Lukko opetti Tapparalle vuosi sitten läksyn, jonka tamperelaiset osasivat ulkoa vielä sunnuntainakin – Tapparalla on joukkueessaan maaginen tuki ja turva

Tappara on ollut läpi historiansa tunnettu urheilullisuuden keihäänkärkenä. Vuosi sitten näin ei enää ollut.

3.4. 19:59

Aamulehti

Vajaa vuosi sitten Rauman Lukko kaatoi pitkäaikaisen mörkönsä, Tampereen Tapparan, miesten jääkiekkoliigan välierissä. Alla oli kahdeksaan edelliseen vuoteen tyly pudotuspelisarjojen saldo: Tappara 5 voittoa, Lukko 0.

Lukon ja päävalmentaja Pekka Virran vuosien projekti huipentui. Sinikeltaiset olivat tikissä niin taktisesti, pelillisesti, henkisesti kuin fyysisestikin. Kokoonpano vilisi äärimmilleen viritettyjä laatupelaajia, kuten Robin Press, Vili Saarijärvi ja Eetu Koivistoinen. Tapparalla oli allaan ailahdellut runkosarja, eikä se ollut parhaiden vuosiensa vireessä.

Lukko juotti Tapparalle kuravettä ja meni jatkoon voittaen lopulta Suomen mestaruuden. Lukko oli Tapparaa parempi läpi kauden ja liki kaikessa. Erityisesti kaikki kulminoitui urheilullisuuteen. Välieräsarjassa kovemmin luistellut, töitä tehnyt ja kamppaillut joukkue oli kiistatta Lukko.

Tappara on ollut läpi historiansa tunnettu urheilullisuuden keihäänkärkenä. Vuosi sitten näin ei enää ollut.

Tuon läksyn Tappara oppi välittömästi. Kesähankinnat Waltteri Merelän, Mikael Seppälän, Veli-Matti Vittasmäen ja kumppanien johdolla suorastaan huokuivat sitä, ettei Tappara antaisi enää piiruakaan eteen perusasioissa, tuli vastaan kuka vain.

Eikä tällä kaudella ole antanutkaan. Tappara pelasi tasaisen erinomaisen runkosarjan ja oli sarjakärki 60 ottelun jälkeen. Kakkosmaalivahti Janis Kalnins sekä Lukko-sarjassa loistaneet Veli-Matti Savinainen ja Otto Leskinen olivat viimeinen silaus siirtorajalla. Tapparan kokoonpanossa ei ole heikkoja lenkkejä. Poissaolojakin kestetään.

Lukko-puolivälieräsarjassa Tappara maksoi vuoden takaiset potut pottuina. Lukko antoi kaikkensa ja oli perjantain neljännessä kohtaamisessa todella lähellä tasoittaa sarjan, mutta lopulta parempi voitti. Hallitseva mestari ei enää ollut urheilullisuudessa Tapparan edellä, eikä juuri missään muussakaan. Muutos viime vuoteen oli silmiinpistävä.

Tapparan hyökkäyspelaaminen ailahteli Lukkoa vastaan. Tappara oli parhaimmillaan konemaisen hyvä, mutta kaasu ei ollut pohjassa joka pelin alusta loppuun. Se mikä Tapparan piti tasaisesti voitoissa kiinni, oli varma puolustaminen ja maalivahtipeli. Tapparaa vastaan maalinteko oli erittäin vaikeaa.

Christian Heljanko oli Tappara-maalilla viimeinen tuki ja turva. Heljankoa epäiltiin vielä ensimmäisellä ykkösmaalivahtikaudellaan 2018–19, mutta enää epäilyille ei pitäisi olla mitään totuuteen pohjautuvaa sijaa. Lukko-sarjassa Heljangolla riitti tähtihetkiä, kenties kirkkaimpana entisen joukkuekaverin Sebastian Revon nollaaminen läpiajossa perjantain jatkoerässä.

Tappara ei maalivahtipeliinsä häviä tänä keväänä. Vaikeaa on keksiä, mihin muuhunkaan häviäisi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut