KooKoo-kannattajien silmä­tikuksi joutunutta Christian Heljankoa ei huutelut hetkauta – ”Kyllä sitä on Raumallakin koitettu, ja niiden sarjojen tulokset voivat kaikki katsoa”

Tappara ei nähnyt tarpeelliseksi vaihtaa maalivahtia kolmanteen välierään, KooKoo taas päätyi tekemään niin. Molemmat saattoivat hyvinkin olla oikeassa.

Christian Heljanko torjui kolmannessa välierässä Tapparan maalilla varmaotteisesti, vaikka vieraskannattajat yrittivätkin horjuttaa hänen keskittymistään.

11.4. 22:09

Aamulehti

KooKoo päätyi vaihtamaan kolmanteen välierään maalivahtia, kun kevään sensaatio Nick Malik sai tehdä tilaa Oskari Setäselle. Tapparan valmennuksen luotto Christian Heljankoon sen sijaan jatkui.

Tapparan ykkösvahti kiitti luottamuksesta ja torjui joukkueelleen tärkeän 4–2-voiton. Tällä kertaa se tuli tosin verrattain helpolla, sillä torjuntoja kertyi vain 19.

"Pelattiin ihan hyvä peli. Välillä oli vähän hiljaisempaa, ettei tilanteita tullut hirveästi. Yksi kiinnitys saatiin taas”, Heljanko summasi.

Taakse menneistä maaleista ensimmäisen Ville Meskanen laukoi läpiajosta, toisessa Radek Koblizekin aloituksen jälkeinen laukaus lähti ikävästi pakin jaloista.

”En ihan nähnyt vetoa, ja se meni kainalosta. Ei sellaisia maaleja saisi tietenkään mennä, mutta asiat eivät aina mene kuin elokuvissa. Ja sehän on toki ihan sama kun voitetaan, mutta silti henkilökohtaisesti pitää vielä parantaa”, Heljanko kertasi.

Vaikka samaan maalivahtiin luottaminen osoittautui Jussi Tapolan valmennustiimiltä oikeaksi ratkaisuksi, oli myös vierailta Setäsen valinta toimivalta vaikuttanut päätös. Hänelle kertyi torjuntoja 28.

Erityisesti ensimmäisessä erässä Setänen torjui erinomaisesti ja usein. Toisen erän maaleille hän ei oikein voinut mitään ulkopuolisten tekijöiden vuoksi – ensin työskentelyä sekoitti syliin peruuttanut joukkuekaveri, sitten syötön tielle päätyneet erotuomarin luistimet.

Lauantai käsitelty

Lauantain toinen peli Kouvolassa jäi Heljangolta vain hieman yli kuuden minuutin mittaiseksi. Hänen tilalleen tullut Janis Kalnins pelasi lopun erinomaisesti.

Vaikka asetelma oli ihanteellinen ulkopuolisten spekuloinnille, joukkueen sisällä maalivahtiasetelma tehtiin jo hyvissä ajoin selväksi: Heljanko tiesi heti sunnuntai­aamuna pelaavansa myös kolmannessa ottelussa.

”Ei siinä pelissä välttämättä maaleille ollut hirveästi tehtävissä. Nämä ovat kovia paikkoja, mutta niistä voi myös oppia paljon.”

”Olemme saaneet kolmesta pelistä raavittua kaksi voittoa, vaikka maalivahtipeli ei ole ollut ihan timanttia ainakaan omalta osaltani. Se on merkki siitä, että joukkue on ollut hyvällä pelipäällä. Ja niinhän se kuuluu mennäkin – paikkaillaan toisiamme puolin ja toisin.”

KooKoon kannattajat ovat intoutuneet psyykkaamaan Heljankoa sarjan jokaisessa ottelussa. Maalivahti totesi kannattajien osallistumisen olevan vain hienoa.

”Tosin kyllä sitä on Raumallakin koitettu muutamana vuonna, ja niiden sarjojen lopputulokset voivat kaikki katsoa”, Heljanko sanoi viitaten sekä tämänvuotisiin että kolmen vuoden takaisiin puolivälieriin – molemmista Tappara eteni selkeällä erolla jatkoon.

Maanantainakin viimeisenä saivat nauraa Heljanko ja Tappara-kannattajat: Heljanko-huudot kaikuivat kolmannen välierän päätyttyä Nokia-areenalla, mutta niiden sävy oli ivallisen sijaan ihaileva.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut