro ottaa jäähyn, tämä tulee heppoisesti.

16min: TPS:n keskialueen trap-puolustus masentaa Tapparaa tällä hetkellä. Tappara yrittää yhtenäisillä viivelähdöillä päästä trapista yli, mutta se on joutunut lähinnä heittämään kiekkoa TPS-päätyyn, eikä ole niitä kiekkoja liian montaa voittanut. TPS on hyvin imenyt flow’n, tunteen ja ilon Tapparan pelistä pois.

13min: Viimeiset minuutit Tappara on pitänyt kiekkoa ja fiksustikin, mutta TPS:n puolustus on vaikea murrettava. TPS fiksusti valitsee hetkensä, koska paineistaa ja koska vetäytyä.

8min: Anton Levtchi petaa hyvän paikan laukoa Brady Austinille, mutta ei osu Tapparan kolossipakki tästä.

7min: Tasakentin jatketaan. Tapparalle kaksi jäähyä, yksi takaiskumaali. Näin ei saisi peliä aloittaa.

Juraj Slafkovsky tuuletti 1–0-osumaa.

Slafkovsky.

MAALI! TPS johtaa! TPS:n ykkösylivoima hyödyntää kahden miehen ylivoimansa nopeasti. Markus Nurmi lähtee vielä syöttämään avopaikasta, mutta Juraf Slafkovsky pelastaa joukkuekaverinsa ja laukoo irtokiekon verkkoon. 0–1 Juraj Slafkovsky (Markus Nurmi, Ville Lajunen) 5.15 yv.

5min: Patrik Virta vetää TPS-pelaajalta jalat alta puolustussinisellä. Tappara heti kahden miehen alivoimalle. Jäähyä edelsi Markus Nurmen hyvä vetopaikka, mutta laukaus meni yli maalin.

4min: Finaalien ensimmäinen jäähy tulee Tapparalle. Petteri Puhakka linkoaa kiekon katsomoon.

2min: Tappara-painotteinen alku, mutta vielä ei ole kumpikaan joukkue päässyt toden teolla haastamaan vastustajan maalivahtia.

0min: TPS-kultakypärä Markus Nurmi on pelannut erinomaiset pudotuspelit, mutta hän on myös herättänyt närää vastustajan ja vastustajafanien riveissä. Nyt kestää 48 sekuntia, kun Tapparan Waltteri Merelä antaa Nurmelle jo kovan poikittaisen mailan selkään vaihtoon mentäessä. Nurmea varmasti prässätään läpi sarjan.

0min: Ensimmäinen erä ja finaalisarja on käynnistynyt!

Kalevi Numminen pudottaa avauskiekon ja saa raikuvat aplodit koko Nokia-areenan yleisöltä. Osalta jopa seisaaltaan.

Pentti Hietanen laulaa Maamme. Aina yhtä ylvästä ja hienoa kuultavaa.

Molempien joukkueiden massiiviset liput ovat jäällä juniorien kantamana ja lippujen vieressä luistelevat pelaajat. Keskiympyrässä on se Tapparan ja TPS:n himoitsema pokaali, Kanada-malja. Kohta mennään!

Väkeä valuu katsomoihin, etenkin fanipäätyihin. 10 minuuttia h-hetkeen ja miesten jääkiekkoliigan finaalien alkuun.

Tappara-valmentaja Tuomas Tuokkola Aamulehden ennakkohaastattelussa: Eiköhän Jukka Peltola pelaa finaalisarjassa.

Tiedot hallilta kertovat, että tänään Nokia-areena on lähellä täyttä. Viisinumeroinen katsojaluku luvassa. Toistaiseksi Nokia-areenan lehtereillä on vielä rauhallista, kuten näin 45 minuuttia ennen peliä arki-illan ottelussa on ollut tapana aiemminkin pudotuspeleissä.

Jos et ehtinyt mukaan Aamulehden finaalietkoille, niin hyppäähän tästä mukaan ja katso tallenne. Vieraana mm. Tappara-valmentaja Tuomas Tuokkola.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Tapparan kokoonpano:

Anton Levtchi–Tyler Morley–Kristian Tanus

Veli-Matti Savinainen–Patrik Virta–Waltteri Merelä

Charles Bertrand–Kyle Platzer–Kristian Kuusela

Joona Luoto–Otto Rauhala–Petteri Puhakka

Brady Austin–Mikael Seppälä

Veli-Matti Vittasmäki–Otto Leskinen

Joni Tuulola–Santtu Kinnunen

Casimir Jürgens

Christian Heljanko (Janis Kalnins)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut