Huippuvireinen Joona Luoto teki hattutempun, finaalipaikka on torstaina katkolla Tapparalle

Aamulehti seurasi Tapparan ja KooKoon välistä neljättä miesten jääkiekkoliigan välierää tässä jutussa.

Tapparan Christian Heljanko oli varmaotteinen maanantain kolmospelissä Nokia-areenalla.

12.4. 16:30 | Päivitetty 12.4. 20:54

Aamulehti

Tappara on matkustanut tiistaina jälleen KooKoon vieraaksi Kouvolaan, missä joukkueet kohtaavat miesten jääkiekkoliigan neljännessä välierässä.

Nelospeli alkoi Kouvolassa kello 18.30. Voitot ovat Tapparalle 2–1, joten mikäli se onnistuu hakemaan tänä iltana vierasvoiton, on finaalipaikka katkolla torstaina Tampereella.

Lue lisää: KooKoolta on loppumassa puolustajat kesken välierien – maalitilinsä avannut Tapparan Jukka Peltola tietää, kuinka vaikeaa on siirtyä pikahälytyksellä siniviivalle

Aamulehti seurasi ottelutapahtumia alla. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

3. erä: KooKoo–Tappara 1–5 (0–0, 1–2, 0–3)

Maalit:

0–1 Joona Luoto (Brady Austin) 29.41.

1–1 Toni Suuronen (Teemu Engberg, Ville Meskanen) 31.28.

1–2 Veli-Matti Savinainen (Waltteri Merelä, Anton Levtchi) 39.29 yv.

1–3 Joona Luoto (Otto Rauhala, Petteri Puhakka) 43.27.

1–4 Jukka Peltola (Kyle Platzer) 48.42.

1–5 Joona Luoto (Mikael Seppälä, Veli-Matti Vittasmäki) 56.35 tm.

Seuranta:

Ottelu päättyy Tapparalle 5–1! Sarja on katkolla torstaina viidennessä pelissä Nokia-areenalla. Kiitos seurannassa mukana olleille, lisää ottelusta pian Aamulehden sivuilla!

MAALI! Joona Luoto viimeistelee hattutemppunsa tyhjiin. 1–5 Joona Luoto (Mikael Seppälä, Veli-Matti Vittasmäki) 56.35 tm.

55 min: Ensimmäinen purkuyritys menee vain hiuksenhienosti oikealta ohi, mutta aloitus tulee pitkän kiekon vuoksi takaisin Tapparan alueelle.

55 min: KooKoon päävalmentaja Olli Salo lyö kaiken peliin: maali on jo nyt tyhjänä.

MAALI! Se kokeilu meneekin sitten aivan vihkoon. Jukka Peltola pääsee läpi pakiston ollessa teillä tietämättömillä, ja Peltola nostaa kauniisti rystyltä Tapparan neljännen maalin. 1–4 Jukka Peltola (Kyle Platzer) 48.42.

48 min: Epätoivoiset tilanteet vaativat poikkeuksellisia ratkaisuja: Heikki Liedes on nyt KooKoolta vasempana pakkina.

MAALI! Bonsaksenin sähellys kiekollisena omassa päässä tarjoilee Tapparalle maalin. Joona Luoto osuu jo toista kertaa tänään. Hyvä karvaus koko Tapparan nelosketjulta. 1–3 Joona Luoto (Otto Rauhala, Petteri Puhakka) 43.27.

41 min: Virta tarjoilee Savinaiselle ikään kuin väärältä puolelta paikan laukoa suoraan syötöstä, mutta Malik poimii voimakkaan laukauksen.

40 min: Kolmas erä on käynnissä!

Toinen erä päättyy siis Tapparan yhden maalin johtoasemassa. Tasainen erä, mutta tärkein eli maalit kääntyi Tapparan eduksi. KooKoolla on hyvin tärkeä 20-minuuttinen edessään erätauon jälkeen.

MAALI! Jäähyä jää seitsemän sekuntia jäljelle, kun Savinainen pamauttaa lähietäisyydeltä Tapparan takaisin johtoon. Levtchi toimittaa kiekon maalille, ja se päätyy Savinaiselle hieman onnekkaastikin Merelän luistimista. 1–2 Veli-Matti Savinainen (Waltteri Merelä, Anton Levtchi) 39.29 yv.

38 min: Leskinen vetää viivasta pienen kurkipotkun kera, mutta Malik torjuu kilvellään. Leskisen viivatoimitukset löytävät tiensä maalille asti hyvällä prosentilla.

38 min: Tämänkin erän päätteeksi Tappara pääsee ylivoimalle. Kaksiminuuttisten erikoismies Bonsaksen ottaa jäähyn vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Norjalainen yrittää olla ovela, mutta tuomari näki nyt tilanteen hyvin.

37 min: Tappara on lähellä päästä taas johtoon, mutta Malik ottaa tärkeän torjunnan ensin Hamaran yrityksestä ja sitten Savinaisen takaisin lähettämästä kakkoskiekosta.

37 min: Levtchin kultakypärä on kadonnut johonkin, ja taiturin erottaminen ei olekaan nyt niin helppoa kuin vastapuolen Antosen kohdalla. Toisaalta Levtchin kiekollinen taito ja maltti ovat tässä sarjassa poikkeuksellisella tasolla.

MAALI! KooKoo tasoittaa heti. Nelosketjun Toni Suurosen rystyveto osuu Patrik Virran mailaan ja uppoaa maaliin Heljangon jalkojen välistä. 1–1 Toni Suuronen (Teemu Engberg, Ville Meskanen) 31.28.

Taas siis yksi maali lisää Tapparan tämän kevään veturiksi nousseelle Joona Luodolle. Kahdeksannessa pelissä hänellä on pudotuspeleissä jo tehot 5+6, vaikka teoriassa oma rooli löytyy nelosketjun laidalta.

Lue lisää: Joona Luoto on kuin luotu pudotuspeleihin – Tappara-tähti nousi pörssikärjen tuntumaan, kuittasi peliä edeltäneen tilanteen tyynesti: ”Nyt te olette nähneet harhoja tai olen ollut itse unessa”

MAALI! Tappara tekee ottelun ensimmäisen maalin melkoisen tapahtumaketjun päätteeksi. Teräväisen loukkaantuminen saattaa olla maaliakin merkittävämpi tapahtuma ottelusarjan kannalta. Olli Salo kyselee vielä tuomaristolta selitystä. 0–1 Joona Luoto (Brady Austin) 29.41.

Teräväinen on itse se pelaaja, joka osuu kiekkoon maaliviivalla ennen kuin se päätyy verkkoon. Kaatuessaan Teräväinen taitaa hajottaa jalkansa maalitolppaan. Hylkäämisen mahdollisuus on lähinnä siinä, kun Luoto lyö ensin irtokiekkoa.

MAALI? Tapparalta jo pari perättäistä pitkää kiekkoa, joten vaihdon pituus venyy. Kolmannesta aloituksesta Luoto pääsee kuitenkin läpiajoon, ja kiekko taitaa lipua yli viivan ennen kuin maali poistuu paikaltaan. Samalla vielä Teräväinen poistuu kaukalosta nilkuttaen. Tarkistellaan...

29 min: Austin on taas omassa päässä kiekollisena vähän vaikeuksissa, ja KooKoo saakin käännettyä pelin nopeasti. Bonsaksenin viivasta lähtevä veto on kuitenkin vaaraton.

28 min: Maaleitta mennään yhä. Tapparalta äsken hyvä vaihto hyökkäyspäässä pyörittäen, mutta kaikkiaan mennään melko tasaisissa merkeissä. Kunnon maalipaikat ovat olleet viime minuuteilla harvassa.

22 min: Austin menettää karmeasti oman maalin edustalla kiekon Kimi Koivistolle, mutta nelosketjun sentterin taidot eivät riitä Heljangon ohittamiseen. Anteeksi­antamaton huolimattomuus­virhe Austinilta, mutta tällä kertaa se ei johda takaiskuun.

21 min: Liedes syöttää laitaan Antoselle ja saa kiekon heti takaisin hyökkäysalueen keskustassa, mutta laukaus jää lumien pyyhkimiseksi kiekon päältä. Taas vahvoja elkeitä kuitenkin KooKoon ykköseltä ja erityisesti kultakypärää kantavalta Antoselta.

20 min: Ja sitten jatketaan! Aloitus ottelun hengen mukaisesti taas Tapparalle.

Toinen erä käynnistyy aivan näillä hetkillä.

Avauserässä KooKoo sai Tapparan jäähyjen kautta pienen yliotteen, mutta suurempien johtopäätösten tekeminen on tässä vaiheessa täysin turhaa. Aloitusvoitot muuten Tapparalle 14–4. Torjunnat: Malik 7, Heljanko 11.

1. erä päättyy ilman maaleja. Valot sammuvat jo jäältä erätauon merkiksi, mutta turhan huitaisun kohteeksi joutuneella Luodolla olisi hieman taisteluhaluja, jotka tuomaristo kuitenkin kitkee pois.

19 min: Leskisen kaukovedosta tulee vielä melko hyvä irtokiekko, mutta Tapparan maalineduspelaaja Merelä ei aivan yllä siihen. Jäähy päättyykin ilman muita kummempia tapahtumia.

17 min: Tapparalle erän loppuun ensimmäinen yv, Eero Teräväinen koukkaa Levtchin nurin. Tappara-kultakypärä kaatuu kotiyleisön mielestä turhan helposti, mutta Teräväinen myös laittoi mailansa turhaan ns. kielletyille vesille.

17 min: Suoraan Morleyn puhtaasti voittamasta aloituksesta vetopaikka viivasta Jürgensille, mutta kiekko osuu suoraan Malikin paidan logoon. Aloitusvoitot ovat tuottaneet molemmille joukkueille maaleja viime peleissä.

16 min: Antonen tällä kertaa syöttäjänä päädystä, Liedes pääsee laukomaan suoraan syötöstä mutta Heljanko torjuu hyvin patjallaan. Strömberg ja Antonen ovat ne pelaajat, jotka kykenevät tasaisesti luomaan maalipaikkoja KooKoolle.

8 min: Antonen saa painottomalla puolella kyttäiltyään loistavan vetopaikan Strömbergin lättysyötön jälkeen, mutta Heljanko tulee erinomaisesti laukojaa vastaan ja torjuu kilvellään.

8 min: Tapparalle jo toinen kaksiminuuttinen ensimmäisellä kympillä. Tyler Morley lähtee kärsimään jäähyä kampituksen vuoksi.

7 min: Hyökkäysten määrä on ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä KooKoolle 12–10 ja laukaukset maalia kohti puhtaasti 5–0. Katkon jälkeen myös Malik joutuu ensimmäistä kertaa tänään torjuntatöihin.

2 min: KooKoo saa vielä Seppälän jäähyn lopulla painetta Tapparan maalille, mutta illan ensimmäinen erikoistilanne ei tuota ensimmäistä maalia.

1 min: Verkko heiluu jo Heljangon takana, mutta tällä kertaa vain sivuverkko. KooKoo saa laukauksen myös viivasta, mutta sen Heljanko koppaa tyylitellen hanskaansa.

0 min: Heti puolen minuutin jälkeen ensimmäinen rangaistus, jonka saa Tapparan Mikael Seppälä huitomisesta. Seppälä lyö kovaa karvauspelissä päälle tullutta Joose Antosta lähes käsille mailallaan.

0 min: Ja ottelu käynnistyy!

Maamme-laulu ja muut alkuseremoniat ovat pian paketissa, ja Kouvolassa päästään aloittamaan itse ottelu. KooKoon maalille palaa tosiaan nuori tsekkivahti Nick Malik, joka oli eilen lepovuorossa. Tapparalta maalilla jatkaa edelleen Christian Heljanko.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut