Jouko Myrrä iloitsi Kontiolan ratkaisumaalista: ”Konna on välittänyt tästä joukkueesta päivästä yksi lähtien”

Ilveksen päävalmentaja koki joukkueensa ansainneen keskiviikkona voiton, vaikka ero maaleissa jäikin häviävän pieneksi. Katseet suunnataan pian kohti Turkua.

Ilveksen pelaajat juhlivat Petri Kontiolan voittomaalia. Vaikka kotijoukkue pelasi pitkiä jaksoja hyvin, vaadittiin voittoon yli 70 peliminuuttia ja ripaus onneakin.

6.4. 22:26

Aamulehti

Vaikka keskiviikkoisessa huikean ottelusarjan huipennuksessa erot olivat aiempien pelien tapaan häviävän pieniä, voi Ilveksen nähdä seiskapelin suorituksellaan täysin ansainneen voittonsa.

Ilves hallitsi peliä pitkiä jaksoja, jolloin Kärpät joutui linnoittautumaan puolustusasemiin ja lähinnä roikkumaan mukana.

”Näen, että tänään olimme vahvempia ja kuskin paikalla. Peli oli sinänsä reilu”, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä totesi hetki dramaattisen huipennuksen jälkeen.

”Uskalsimme pelata, kamppailla ja väsyttää vastustajia hyökkäysalueella. Sitä kautta sitten loimme hyviä paikkoja, vaikka koko ottelusarjan tulokset kertovat, että nämä ovat olleet ensimmäistä lukuun ottamatta tiukkoja maalin pelejä.”

Lue lisää: Henrik Haapala tuuletti jo valmiiksi – katso hauska video Petri Kontiolan ratkaisumaalista

Yksi osoitus Ilveksen väsytystaktiikasta nähtiin jatkoajalla. Kärppien kolmosketju joutui taistelemaan omalla alueella useiden minuuttien ajan, kun Ilves pyöritti peliä ensin kolmos- ja sitten nelosketjun voimin.

Valtaisa rasitus usealle pelaajalle sekoitti Kärppien ketjurotaation, ja ennen kuin maitohapot oli saatu pois jaloista, oli Petri Kontiola jo ehtinyt ratkaisemaan ottelun sekä ottelusarjan.

”Meille ei tietysti ole väliä, kuka sen voittomaalin tekee, mutta oli hienoa että ’Konna’ sai palkinnon”, Myrrä iloitsi.

”Konna on välittänyt tästä joukkueesta päivästä yksi lähtien.”

Katseet kohti TPS:ää

Lauri Marjamäki tuli kesken kauden Kärppien päävalmentajaksi Lauri Mikkolan tilalle, kun Jokereiden KHL-kausi päättyi kuin seinään Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Kokenut valmentaja toi hajanaiseen ja pelillisesti kurittomaan joukkueeseen ryhtiä ja uskottavuutta. Kärpät sai erityisesti puolustuksensa pudotuspelien vaatimaan kuosiin, mutta se ei lopulta aivan riittänyt välieriin.

”Hatunnosto ja kunnioitus Kärppien joukkueelle ja valmennukselle. Siellä on kokeneita konkareita, jotka ovat tottuneet pelaamaan näitä pelejä, ja saivat vietyä tämän sarjan näin tiukille”, Myrrä kehui vastapuolta.

Kuten tiedossa hyvin on, eteni Ilves ensimmäistä kertaa mitalipeleihin sitten kevään 2001. Vuosiluvut eivät kuitenkaan ole olleet Ilveksen ja päävalmentajansa motivaattorina.

"Ei tässä historiaa ole tuijotettu tänään eikä voiton hetkelläkään. Enemmänkin olen nauttinut pelaajien puolesta. He ovat tehneet voittojen eteen kovan työn.”

”Matka jatkuu, ja hetken päästä fokus on vahvasti eteenpäin.”

Myrrä kertoi, että hienon fiiliksen keskellä pelaajat olivat kopissa jo aloittaneet valmistautumisen tulevaan. Välierissä Ilvestä odottaa pian Turun Palloseura, joka kaatoi omassa seiskapelissään HIFK:n 3–1.

”Katsomme sitä TPS:ää tulevien päivien aikana. Mutta kuten tämä ottelusarja ja muutkin otteluparit osoittivat, helppoja pelejä ja vastustajia ei tässä vaiheessa ole. Tämä on playoff-kevättä parhaimmillaan, tiukkaa taistelua joka kiekosta.”

”Huomenna huilataan ja käytetään kaikki mahdolliset lihashuoltokeinot. Perjantaina sitten käännetään katseet kohti Turun Palloseuraa”, Myrrä totesi lauantaina Tampereella käynnistyvästä sarjasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut