TPS tylytti Ilvestä selvin numeroin: ”Tätä ei kannata muistella enää sekuntiakaan”

TPS palautti loukkaantumisten runtelemat kissapedot jään pinnalle toisessa välierässä ja tasoitti voitot 1–1:een.

TPS:n Mikael Pyyhtiä teki kolme maalia Ilveksen verkkoon. Ilveksen maalilla Marek Langhamer vaihdettiin pois kahden erän jälkeen.

10.4. 22:21 | Päivitetty 10.4. 22:22

”Päivät eivät ole veljeksiä.”

Ilveksen hyökkääjän Henrik Haapalan kommentti lauantain voitokkaan ensimmäisen välierän ottelun jälkeen ei paremmin olisi voinut osua.

Ilveksen kannalta valitettavasti kielteisesti käänteentekevällä tavalla.

TPS ei antanut kissapedoille mitään palaa sunnuntaina Turussa toisessa välierässä. Maaliluvut 6–0 (3–0, 1–0, 2–0) eivät jättäneet mitään jossiteltavaa siitä, kumpi oli parempi joukkue sunnuntaina.

Ilveksen haasteet alkoivat jo aamupäivällä ennen ottelua, kun selvisi, etteivät Haapala eikä kakkossentteri Balazs Sebök ole pelikunnossa illalla.

Puolustaja Simon Johanssonin yksi huolimaton virhe hyökkäyssiniviivalla ottelun neljännessä vaihdossa oli lopullinen lähtölaukaus tulokselle.

TPS:n hyökkääjä Jack Rodewald nappasi kiekon ja kirmasi läpiajoon. Ammattimiehen viimeistely Marek Langhamerin kerran torjumasta irtokiekosta. Maalin jälkeen kotijoukkue alkoi dominoida tapahtumia.

”TPS oli hyvä, mutta me vastaavasti tosi heikkoja. Annoimme heidän hääriä vapaasti ja päästä tekopaikoille. Selväähän se on, kun tarpeeksi antaa siimaa, vastustaja rokottaa niistä”, Ilveksen Aleksi Elorinne summasi.

Kokenut puolustaja osasi heti pelin jälkeen nollata ottelun nopeasti.

”Tätä ei kannata muistella enää sekuntiakaan. Uusi mahdollisuus tulee jo tiistaina. Kotietu on edelleen meillä. Pudotuspeleissä tärkeintä pysyä koko ajan olennaisessa. Vain tulevilla teoilla on merkitystä”, Elorinne painotti.

Pudotuspeleissä lasketaan vain voittoja. Ne ovat välieräsarjassa nyt tasan 1–1.

Se on kuitenkin selvää, että Ilveksen pitää pystyä puolustamaan tulevissa peleissä paljon paremmin.

”Kun vastustaja pääsee meidän päätyymme, emme voi vain katseella seurata mitä seuraavaksi tapahtuu. On kamppailtava kovemmin ja pidettävä kovassakin paineessa vastustaja pyörimässä laitojen lähellä. Kun vetoja tulee, jokaisen pitää olla valmis syömään kiekkoa.”

”Pystyimme tekemään pitävän tulpan maalimme eteen Kärppiä vastaan. Sama onnistuu varmasti myös TPS:aa vastaan, kun kaikki viisikosta osallistuvat talkoisiin. Kun puolustamme hyvin, saamme varmasti riittävästi paikkoja myös hyökkäämiseen”, Elorinne paalutti.

Mikael Pyyhtiä oli Ilvekselle liian liukas pideltävä, tässä Miro Nalli yrittää pysäyttää häntä.

Tässä Pyyhtiä on iskenyt lukemiksi 5–0.

Elorinne sai ottelun avauserässä kiekon leukaansa.

”Lasketaan tikit tarkemmin maanantaina peilistä. Vähän voi kasvoja turvottaa ja myös kolottaa, mutta ei mitään vakavampaa. Tällaisia sattuu aina silloin tällöin”, Elorinne kuittasi.

Huolestuttavampi uutinen Ilvekselle oli luottopuolustaja Jarkko Parikan loukkaantuminen. Hän jätti pelin kesken jo avauserässä Topias Haapasen taklauksen jälkeen.

”Meillä on reservissä laatupelaajia. Kova kokoonpano saadaan takuuvarmasti seuraavaankin otteluun. Teot ratkaisevat”, Elorinne vakuutti vankalla playoff-kokemuksellaan.

Tyrmäys jo avauserässä

Ratkaisu: Ilves pelasi kolme hyvää vaihtoa ottelun alussa, mutta kaikki muuttui Simon Johanssonin kohtalokkaan kiekon menetyksen jälkeen. Jack Rodewald spurttasi läpiajoon ja viimeisteli 1–0. Mikael Pyyhtiän läpiajosta tekemä (2–0) ja Samuli Vainionpään b-pisteiden välistä laukoma (3–0) osuma paketoivat ottelun jo avauserässä.

Entä nyt? Vain voitot lasketaan. Seuraava mahdollisuus muuttaa ottelusarjan asetelmia on tiistaina Nokia-areenassa kolmannessa välierässä.

Yleisö: 7 752.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut