Ilveksen kiekkokiertolainen matkusti pitkin Euroopan maita ja Iisalmea – taipaleelle yksi huipennus Nokia-areenan huumassa: ”Nyt, kun sanoit noin”

Juuso Pulli pamautti Ilvekselle 2–0-osuman viidennessä välierässä TPS:a vastaan.

Juuso Pulli tuuletti Ilveksen 2–0-osumaa.

15.4. 22:25

Aamulehti

Itävalta, Tanska, Slovenia, Iisalmi. Puolustaja Juuso Pulli kulki kiekkokiertolaisena pitkän polun edellisen Ilves-visiittinsä (kausi 2017–18) jälkeen. Pullin kiertue toi alppiliigan mestaruuden ja paljon värikkäitä muistoja.

Pulli uskoi vihoviimeisenä itse kykyihinsä pelata edelleen miesten jääkiekkoliigassa. Kun Ilves viime talvena otti yhteyttä IPK:ta edustaneeseen Pulliin, puolustaja pääsi näyttämään uskomuksensa toteen. Pulli ansaitsi loppukauden sopimuksen ja on hoitanut varmasti pienen roolinsa milloin Ilveksen takalinjoilla, milloin hyökkääjien tuuraajana.

Pullin matka omalla tavallaan huipentui, kun puolustaja latasi lyöntilaukauksen TPS-maalin takakulmaan perjantain viidennen välierän toisessa erässä. Pullin 2–0-maali toi Ilvekselle kaivatun ja ansaitun kahden maalin johdon.

Lopulta Ilves voitti 3–0 (1–0, 1–0, 1–0) ja venytti välieräsarjan lauantain kuudenteen kohtaamiseen Turkuun. TPS johtaa voitoin 3–2.

”Hieno fiilis oli tehdä maali. Nyt, kun sanoit noin, niin olihan se makeaa tehdä tuollaisen matkan jälkeen täällä tuollainen maali. Huikeita tunteita saa tällaisista peleistä, mutta työmme on vielä pahasti kesken. Nyt nautin pari minuuttia ja sitten katse huomiseen”, Pulli muistutti.

Pulli tuuletti energisesti, kun hän sai räjäytettyä Nokia-areenan 11 628-päisen yleisömeren huutoon.

”Ei ollut mikään maailman kovin laukaus, mutta otan kaikki vastaan”, Pulli heitti.

”Onhan tuo tunnelma aivan uskomatonta. Sanoin kuvailematonta, kun yleisö lyö tahtia ja voittoja tulee. Pirun nättiä.”

Ilves esitti kipeästi kaivatussa perjantain voitossaan sarjan parasta peliään.

”Päätimme edeltävän Turun reissun jälkeen, että tulemme tänne takaisin. Puhalsimme yhteen hiileen, teimme pirusti hommia, kamppailimme lujaa ja olimme sekä henkisesti että fyysisesti vastustajaa vahvempia. Ja onnistuimme nyt myös maalinteossa tasaviisikoin, mistä on pitkään puhuttu. Painotimme yksinkertaista lääkettä – miestä ja kiekkoa maalille”, Pulli kertoi.

”Vastustajan maalivahdilla (Andrei Karejev) oli hyvä moodi päällä. Pääsimme nyt rikkomaan sitä.”

Esiin nousi muun muassa kokenut hyökkääjä Marko Anttila, joka laukoi 1–0-maalin ja alusti Pullin osuman.

”Marko on hieno ammattilainen, joka on nähnyt paljon. Puntti ei tutise tiukassa paikassa. Pirun tärkeä jätkä meille”, Pulli kehui.

Kaukalossa sai vääntää, eivätkä tuomarien pillit olleet todellakaan herkällä.

”Oli makeaa pelata. Annettiin ja otettiin iskuja.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut