Tapparan hyökkäyspeli muuttui hampaattomaksi Raumalla – Katse kääntyi heti seuraavaan peliin: ”Voittoon tai tappioon ei kannata jäädä kiinni”

Puolustus tiivistyi, mutta hyökkäyksestä katosi iso osa vaarallisuutta toisessa puolierässä, kun Lukko voitti Raumalla 2–1 ja tasoitti puolivälieräsarjan 1–1:een.

Lukon kultakypärä Vili Saarijärvi ja Pavol Skalicky (17) tuuletiivat maalia, Tapparan Veli-Matti Vittasmäki (33) joutui toteamaan vain tilanteen.

29.3. 22:12

Pudotuspeleissä tärkeintä on, että pitää pystyä elämään hetkessä. Eilen tulleesta voitosta ei ole mitään hyötyä enää tänään.

Olennaista on valmius pelata ja ottaa oppia mahdollisista omista edellisen pelin virheistä.

Taktiikan valinta korostuu, kun vastustajista etsitään mahdollisia heikkouksia.

Lukko oli käytännössä pakkovoiton edessä kotikaukalossaan Raumalla. Suurimmat muutokset raumalaisten kannalta oli tehty maalin suulla, kun aloittavaksi maalivahdiksi oli valittu Artjom Zagidulin ja maalintekijälaituri Pavol Skalicky pääsi takaisin tositoimiin neljän ottelun pelikieltonsa jälkeen.

Tapparalla uutena miehenä mukana oli Charles Bertrand, joka korvasi Petteri Puhakan nelosketjussa.

Kirvespaitojen suurin kehityskohde avausottelussa oli ottelun alku, joka oli tosi jähmeä. Nyt Raumalla Tappara aloitti päättäväisesti, mutta Lukko kampesi vahvasti mukaan pelin edetessä. Lukko tasoitti lopulta voitot maalein 2–1 (0–0, 1–0, 1–1) Rauman illassa.

Maali-iloittelun jälkeen oli odotettavissa, että molemmat joukkueet painottavat pelipalavereissaan puolustamisen merkitystä.

”Kun puolustamme tiiviimmiin, hyökkäyksemmekin toimii paremmin”, Tapparan kapteeni Otto Rauhala linjasi ennen ottelua.

Pelin kuva muuttui vahvaksi kiekon kontrolloimiseksi. Molemmat puolustivat keskustaa vahvasti ja välttivät riskisuorituksia kriittisissä paikoissa.

Kamppailu oli kuitenkin kovaa koko ajan. Molemmat joukkueet jakoivat painavia taklauksia alusta loppuun.

”Pienten marginaalien peli, jossa huippupaikkoja ei hirveästi kummallekaan auennut. Aika odotetunlainen pelin kuva avausottelun jälkeen”, Tapparan kaiken kokenut playoff-soturi Jukka Peltola summasi.

Tällaisissa otteluissa avausmaalin merkitys on aina iso. Kumpi sen tekee, on usein vahvoilla.

Nyt sen teki Lukon Pavel Skalicky väkivahvalla yksilösuorituksellaan. Jos Kyle Platzerin yläputkilaukaus avauserässä olisi uponnut, pelistä olisi voinut tulla hyvin erilainen.

Pomput menevät, miten milloinkin menevät, mutta pohtia voi myös Tapparan varman päälle valittua ottelutaktiikkaa.

Tässä Otto Rauhalan maalipaikka.

Tapparan Waltteri Merelä (19) aiheutti trafiikkia Lukon maalille.

Tuoko se joukkueen vahvuudet parhaiten esiin suhteessa vastustajaan? Laadukas puolustaminen on tärkeää, mutta viime vuosina aktiivisin ja pelirohkein joukkue on vienyt Kanada-maljan.

”Aina voidaan jossitella olisiko toisin pelaamalla tulos voinut olla toisenlainen, mutta se on täysin turhaa. Voittoon tai tappioon ei kannata jäädä kiinni”, Peltola kuittasi. Ja paalutti:

”Playoffeissa on tärkeintä keskittyä siihen, mihin voi vaikuttaa. Meidän tapauksessa se on huominen treeni ja sitä seuraava peli. Kiinnitykset ovat nyt tasan 1–1. Vain niitä kannattaa laskea.”

Jos nyt pitäisit puheen joukkueelle mitä heille sanoisit:

”Päät pystyyn. Unohdetaan tämä peli ja suunnataan ajatukset eteenpäin. Luotetaan omaan hommaan, tiedämme mitä osaamme. Jokainen nostaa tasoaan ja pelaa paremmin seuraavassa pelissä.”

Mielenkiintoista nähdä, millaisen taktiikan Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola valitsee torstain kolmanteen kamppailuun.

Päästä päähän hurlumhei-lätkässä kirvespaidat eivät ole vahvimmillaan, mutta tiistain kaltainen varman päälle kyttääminenkään ei joukkueen kaikkia vahvuuksia esiin tuo.

Kun Tappara painoi viime minuuteilla kaasun kunnolla pohjaan, paine Lukon maalilla oli valtaisa. Osa siitä oli luonnollisesti vastustajan voiton turvaamisen aiheuttamaa passiivisuutta, mutta osa myös Tapparan päättäväistä pelirohkeutta.

Tapparan hyökkäyksessä on niin paljon taitoa, että sitä soisi näkevän enemmän läpi pelin.

Toivottavasti sitä on tarjolla taas torstaina Nokia-areenassa.

Otto Leskinen teki Tapparan illan ainokaisen.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolalla oli asiaa kentän puolelle.

Tapparan maalilla Christian Heljanko torjui 15 kertaa.

Tapparan loppukiri ei riittänyt

1. erä: Maaliton. Tapparan Kyle Platzer lähimpänä maalintekoa. Laukaus b-pisteeltä Lukon maalivahdin Artjom Zagidulinin olkapään kautta yläputkeen.

2. erä: Tarkkaa kiekkokontrollia ilman riskejä. Lukon Pavol Skalicky nousi väkisin maalin eteen ja lirutti kiekon sisään Heljangon suojien alta. Maali siirtyi tilanteessa paikaltaan, mutta videotarkistus vahvisti kiekon ylittäneen sitä ennen maaliviivan.

3. erä: Vili Saarijärvi katkaisi Tapparan löysän avauksen viivassa, nousi vetopaikkaan ja tälläsi kiekon tolpan juureen (2–0). Otto Leskinen kavensi Veli-Matti Savinaisen hyvästä pohjustuksesta 2–1:een. Kovasta lopun myllytyksestä huolimatta Tapparan tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt.

Entä nyt: Puolivälieräsarjan kolmas ottelu on ohjelmassa torstaina Nokia-areenassa.

Yleisöä: 2517.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut