TPS:n nuorukaisesta on kasvamassa mörkö Ilvekselle – Henrik Haapala tappiosta huolimatta: ”Voin sanoa ilman vihreitä laseja, että saimme niskalenkin”

TPS haki Nokia-areenasta 3–2-voiton ja ryösti samalla kotiedun.

TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiä tuuletti Nokia-areenan hiljentämänsä yleisön edessä.

12.4. 22:29

TPS:n nuoresta laiturista Mikael Pyyhtiästä on kasvamassa Ilvekselle pelottavan suuri mörkö.

Pyyhtiä, 20, iski hattutempun toisessa välierässä ja heitti tiistai-iltana saavillisen jääkylmää vettä tamperelaisten niskaan.

Pyyhtiä upotti Ilveksen jatkoerässä ajassa 66.56 ja kruunasi näin TPS:n onnistuneen ryöstön.

Turkulaisjoukkue haki Nokia-areenasta 3–2-voiton ja siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Taistelu jatkuu heti keskiviikkoiltana Turussa. Nokia-areenaan palataan pitkänäperjantaina. Finaalipaikka heltiää neljällä voitolla.

Ilveksen maalinteko on ollut toistaiseksi ylivoimapelin varassa. Tamperelaiset ovat viimeistelleet viidestä välieräosumastaan peräti neljä vastustajan istuessa jäähyaitiossa. Tasakentällisin on tullut vain yksi maali.

Tässä TPS tuulettaa 2–2-osumaa.

Viimeinen nauru oli turkulaiskannattajien. TPS-kapteeni Juhani Jasu paiskasi itsensä päin laitaa jatkoeräratkaisun jälkeen.

Tappio kismitti Dominik Masinia.

Ilveksen kannattajien sisällä oli tavallista enemmän pelonsekaisia tunteita Turun tyrmäyksen (TPS voitti 6–0) jälkeen, mutta pahat aavistukset katosivat jo avauserän jälkimmäisellä puoliskolla.

Tamperelaisisäntä näytti Nokia-areenan 10881-päiselle yleisölle, että edellisen kamppailun nollaaminen oli onnistunut erinomaisesti.

Nyt pelin luonne oli täysin erilainen. Ilves vei ja TPS vikisi, mutta turkulaisvieras kyttäsi salakavalasti omia tilaisuuksiansa.

Hetken näytti jo siltä, että ratkaisi kamppailun Nicholas Baptisten ylivoimaosumalla.

Mutta vain hetken – TPS nousi toisen kerran tasoihin useamman onnekkaan pompun kautta. Lopulta ruotsalaispuolustaja Johan Ivarsson iski haukkana maalin tuntumassa kimpoilleeseen kiekkoon ja sysäsi sen verkkoon.

Tilanne syntyi Ilves-vahti Marek Langhamerin huolimattomuuden seurauksena. Langhamer päästi kiekon kulkeutumaan varusteidensa ja etukulman välistä vaaralliselle alueelle.

Nicholas Baptiste pomputti Ilveksen 2–1-johtoon.

Baptisten ja Eemeli Suomen halaus.

Henrik Haapala (vas.) näki voimasuhteiden kääntyneen.

Tepsillä oli onnea myös avausosumassaan. Pahaan maskiin jäänyt Langhamer ei nähnyt mitään, kun Eemil Viron viivaveto painui lihamuurin välistä verkkoon.

Viro pääsi ampumaan rauhassa Juhani Jasun otettua 100–0-aloitusvoiton Balazs Sebökista.

Sebök ja Henrik Haapala palasivat Ilveksen vahvuuteen. Haapala järjesti Ilveksen molemmat ylivoimaosumat.

”Kaveri oli aktiivisempi ja aggressiivisempi kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta nyt vaakakuppi kääntyi meidän suuntaan ikävästä lopusta huolimatta. Voin sanoa ilman vihreitä laseja, että saimme niskalenkin ja olimme jäällä parempi joukkue”, Haapala summasi.

Mitä keskiviikoksi pitää muuttaa, että saatte välieräsarjan tasoihin?

”Ei mitään muuta kuin panna kiekot reppuun. Nytkin paikkoja oli vaikka kuinka, mutta hukkasimme ne. Lisäksi annoimme pari liian helppoa maalia. Semmoisia ei voi päästää näissä peleissä.”

Haapalan mukaan jääkiekko näytti taas hienoutensa.

”Kaikki on mahdollista tässä pelissä. Välillä pelin päällä oleva joukkue voittaa, välillä ei. Nyt kävi näin.”

Vielä aamulla näytti siltä, että Ilves saa takaisin myös Leo Lööfin. Ruotsalaispuolustajan tilanne muuttui päivällä – Lööfin paikalle nostettiin pienelle vastuulle jäänyt Daniel Gazda.

Ilveksen onneksi Jarkko Parikka pystyi pelaamaan. Luottopuolustaja pelasi sunnuntaina Turussa vain vajaat kaksi minuuttia, kunnes jätti kaukalon.

Ilves sai sunnuntain jälkeen myös jobinpostia, kun huippuvireeseen päässyt Simon Johansson putosi vahvuudesta.

Ottelun alla liikkui tarinoita Langhamerin pelikyvyttömyydestä. Nämä osoittautuivat perättömiksi.

Tshekkiveskari todisti heti avauserässä olevansa täydessä vireessä pysäytettyään Jack Rodewaldin ja Pyyhtiän läpiajot. TPS:n toinen maali oli puhdas lapsus.

Välieräsarja kulminoituu pitkälti siihen, miten Ilves saa kuriin TPS:n supervaarallisen trion Markus NurmiJuuso Pärssinen–Pyyhtiä.

Nurmi piinasi Ilveksen kannattajia edellisellä Tampereen-vierailulla. Toinen kamppailu oli puolestaan hattutempun iskeneen Pyyhtiän juhlaa.

Pyyhtiä iski nyt uudestaan – ja kipeästi iskikin.

Lue lisää: TPS:n Mikael Pyyhtiä hiljensi yli 10 000 katsojaa Nokia-areenassa jatkoeräratkaisullaan – Ilves menetti kahdesti johdon

TPS tuli kahdesti tasoihin

1. erä: Ilves rakensi neljä huippupaikkaa, mutta viimeistely yski. Nicholas Baptiste hukkasi parhaan tilanteen.

2. erä: Ilveksen selkeätä hallintaa, mutta maalit menivät tasan 1–1. Eemeli Suomi viimeisteli jo ottelusarjan kolmannen ylivoimaosuman, mutta riemua kesti vain 22 sekuntia. TPS tasoitti Eemil Viron viivavedolla hirveän maskin takaa.

3. erä: Ilveksen kannattajat kalpenivat kauhusta, kun Jack Rodewald ampui tyhjältä takakulmalta – ohi. Ilveksen johto-osuma syntyi ylivoimalla. Haapalan syöttö kimposi Baptisten kautta verkkoon. Johan Ivarsson kuittasi onnekkaiden pomppujen jälkeen.

1. jatkoerä: Pyyhtiä karkasi Ilves-puolustaja Tuomas Salmelalta ja hiljensi Nokia-areena.

Yleisöä: 10881.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut