Joona Ikosen temppu ei ollut vain yksi maali muiden joukossa – lauantain huutomyräkkä vapautti jotain isompaa Ilves-kannattajien ja -pelaajien harteilta

Ilves on osoittanut tällä kaudella sisua, luonnetta ja yhteishenkeä, toisaalta pelillistä osaamista, jolla Kärpät voi kaataa.

2.4. 20:01

Aamulehti

Ilves-hyökkääjä Joona Ikosen 1–0-maali ajassa 49.47 oli paljon muutakin kuin tärkeän pudotuspelin voittomaali. Ilves oli hallinnut Nokia-areenan tunteikasta kiekkoiltaa mielin määrin, mutta Kärpät oli maalivahtinsa Joel Blomqvistin johdolla kestänyt ja kytännyt kärsivällisesti vastaiskupaikkaansa vierasryöstön viimeistelemiseksi.

Yli 11 000 tamperelaiskatsojan tunnetila oli yhteinen: ”Kuka meidät vapauttaisi tästä tuskasta ja tekisi maalin?”

Lue lisää: Oulu ei ole Ilvekselle enää mörkö – lauantain ratkaisija tietää, millä välieräpaikka irtoaa: ”Ei muuta kuin täysi höyry päälle”

Ilves-kannattajat ovat kestäneet paljon vuosikausien ajan. Tappioita, pettymyksiä, puuhasteluja – niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Viimeisin mestaruus 1985, sitä edeltävä 1972. Viimeisin mitalipelipaikka 2001. Vaikka Ilveksen nousu kohti runkosarja- ja toimistomenestystä on ollut viime vuosina kovaa, Ilves kaipaa yhä sitä isoa päänahkaa puolivälierissä.

Kärpät olisi sellainen, koska sitä päänahkaa ei helpolla metsästetä. Kärpät – betonimuurin tiiveydellä puolustava, kokoonpanoltaan nimekäs ja kaiken voittanut joukkue sekä seura – on juuri se muuri, jonka yli Ilveksen on kiivettävä jättääkseen menneisyyden haamut taakseen.

Kärpät oli tullut miesten jääkiekkoliigan puolivälieräsarjassa 0–2-tappioasemasta tasoihin ja sen puolustusshakki oli pitänyt Ilveksen nollilla pitkälle lauantai-iltaan. Kärppien räkämaalin pelko roikkui painajaisena jokaisen Ilves-fanin alitajunnassa.

”Joko tässä taas käy näin? Miksi taas me?” huusi Nokia-areenan kollektiivinen ajatus kolmannen erän alussa.

Kun Joona Ikonen painoi rystyllä kiekon Blomqvistin ohitse, koettiin Nokia-areenan toistaiseksi kovin huutomyräkkä. Siinä maalissa vapautui paljon ja pitkältä ajalta niin joukkueen kuin kannattajien harteilta.

Ilves on osoittanut tällä kaudella sisua, luonnetta ja yhteishenkeä, toisaalta pelillistä osaamista, jolla Kärpät voi kaataa. Kiekollisesti Ilves on vastustajaansa parempi. Kaikkea tätä nähtiin lauantainakin. Ja mikä erona viime peleihin, Ilveksen ote pelistä ei kirvonnut kesken kaiken.

Vielä yhden voiton se vaatii, Ilveksen välieräpaikka. Se voitto voisi käynnistää hurmoksen, jonka voimalla Kanada-maljakin on otettavissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut