Illalla pelataan! Ilves luisteli Raksilan pettäneellä jäällä, eikä vakuuttunut – Liigan Arto I. Järvelä: Luovutusvoitto ei tule kyseeseen

Ilves piti tiistaiaamupäivänä vapaaehtoisen jääharjoituksen Raksilassa.

Ilves-puolustaja Aleksi Elorinne (lippalakki) testasi Raksilan jään ongelmakohtaa tiistain harjoituksissa.

5.4. 11:07 | Päivitetty 5.4. 12:16

Aamulehti, Oulu

Ilves piti tiistaina aamupäivällä kello 10 alkaen kenties mielenkiintoisimman jääharjoituksensa vuosikausiin. Maanantai-iltana Kärppien ja Ilveksen miesten jääkiekkoliigan kuudes puolivälieräottelu keskeytyi ajassa 10.12 jään petettyä. Kärpät johti tuolloin Saku Mäenalasen ylivoimamaalilla 1–0.

Ilveksen puolustusalueella ja laidan lähettyvillä sijainnut heikko kohta oli luonnollisesti Oulun Raksilassa aamujäiden kiinnostuksen kohteena. Ongelmakohdassa on jäämainos, josta puuttuu nyt isohko palanen. Vapaaehtoiseen harjoitukseen saapuneet Ilves-pelaajat testasivat luistelemalla ja myös käsin tarkastellen kohtaa. Kestäisikö Raksilan jää? Pelattaisiinko ottelu loppuun illalla?

Ilves-joukkue ei täysin vakuuttunut jään kunnosta vielä aamupäivällä, mutta joukkueen tuomio ei myöskään ollut, etteikö jäällä voitaisi jatkaa pelaamista. Hyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi, joka luisteli jäällä harjoituksissa, asetteli sanansa tarkoin, mutta äänestä oli helposti kuultavissa, että Iso-Mustajärven työkalujen alla on joskus ollut terhakkaampaakin tavaraa.

”Noh, en osaa sanoa...”, Iso-Mustajärvi aloittaa.

Kuulostaa siltä, ettei jää ole kuin unelma?

”Ei se ole kuin unelma. Kai siinä voi pelata ja kenttämies laittaa sen parempaan kuntoon, mutta ei se parhaalta näyttänyt”, Iso-Mustajärvi pohti.

Ette kuitenkaan päätyneet siihen, ettei jäällä voisi illalla pelata?

”Emme. Kyllä jäällä voisi nyt pelata, mutta miten sitten, kun peli etenee? Onneksi tässä on päivää jäljellä ja jäälle ehditään vielä tehdä jotain. Eiköhän illalla pelata kuitenkin”, Iso-Mustajärvi päätti.

Ilves-joukkueenjohtaja Markus Korhonen kertoi joukkueen siirtyvän hotellille lepäämään ja pitämään tavalliseen tapaan ottelupalaveria. Lähtökohta on Ilvekselle se, että kello 16.30 joukkue saapuu hallille ja kello 18.30 taistelu välieräpaikasta jatkuu. Lienee selvää, että jään kohtalo pyörii pelaajien mielissä, eikä jään kestävyydestä ottelun tuoksinassa voida olla varmoja. Ilta näyttää, miten toisella yrittämällä käy.

Ytimekkäimmän analyysin tarjosi luonnollisesti yli 50 vuotta Ilves-huoltajana toiminut legenda Lasse Laukkanen, joka on nähnyt urallaan kaiken ja vähän enemmän.

”Kyllä se jäältä näyttää”, Laukkanen tokaisi.

Kärpät harjoitteli tiistaina Ilveksen jälkeen. Oululaisseuran toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoi Kalevalle, että tiistai-iltana pelataan.

Miesten jääkiekkoliigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi tiistaina, että lähtökohtana on, että illan ottelu pelataan Raksilassa.

”Jos meidän pitää vielä tehdä muutoksia, niin katsomme tilanteen sitten uudestaan”, Järvelä muotoili.

Järvelän mukaan luovutusvoitto ei tule kysymykseen, kuten ei tullut maanantainakaan.

”Niin pitkään kuin on mahdollista pitää pelata. Jos toinen joukkue luovuttaa, niin se on eri asia”, Järvelä lausui.

Järvelä täsmensi, että ”niin pitkään kuin mahdollista” tarkoittaa ennen perjantaita. Perjantai on takaraja, sillä tuolloin alkavat välierät. Sitä ennen Ilveksen ja Kärppien sarja pitää saada pelatuksi.

Ottelua jatketaan keskeytyshetkeltä, eli pelikellon kohdasta 10.12 ja Kärppien 1–0-johdosta. Aamulehti seuraa tapahtumia paikan päällä erillisessä seurantajutussa. Ilves johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 3–2. Neljäs voitto takaisi Ilvekselle sen ensimmäisen välieräpaikan 21 vuoteen.

Mahdollinen seitsemäs puolivälierä pelattaisiin keskiviikkoiltana Nokia-areenassa.

Raksilan ongelmakohta on jäämainoksen kohdalla Ilveksen ensimmäisen ja kolmannen erän puolustusalueella.

Pettäneen mainoksen kohdasta puuttui tiistaina palanen.

Ilveksen on määrä kohdata Kärpät tänä iltana.

Kärpät veti aamutreenit Ilveksen jälkeen.

Lauri Marjamäki johti joukkojaan jäällä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut