Jukka Rautakorpi ja Ville Nieminen esiteltiin JYPin uusina valmentajina – Rautakorven kysymys tiedotustilaisuudessa kertoi oleellisen joukkueenrakennuksen tilanteesta

Rautakorven ja Niemisen tehtävä nostaa JYP takaisin top 6 -seuraksi.

Jukka Rautakorpi valmensi viimeksi Tapparaa kaudella 2019–20.

13.4. 11:56

Jyväskylä

Nyt se on sitten vahvistettua tietoa, että parivaljakko Jukka Rautakorpi ja Ville Nieminen siirtyy Tapparan organisaatiosta JYPin leiriin. JYP järjesti tiistaina seurahistoriansa näyttävimmän tiedotustilaisuuden, jossa samalla julkistettiin JYP 2025 -strategia. Projektin ydin on se, että hurrikaaniryhmä nostetaan takaisin top 6 -seuraksi ja mitalipeleihin. Koko valmennus menee uusiksi ja joukkueen rakentamiseen panostetaan rahaa nykyistä enemmän.

"Ei olla täällä tulipaloja sammuttamassa. Ollaan sovittu kolmen vuoden projektista”, kertoi Tapparan urheilujohtajan paikalta JYPin päävalmentajaksi siirtyvä Jukka Rautakorpi, 58.

Rautakorven cv on vahva paketti niin valmennuksen kuin johtamisen osalta. Veri veti nyt taas vahvasti haalarihommiin.

"Valmentaminen on sielussa. Olen tehnyt erilaisia tehtäviä, mutta valmentanut enemmän kuin ollut johtotehtävissä. Intohimo valmentamiseen on ollut pirun kova.”

Rautakorven ja Niemisen siirto on elänyt vahvasti jo viikkoja huhuissa. Missä vaiheessa parivaljakon rekrytointi sitten käynnistyi?

"Koko projektista on keskusteltu kuukauden ajan. Tätä Jyväskylää on mietitty jo pitemmän aikaa Jukankin kanssa”, valotti Stanley Cup- mestari ja olympialaisten hopeamitalisti Ville Nieminen, 45.

Jukka Rautakorvella on vahva yhteys Jyväskylään. Hän aloitti JYPin junioreissa jo 1980-luvun lopulla valmentamisen ja liigavalmennukseen Rautakorpi pääsi kiinni JyP HT:ssä Kari Savolaisen apuvalmentajana 1994–95.

"Olen täällä aikoinaan valmentamisen aloittanut. Joku sielun osa on tänne jäänyt”, kuvasi Jukka Rautakorpi tuntojaan.

Rautakorven ja Niemisen vanavedessä on kerrottu monen pelaajan matkaavan Tampereen suunnalta Jyväskylään.

"Minkä verran on julkistettu tulevia pelaajia?” tiedusteli Rautakorpi ja kun hänelle nopeasti kerrottiin, ettei nimiä ole vielä julkistettu, niin 25.4. aloittava päävalmentaja painoi jarrua:

"Haetaan joukkueeseen kaikenlaisia pelaajia.”

Yksi uusi pelaaja marssitettiin nyt sentään esiin. Maalivahti Eetu Laurikainen palaa HPK:sta takaisin kasvattajaseuraansa.

Ville Nieminen aloitti valmentajauransa 2015 keskisuomalaisen KeuPan Mestis-joukkueen päävalmentajana. Sen jälkeen mies on kiertänyt Jukureiden, Pelicansin ja ruotsalaisen MODOn kautta tilanteeseen, jossa tehtäväkuvana on toimia kaiken kokeneen päävalmentajan apuna.

"Urani tässä vaiheessa on parempi olla apuvalmentaja. Nyt tarvitaan sitoutumista. Minkälaista kiekkoa sitten jatkossa pelataan, onko se modernia traktorilätkää?” tuumaili Ville Nieminen.

Uusina niminä JYPin valmennukseen tulevat maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen ja fysiikkavalmentaja Ville-Veikko Pohjanvirta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut