TPS:n Mikael Pyyhtiä hiljensi yli 10 000 katsojaa Nokia-areenassa jatkoeräratkaisullaan – Ilves menetti kahdesti johdon

Aamulehti seuraa Ilveksen ja TPS:n kolmatta miesten jääkiekkoliigan välierää tässä jutussa.

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi rynni voimalla Andrei Karejevin vartioimalle TPS-maalille.

12.4. 16:30 | Päivitetty 12.4. 21:22

Aamulehti

Ilves ja TPS kohtaavat tiistai-iltana miesten jääkiekkoliigan kolmannessa välieräottelussa. Voitot ovat 1–1, mutta turkulaisten mielissä on iloisempaa ajateltavaa, sillä TPS pätki Ilveksen halki, poikki ja pinoon viime sunnuntaina Turkuhallissa rökäleluvuin 6–0.

Tiistain kolmas koitos alkaa kello 18.30. Paikalle Nokia-areenaan odotetaan jälleen viisinumeroista yleisömäärää.

Aamulehti seuraa ottelutapahtumia alla. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

Ilves–TPS 2–3 je. (0–0, 1–1, 1–1, 0–1)

Maalit:

1–0 Eemeli Suomi (Petri Kontiola, Henrik Haapala) 35.44 yv.

1–1 Eemeli Viro (Topias Haapanen, Juhani Jasu) 36.06.

2–1 Nicholas Baptiste (Henrik Haapala, Petri Kontiola) 53.24 yv.

2–2 Johan Ivarsson (Jack Rodewald) 54.52.

2–3 Mikael Pyyhtiä (Niklas Arell) 66.56.

Seuranta:

MAALI! TPS voittaa ottelun! Ilveksellä pitkä myllytys hyökkäyksessä, Tuomas Salmela ei saa hyökkäyssinisellä kiekkoa kiinni ja Mikael Pyyhtiä pääsee läpiajoon. Pyyhtiä ujuttaa Langhamerin jalkojen välistä ratkaisun. 2–3 Mikael Pyyhtiä (Niklas Arell) 66.56.

64min: TPS vienyt peliä ensimmäiset minuutit. Nokia-areenan yleisöä hermostuttaa.

60min: Ylityöt aloitettu!

TPS tasoitti kolmannen erän lopulla, Johan Ivarsson suti maalin edestä kiekon verkkoon.

Nicholas Baptiste ja Eemeli Suomi syleilivät toisiaan 2–1-maalin jälkeen.

TPS-kultakypärä Markus Nurmi kaatui teatraalisesti jäähän ja sai Ilves-kannattajilta buuauksia.

60min: Jatkoille mennään!

57min: Ilves jatkanut painostustaan TPS:n maalin jälkeen, mutta nyt Markus Nurmi pääsee tinttaamaan kahdesti hyvästä paikasta. Kultakypärä pysähtyy Langhameriin. Nurmi heittäytyy perään maalineduskahinassa maahan teatraalisesti, Ilves-fanit buuaavat voimakkaasti.

MAALI! TPS tasoittaa jälleen välittömästi Ilves-maalin jälkeen! Jack Rodewald pelaa kiekon Ilves-maalille, Langhamer on ulkona maaliltaan ja tolpan sekä hänen jalkansa kautta kiekko liruu maalille, mistä TPS-pakki Johan Ivarsson survoo kiekon maaliin. 2–2 Johan Ivarsson (Jack Rodewald) 54.52.

MAALI! Maali hyväksytään, Nokia-areena saa haluamansa! 2–1 Nicholas Baptiste (Henrik Haapala, Petri Kontiola) 53.24 yv.

MAALI? Ja Ilves tekee ylivoimalla johtomaalin? TPS:n alivoimakaksikko jää karvaustilanteessa hyökkäyspäähän jumiin ja Ilves pääsee iskemään. Henrik Haapala antaa vasemmalta laidalta kovan syötön maalin eteen, johon porhaltaa Nicholas Baptiste. Syöttö osuu Baptisten jalkaan, siitä Karejevin jalkaan ja menee sisään. TPS-valmennus haastaa maalin synnyn. Videotarkistus.

52min: Ilveksen ylivoima on tänään kerran onnistunut ja nyt olisi makea mahdollisuus onnistua toistamiseen. TPS:n Mitch Hults jäähylle.

50min: Tässä kolmannessa erässä Ilves on laukonut poikkeuksellisen paljon ohi. Kenties maalipaikoissa hieman jännittää. Iso peli ottelusarjan kannalta ja tasatilanne.

48min: Erän ensimmäiset minuutit olivat TPS:n, mutta on taas palattu Ilves-komentoon. Tamperelaisten ratkaisevat syötöt ja laukaukset tuntuvat viuhuvan turhan usein ohi.

42min: Langhamer ottaa kaksi huikeaa torjuntaa erän alkuun. Komeimmassa tshekki syöksyy sivuttain Jack Rodewaldin kudin tielle.

40min: Kolmas erä alkanut!

TPS:n Mikael Pyyhtiä ja Ilveksen Joonas Oden pistivät painiksi.

Ilveksen Jarkko Parikka ottaa taklausta vastaan...

...ja perille tulee.

40min: Toinen erä pelattu!

39min: Nicholas Baptiste tökkää Henrik Haapalan läpiajoon, mutta Haapala laukoo ohi ja sättii itseään.

37min: Karu tilanne Ilvekselle. Jatkuva hallinta, vapauttava maali ja kohta on peli taas tasan. Ilves ei näytä tästä tosin liikaa hätkähtäneen.

MAALI! TPS tasoittaa ja hiljentää välittömästi areenan! Eemeli Viron laukaus siniviivasta menee kamalan miesmeren läpi, eikä Marek Langhamer näe mitään. 1–1 Eemeli Viro (Topias Haapanen, Juhani Jasu) 36.06.

MAALI! Nokia-areena räjähtää, Ilves johtaa! Henrik Haapalalta huikea lätty Petri Kontiolalle, jonka laukauksen Karejev vielä torjuu, mutta Eemeli Suomi on oikeassa paikassa ja siivoaa kiekon verkkoon. 1–0 Eemeli Suomi (Petri Kontiola, Henrik Haapala) 35.44 yv.

34min: Nokia-areenan yleisö syttyy. Panu Mieho ja Jarkko Parikka kolaavat perätysten TPS-kultakypärä Markus Nurmen katolleen, minkä jälkeen Juhani Jasu koukkii Joonas Odenia TPS-jäähyn arvoisesti.

32min: TPS:lle pitkään, pitkään aikaan ensimmäinen tekopaikka, mutta Henrik Haapala saa takakarvattua Juhani Jasun ja Topias Haapasen maalintekoaikeet nurin.

31min: Ilves jatkaa myllytystään. Panu Mieho ja Joni Ikonen pääsevät maalin edestä haastamaan Karejevia, mutta TPS-vahti ei antaudu.

30min: Koko Nokia-areena taputtaa Ilvekselle, joka pyörittää TPS-päädyssä. Karejev on ollut erittäin varma toistaiseksi.

29min: Joonas Oden käyttää kenties koko liigan nopeimpia jalkojaan ja spurttaa läpiajoon. Veto menee kuitenkin ohi.

28min: Vähän rauhallisempi vaihe pelissä. Langhamer ja Karejev saaneet hetken olla suht rauhassa.

22min: Ilves selvittää alivoiman.

20min: Toinen erä käynnissä!

Ilveksen Panu Mieho ja TPS:n Ruben Rafkin juttelivat päivän säästä.

Tolppa!

20min: Ensimmäinen erä päättyy! Paljon hyvää ilvesläisittäin, mutta TPS pääsee aloittamaan toisen erän tasatilanteessa ja ylivoimalla.

19min: Ilvekselle jäähy erän loppuun. Tätä lopetusta eivät tamperelaiset kaivanneet. Tuomas Salmela koukkii Pyyhtiän selkeästi kumoon.

19min: Petri Kontiola pelaa Nicholas Baptistelle maukkaan paikan, mutta Karejev syöksyy torjumaan. Hetkeä myöhemmin Lester Lancaster lataa tulisesti tolppaan. Ei maalia Ilvekselle tälläkään ylivoimalla.

16min: Matias Mäntykivi hankkii Ilvekselle ylivoiman henkilökohtaisella taidollaan ja taistelullaan. Erän alku oli Tepsin, mutta nyt Ilves on pääsemässä vauhtiin.

15min: Ilves alkanut saada otetta. Juuso Pulli ja Joonas Oden ahdistelevat Karejevia, mutta venäläisvahti pitää pintansa.

Ilves-sentteri Balazs Sebök pääsi avauserässä läpiajoon, mutta Karejev torjui jalalla.

12min: Ilvekselle erän paras paikka. Eemeli Suomi vapauttaa Balazs Sebökin läpi, mutta yritys jalkojen välistä ei yllätä Andrei Karejevia.

8min: Viihdyttävä ylivoima, mutta Ilves-kannattajille turhan jännittävä. Jack Rodewald pääsi läpiajoon Lester Lancasterin menetyksestä ja Mikael Pyyhtiä suoraan jäähyltä, mutta Marek Langhamer nollaa kummatkin heistä. Lancaster on ottanut ykkösylivoiman siniviivasta paikan Simon Johanssonin puuttuessa. Hänen keväänsä on ollut vaikea. Ilveksen paras paikka ylivoimalla Joona Ikoselle, mutta laukaus ohi.

5min: Ilveksen tsemppi kantaa myös alivoiman jälkeen. Kapteeni Eemeli Suomi rouhii Mikael Pyyhtiälle jäähyn.

5min: Ilvekseltä täydellinen alivoima. TPS pääsee hädin tuskin hyökkäyssinisen yli kontrolloidusti, ja tästä Nokia-areenan kotiyleisö pitää.

3min: Pärssisen ketju hankkii TPS:lle ensimmäisen ylivoiman. Lester Lancaster kaataa Ilveksen alakerrassa kultakypärä Nurmen kumoon.

3min: TPS:n ja Juuso Pärssisen johtama pelätty ykkösketju on aloittanut terävästi. Ilves on toistaiseksi säästynyt parilla laukauksen blokkauksella Pärssisen, Markus Nurmen ja Mikael Pyyhtiän hyökkäyksistä.

0min: Peli on alkanut Nokia-areenassa!

Sami Hintsanen kuuluttaa joukkueet jäälle. Kohta mennään. Ilvekselle tämä on tärkeä peli karun 0–6-vierastappion jälkeen. Jarkko Parikan, Henrik Haapalan ja Balazs Sebökin paluu kokoonpanoon auttaa tässä merkittävästi.

Tänään areena on likimain täynnä. TPS-fanien ympärille on jätetty ”hajurakoa” muihin katsojiin, mutta muuten ei juuri tyhjää tilaa ole.

Nokia-areenassa reilut 20 minuuttia aikaa ottelun alkuun. Vielä kovin vähän väkeä katsomossa, mutta ulkona olleiden isojen jonojen pohjalta on helppo sanoa, että tänään on kovasti väkeä liikkeellä. Koska väki sitten ehtii katsomoon, voi olla toinen juttu. Vaikuttaa lyhyellä otannalla siltä, että arkisin ihmiset tulevat areenaan hieman viikonloppuja myöhemmin ja enemmän autolla. Tämä näkyy läheisissä parkkihalleissa.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Ilveksen kokoonpano:

Henrik Haapala–Petri Kontiola–Joonas Oden

Eemeli Suomi–Balazs Sebök–Nicholas Baptiste

Eetu Päkkilä–Matias Mäntykivi–Joona Ikonen

Panu Mieho–Joni Ikonen–Marko Anttila

Jarkko Parikka–Les Lancaster

Tuomas Salmela–Dominik Masin

Juuso Pulli–Aleksi Elorinne

Daniel Gazda

Marek Langhamer (Niko Parkkinen)

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut