Liigan pudotuspelisysteemi julki – koronasiirroille ei ole sijaa, finaaleja voidaan lyhentää

Ensimmäinen pudotuspelikierros alkaa 24. maaliskuuta.

Ilves ja Tappara pääsevät maaliskuussa pelaamaan jo pudotuspelejä. Kuva runkosarjan viimeisestä paikallispelistä, Tapparan Kristian Tanus teki voittolaukauskisassa maalin Ilveksen Marek Langhamerin selän taakse.

9.3. 12:06

Miesten jääkiekkoliigan runkosarjakausi kääntyy loppusuoralleen, sillä päätöskierros pelataan 22. maaliskuuta. Pudotuspelit alkavat kahta päivää myöhemmin 24. maaliskuuta, ja kiekkoliiga kertoi keskiviikkona, kuinka pudotuspeleissä pelataan.

Avauskierroksella sijoille 7–10 runkosarjassa pelanneet joukkueet setvivät kahdella ottelulla kaksi jatkajaa puolivälieriin. Otteluissa voidaan päätyä tavanomaisuudesta poiketen myös tasatulokseen, ja mikäli joukkueiden voitot toisen osaottelun varsinaisen peliajan jälkeen ovat tasan, pelataan heti sen jälkeen jatkajan ratkaiseva jatko-ottelu maalista poikki -tyyliin.

Maaliskuun 27. päivänä alkavat puolivälierät, huhtikuun 8. päivä alkavat välierät sekä 19. huhtikuuta alkava loppuottelusarja pelataan normaaliin tapaan paras seitsemästä -järjestelmällä. Tarkemmat aikataulut julkaistaan vasta jatkoon menevien joukkueiden varmistuttua, mikä johtuu keväälle pandemian aikana siirtyneiden tapahtumien aiheuttamista areenoiden "poikkeuksellisen kireistä" varaustilanteista.

Jääkiekkoliiga kertoi, että tarvittaessa pudotuspelisarjoissa voidaan pelata myös siten, että ottelusarjan ohjelmassa on kaksi kotiottelua ja kaksi vierasottelua peräkkäin.

Samalla kerrottiin myös, että mikäli pudotuspeliotteluiden alkaessa joukkue ei pysty koronatilanteen vuoksi osallistumaan, ensimmäiselle kierrokselle nostetaan runkosarjan sijoituksen mukaisesti seuraava joukkue. Otteluparit muokataan tämän jälkeen runkosarjan sijoitusten mukaisesti.

Pudotuspeliohjelma on niin tiivis, että se ei mahdollista sovittujen otteluaikataulujen merkittäviä muokkauksia. Näin ollen jääkiekkoliiga muistuttaa, että mikäli joukkue ei pysty asettamaan otteluun kokoonpanoa, sen katsotaan hävinneen ottelu. Finaalivaiheessa ottelusarjaa voidaan pakottavassa tilanteessa lyhentää, jotta Suomen mestaruus 2022 selviää pelaamalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut