Ilves-pelaajaan tai -pelaajiin kohdistui rasistista huutelua Tampereen paikallispelissä – nyt Tappara sai huutelijan kiinni

Ilves-hyökkääjä Joonas Oden joutui kohtaamaan törkeää rasistista kommentointia tiistain Lukko-ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa.

Ilves-hyökkääjä Joonas Oden joutui kohtaamaan törkeää kommentointia tiistai-iltana.

9.3. 17:24

Aamulehti

Viime päivät eivät ole olleet Suomi-jääkiekon kannattajakulttuurille kaikista kunniakkaimmat. Viime perjantain Nokia-areenassa pelatun Tappara–Ilves-paikallispelin jälkeen sosiaaliseen mediaan ja eri keskustelupalstoille levisi tietoa rasistisesta huutelusta, joka olisi kohdistunut Ilves-pelaajaan tai -pelaajiin. Riittävän tarkkaa tietoa huutelun kohteesta ei ole toistaiseksi saatu.

Tapparan kehitysjohtaja Aki Hautamäki kirjoitti otteluiltana Twitteriin, että hän tarjoaa fanituote- tai VIP-paketin palkinnoksi silminnäkijähavainnoista. Hautamäki kertoi keskiviikkona Aamulehdelle, että huudot on varmistettu tapahtuneeksi ja huutelija on löytynyt.

”Pystyimme profiloimaan huutelijan silminnäkijähavaintojen perusteella ja saimme tiedon kyseisestä henkilöstä. Saimme ilahduttavan paljon vinkkejä”, Hautamäki kiittää.

”Olen puhunut huutelijan kanssa pariin otteeseen. Tämä ei ole millään tavalla hyväksyttävää, emmekä sitä suvaitse. Nollatoleranssi.”

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Urheilu.

Hautamäki ei avaa tarkemmin huutelijan kanssa käymänsä keskustelun sisältöä. Hautamäki on järkyttynyt tapauksesta.

”Onneksi tällaista ei ole ollut aiemmin. Shokeeraavaa, että näin voi käydä vuonna 2022.”

Tappara julkaisi keskiviikkona sosiaalisen median kanaviinsa päivityksen, joka on otsikoitu ”Ei rasismille!”.

”Rasismi ei ole pahuudessaan eikä ilkeydessään hyväksyttävää missään muodossa yhteiskunnassamme – eikä sillä ole oikeutta olla läsnä jääkiekossakaan”, Tapparan päivityksessä sanotaan.

Tappara pyytää yhteydenottoja sähköpostiosoitteeseen tappara@tappara.fi, mikäli sen ottelutapahtumissa vastedes koetaan syrjintää tai rasismia.

Perjantain jälkeen tiistain kierroksella Ilves-hyökkääjä Joonas Oden sai pelirangaistuksen polvitaklauksesta törmättyään Lukko-puolustaja Ondrej Slovacekin kanssa. Tapauksen jälkeen Odenin Instagram-tilin kommenttikenttiin alkoi sataa rasistista törkeää kommentointia, jonka Oden julkaisi.

Lukko tuomitsi jämäkästi ja nopeasti kommentit sosiaalisen median kanavissaan. Samoin tekivät sen pelaajat hyökkääjien Scott Pooleyn ja Ilves-kasvatti Julius Mattilan johdolla.

”Tällaisen kielenkäytön tuomitsemme seurana jyrkästi. Tämä ei edusta kannattajayhteisömme ja sen eikä seuramme arvoja. Puutumme ja tulemme jatkossakin puuttumaan asiattomiin ja laittomiin kommentointeihin siinä määrin kuin me pystymme”, Lukko kirjoitti Twitterissä.

”Joonas Odenin Instagramissa saamat kommentit ovat raivostuttavia. Riippumatta siitä, mitä pelissä tapahtuu, hän on paitsi lahjakas urheilija myös ihminen. Jääkiekossa ei ole tilaa rasismille. Puhun koko joukkueemme puolesta sanoessani, että tuomitsemme tämän käytöksen ja pyydämme Joonakselta sitä anteeksi”, Pooley jyrähti Twitterissä.

”Täysin sairasta sekä tuomittavaa ja niin kuin seura on jo sanonut, Lukko ja me pelaajat tuomitsemme tämän käytöksen täysin. Nuo kommentit eivät edusta Lukkoa eivätkä sen pelaajia millään tasolla”, Mattila viestitti Twitterissä.

Miesten jääkiekkoliiga kommentoi aihetta keskiviikkona muistuttaen, että rasismille ei ole sijaa yhteiskunnan millään osa-alueella.

”Jääkiekossa rasistinen loukkaus on ottelurangaistuksen arvoinen rike. Emme hyväksy sellaista myöskään kannattajilta. Pidetään yhdessä huolta kiekkoyhteisöstämme. Rasismille ei ole sijaa katsomossa, somessa tai missään muuallakaan. Jääkiekko kuuluu kaikille.”

Myös Ilves otti selvästi kantaa tilanteeseen ja rasismiin urheilussa laajemmin.

”Tuomitsemme kaiken syrjinnän ja rasismin. Emme hyväksy emmekä katso läpi sormien esimerkiksi etnisyyteen, uskontoon, vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai kansalaisuuteen liittyvää häirintää ottelutapahtumissa tai meihin liittyvissä sosiaalisissa medioissa”, Ilves kirjoitti eri sosiaalisen medioiden sivuillaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut