Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola yllätti tappion jälkeen puhelimen toisessa päässä – maalivahdin vaihtoa ei harkittu: ”Koko joukkue olisi pitänyt vaihtaa”

Tappara-maalivahti Christian Heljanko pomputteli kiekkoja eteensä harvinaisen paljon.

8.4. 22:47

Aamulehti

Puhelimen toisessa päässä Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kuulostaa suorastaan rennolta ja itsevarmalta. Ei uskoisi, että 25 minuuttia aiemmin KooKoon tähtipuolustaja Petteri Nikkilä on sivaltanut kouvolalaisille yllätysvierasvoiton välieräsarjan avauksesta.

Stressaantunuttakin Tapolaa on joskus kuultu haastatteluissa, mutta nyt ollaan kaukana siitä.

”En ole maatani myynyt. Sarjat ovat sellaisia, että avauspelin tappion jälkeen seuraava peli odottaa. Ellemme paranna siihen ja myöhemmin sarjan edetessä, emme ansaitse finaalipaikkaa. Pudotuspelit ovat sillä tavalla rehellisiä”, Tapola kertoi.

KooKoo voitti Nikkilän 1. jatkoerän ajassa 69.21 laukomalla maalilla 4–3 (0–2, 3–1, 0–0, 1–0) ja kaappasi Tampereelta ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Tappara aloitti terävästi. Joona Luoto ja Mikael Seppälä veivät kirvesrinnat 2–0-johtoon ensimmäisessä erässä, eikä Tapparan ja KooKoon ennakkoasetelma, jossa kirvesrinnat olivat selkeitä suosikkeja, vaikuttanut lainkaan väärältä arviolta.

”Hyvä sisääntulo, joukkue oli hyvin latautunut. Halusimme olla aggressiivisia, taklata paikan tullen ja saada kiekkoa pohjaan – saada itsemme käyntiin. Ensimmäisessä erässä onnistuimme. Tiedostimme, että meidän pitäisi jatkaa sitä, mutta se ei siirtynyt kentälle. Noissa tilanteissa helposti vähän henkäiset, vastustaja ottaa ilmaa sisään ja voimasuhde voi heilahtaa”, Tapola analysoi.

Toisessa erässä kaikki muuttui. KooKoo latoi kolme osumaa ja tuli tasoihin. Tapparan pelissä ei juuri kehuttavaa ollut. Kirvesrinnat päästivät pelin lipumaan pois käsistään.

”Meillä oli huono hyökkäysrytmi. Yritimme liian nopeasti tehdä kolmatta maalia, mistä menetimme kiekkoja. Peli meni päädystä päätyyn -peliksi. Emme päässeet kontrolloimaan kiekkoa, joten KooKoo pääsi iskemään vastaan ja luomaan paikkoja”, Tapola taustoitti.

Tapparan Christian Heljanko ja KooKoon Nick Malik ovat kuuluneet miesten jääkiekkoliigan maalivahtielittiin, mutta perjantaina tästä ei ollut tietoakaan. Malik hörppäsi Tapparan ensimmäisen, Heljangolla oli kenties koko kauden vaikein iltansa toisesta erästä eteenpäin. KooKoon Teemu Engberg ja Kim Strömberg toisessa maalissaan saivat nauttia Heljangon haparoinneista.

Fanit innostuivat maalien jälkeen kurmuuttamaan kumpaakin maalivahdeista huudoin.

”Heljanko pystyy parantamaan. Laukaukset olivat hyviä ja maalit hienosti tehtyjä. Hänellekään tällainen breikki ei välttämättä ole helppo, kuten ei joukkueellekaan”, Tapola lausui.

Harkitsitko Janis Kalninsin vaihtamista maalille missään vaiheessa?

”En, maalit eivät olleet Heljangon syytä. Koko joukkue olisi pitänyt vaihtaa – se on mahdotonta”, Tapola naurahti.

Kolmannessa erässä peli eteni tasaisesti. Ensimmäinen jatkoerä oli pelillisesti Tapparan, tuloksellisesti KooKoon.

”Jatkoerä oli alkukauden toisintoa. Hallitsimme, loimme paikkoja päätypeleistä, yksi vastaisku ja kiekko on verkossa”, Tapola kertasi.

Tapola tiedostaa hyvin, että Tappara on ottelusarjaan selvä suosikki. Toinen kamppailu odottaa lauantaina Kouvolassa. Finaaliin mennään neljällä voitolla.

”Olemme suosikki ja tiedostamme sen. Olemme ansainneet tilanteen runkosarjan kautta. Altavastaajana on helpompi pelata urheilussa, mutta meidän pitää se kynnys ylittää. Minkään ennakkosuosikin aseman ei pidä antaa vaikuttaa. Pitää keskittyä siihen, mihin voimme kentällä vaikuttaa”, Tapola sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut