Parastaan esittänyt Ilves piti finaaliunelmansa elossa – loppuunmyyty Nokia-areena hullaantui voitosta

Aamulehti seurasi Ilveksen ja TPS:n viidettä välieräottelua tässä jutussa.

Marko Anttila vei Ilveksen johtoon avauserässä.

15.4. 17:30 | Päivitetty 15.4. 20:51

Aamulehti

Tampereen Ilves ja Turun Palloseura kohtaavat perjantai-iltana huiman jännittävässä viidennessä miesten jääkiekkoliigan välierässä. Ilveksen on voitettava pitääkseen finaalihaaveensa elossa, sillä TPS johtaa sarjaa voitoin 3–1. TPS taas janoaa voitolla paikkaa Tapparan finaalivastustajaksi.

Ottelu käynnistyy Nokia-areenassa kello 18.30.

Aamulehti seuraa peliä alla. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

Ilves–TPS 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Maalit:

1–0 Marko Anttila (Eetu Päkkilä, Joni Ikonen) 15.20.

2–0 Juuso Pulli (Eetu Päkkilä, Marko Anttila) 30.55.

3–0 Matias Mäntykivi (Joona Ikonen, Leo Lööf) 49.25.

Seuranta:

60min: Ilves voittaa ja venyttää välieräsarjaa ainakin lauantaihin! Kiitos seurasta! Huomenna Aamulehti on paikalla Turussa. Silloin luvassa varmasti uusi huippunäytelmä.

58min: Ilves on vahvoilla, jos ottelusarja etenee seitsemänteen koitokseen maanantaiksi Nokia-areenaan. Huomenna Turussa on Ilveksen finaaliunelman kannalta se vaikein koitos. TPS tulee sisuuntuneena ja kotiyleisönsä tukemana varmasti kovaa päälle, kun taas Ilves saattaa menettää esimerkiksi jalkavammasta kärsivän Henrik Haapalan kokoonpanostaan. Haapala ei ole pelannut peräkkäisten päivien peleissä sitten Kärpät-sarjassa vääntyneen jalkansa.

58min: Juuso Pullin illan toinen on lähellä. Ylärima sanoo kiling.

57min: Loppu menee pelailuksi. TPS on lyöty, Ilves pelasi sarjan parhaan pelinsä ja pitää finaaliunelmansa elossa.

54min: Tunteet alkavat kuumentua kaukalossa. Asetelmia haetaan huomiseen.

53min: Areenassa kiertää spontaani aalto, kun TPS ottaa jäähyn. Ilves ylivoimalle, Eetu Liukas boksiin. Ilves on viemässä sarjan kuudenteen otteluun huomiseksi Turkuun!

51min: Marko Anttila kohauttaa Ilves-faneja laittamalla kiekon puikoistaan eteenpäin. Ilves ja kotikatsomo pelaa hurmoksessa.

MAALI! Wau, mikä maali! Wau! Ilveksen taiturimainen Matias Mäntykivi puikkailee Ruben Rafkinin nippuun ja karkaa läpi. Kylmänviileä sivallus takakulmaan. Upea osuma. Ilves johtaa 3–0! TPS vaihtaa maaliin Andrei Karejevin tilalle Eetu Anttilan. 3–0 Matias Mäntykivi 49.25.

44min: TPS on ottanut odotetusti komennon, mutta vielä Ilves-puolustus ja Langhamer ovat pitäneet homman hallinnassaan.

40min: Kolmas erä käynnissä! Kestääkö Ilveksen johto?

Marko Anttila on vääntänyt väkevästi TPS-päässä.

40min: Ilves kamppailee omissa erän lopun, mutta onnistuu tavoitteessaan: pitää ero kahdessa maalissa. Marko Anttila on ollut vaisu Ilvekseen tultuaan, mutta tänään hän on kääntänyt Leijonat-vaihteen päälle ja ollut erinomainen. Ilves on tiukasti kiinni sarjan venyttämisessä huomiseksi Turkuun. Mutta sitä ennen on vielä paljon jääkiekkoa pelattavana.

38min: Ei jää tästä Ilveksen ylivoimasta paljoa lapsille kerrottavaa.

36min: Ilveksen päättäväinen peli on tuottanut 2–0-johdon lisäksi painetta TPS-pelaajille sortua laittomuuksiin. Nyt illan ensimmäinen ylivoima luvassa kotijoukkueelle. Eemil Viro boksiin.

33min: TPS ei ole taantunut Ilveksen toisesta maalista. Parikin vaarallista tonttia jo, mutta Langhamer ei tänään ole jäämässä kakkoseksi Karejeville.

Juuso Pulli tuuletti 2–0-maalia.

MAALI! Ilves tekee ja Nokia-areena räjähtää! Juuso Pulli! Pulli lataa siniviivalta kaamean kudin takakulmaan, nyt menee Karejeville helposti. Peruspuolustaja on kiertänyt viime vuodet maailmaa, Ilves antoi sauman vielä liigaympyröissä ja tuollainen osuma. Hieno tarina pelin sisällä. 2–0 Juuso Pulli (Marko Anttila, Joni Ikonen) 30.55.

29min: Alkaa olla vauhtia pelissä! Marek Langhamer venyttää TPS:n kuuman ykkösketjun kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksessä hurjan torjunnan. Mikael Pyyhtiä ja Juuso Pärssinen namuttelevat Markus Nurmelle, mutta Langhamer syöksyy tielle.

27min: Toinen läpiajo Ilvekselle, mutta Joona Ikosen rannekuti menee yli. Näistä Ilveksen täytyisi rankaista.

26min: Vuorostaan TPS huippupaikassa. Topias Haapanen laukoo ylivoimahyökkäyksessä, Marek Langhamer saa räpsää riittävästi väliin.

24min: Marko Anttila karkaa läpiajoon, mutta korkea rannelaukaus ei yllätä Karejevia. Jos tuo olisi mennyt, olisi Nokia-areenan katto saattanut nousta ilmaan.

21min: TPS-puolustaja Ruben Rafkin jysäyttää kovalla taklauksella Ilveksen Panu Miehon laitaan. Mieho jatkaa peliä.

20min: Toinen erä käynnissä!

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi väänsi kiekosta.

20min: Ensimmäinen erä pelattu! Ilvekselle vapauttava avausmaali fiksusti pelatun erän kruunuksi. TPS on vaarallinen, mutta tässä erässä se oli aavistuksen jäljessä. Hieno kiekkoilta menossa.

18min: Tepsin ykkösketju Pyyhtiä–Pärssinen–Nurmi on ollut toistaiseksi hiljaa, kunnes Nurmi vapautuu laidalta ja pääsee ampumaan huippusijainnista. Langhamerin onneksi yli menee.

17min: Ilves on erän edetessä päässyt alkuminuuttien pahimmista höntyilyistään ja alkanut viedä peliä. Anttila taisi päästä vauhtiin maalin tehtyään. Laukoo nyt joka puolelta kenttää kohti Karejevia ja Nokia-areena tykkää.

MAALI! Ilves johtaa! Marko Anttila! Anttila poimii pitkällä mailallaan kiekon maalin takana, nousee laitaa ja ampuu kiekon ovelasti kohti Andrei Karejevin jalkoväliä. Sinne lurahtaa. 1–0 Marko Anttila (Eetu Päkkilä, Joni Ikonen) 15.20.

12min: Hyvin tasainen avauserä. Ilvekselle kolmas paikka Nicholas Baptistelle, mutta ei ole ollut väkevä laituri runkosarjan yli 20 maalin viimeistelyvireessään. Karejev venyttää rannekudin tielle. TPS saanut parikin hyvää laukausta aikaan hyökkäyspään aloituksista.

8min: Mäntykivelle jo toinen hyvä paikka pomppivasta kiekosta, mutta Karejevia päin menee. Ei niitä helpoimpia paikkoja viimeistellä, kun kiekko tuleekin kohdalla yhtäkkiä, mutta Ilves kaipaisi yhtä maalia tällaisista tilanteista.

6min: Kotiyleisö kohahtaa, muttei pääse hurraamaan. Kiekko pomppii Ilves-sentteri Matias Mäntykivelle, joka kääntää rystylle, mutta läheltä lähtevä yritys ei nouse riittävästi. Karejev torjuu TPS-maalilla.

4min: Hermostunut alku molemmilta joukkueilta. Ilves pelaa kuin vimmattu, mutta järjen täytyisi pysyä mukana. Äsken TPS-puolustajalle avopaikka, kun Ilvekseltä kolme pelaajaa lähtee taklaamaan yhtä turkulaista ja koko selusta avautuu. Taisteluasenteesta sen sijaan ei vaikuta Ilveksellä jäävän kiinni.

0min: Ottelu on käynnissä!

Joukkueet jäällä!

Nokia-areenan jokainen myynnissä ollut lippu on myyty. TPS-faneja on paikalla sadoittain ja he ovat todella äänekkäinä kannustamassa omiaan finaaleihin. Ilves-fanit tuntien sieltä on luvassa äänekäs vastaus turkulaisille.

Nokia-areenan ulkopuolella iso joukko TPS-faneja lämmittelee jo äänijänteitään. Tunnelman pitäisi olla tänään lämmin täydessä Nokia-areenassa.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Ilveksen kokoonpano:

Henrik Haapala–Petri Kontiola–Joonas Oden

Panu Mieho–Balazs Sebök–Nicholas Baptiste

Eemeli Suomi–Matias Mäntykivi–Joona Ikonen

Eetu Päkkilä–Joni Ikonen–Marko Anttila

Leo Lööf–Dominik Masin

Tuomas Salmela–Jarkko Parikka

Aleksi Elorinne–Juuso Pulli

Les Lancaster

Marek Langhamer (Niko Parkkinen)

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut