Ilves löysi Jokereista myös toisen huippuhyökkääjän – Henrik Haapala olisi halunnut kaukaloon jo tiistai-iltana

Santeri Virtanen ja Antti Saarela joutuivat lopettamaan kautensa terveyssyistä.

Henrik Haapala avaa tämän kauden vasta maaliskuussa – Ilveksen paidassa.

1.3. 15:41

Ilveksen liigajoukkueen huippuhankinnat eivät jääneet suomalaisten sydämet sulattaneeseen Marko Anttilaan.

Lisää paukkui heti tiistaina, kun Ilves ilmoitti pestanneensa Jokereista myös toisen kovan laitahyökkääjän Henrik Haapalan.

Pikavauhtia solmittu sopimus kattaa loppukauden. Haapala on sitoutunut pelaamaan Jokereissa kevääseen 2023 asti, kuten Anttilakin. Nykyisessä maailmantilanteessa on mahdotonta sanoa, missä Jokerit pelaa ensi kaudella. Vai pelaako missään?

Haapala, 28, on kovissa joukkueissa ja liigoissa karaistunut ammattilainen. Kovimpina meriitteinä ovat nuorten maailmanmestaruus ja kaksi Suomen mestaruutta.

Hän rakensi uraansa Tapparassa kevääseen 2017 asti, kunnes lähti kansainvälisiin kaukaloihin. Seuraavana keväänä tuli vielä lyhyt pätkä Tapparassa.

Kun Jokerien kausi päättyi niin kuin päättyi, Haapalan arveltiin siirtyvän Tapparaan. Niinpä Ilves-pesti tuli melkoisena yllätyksenä.

””Henkka” soitti itse ja tarjosi palveluksiansa meille. Sen jälkeen asiat etenivät nopeasti – ja tietysti pitikin edetä, koska tässä toimittiin myös kelloa vastaan”, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kuvaili.

Koskela tarkoitti tiistai-iltana klo 23.59 umpeutuvaa siirtoaikaa.

”Hän on kiistattomasti huippupelaaja ja sopii varmasti erinomaisesti pelitapaamme. Henkka pystyy rakentamaan tilanteita tyhjästäkin pelinäkemyksensä, vauhtinsa ja taitonsa kautta, mutta hän on myös kova kamppailija”, Koskela suitsutti.

Suurimpana kysymysmerkkinä on pelituntuman puute. Haapala ei ole pelannut tällä kaudella vielä otteluakaan. Jokerit tiedotti elokuun alkupuolella, että leikkauksen jälkeinen toipumisaika on noin viisi kuukautta.

Lempääläläislähtöinen hyökkääjä parani arvioidun aikataulun mukaan.

”Hän on ollut täysin pelikuntoinen jo jonkin aikaa, mutta KHL:ssä ei ole pelattu enää puoleentoista kuukauteen. Siksi paluu on viivästynyt”, Koskela tiesi.

Niinpä hinku on nyt hirmuinen.

”Jos Henkka olisi saanut päättää itse, hän olisi pelannut heti tiistaina... Sovimme, että hän tulee harjoituksiin keskiviikkona ja pelaa sen jälkeen, kun valmentajat niin päättävät.”

Seuraava mahdollisuus tulee torstaina Lukon vieraillessa Nokia-areenassa. Heti perjantaina on ohjelmassa Tampereen paikalliskamppailu.

”Meidän pitää olla maltillisia ja ajaa hänet rauhassa sisään. Tiedostamme, että edellisestä pelistä on pitkä aika”, Koskela painotti.

Ilvekseltä tuli tiistaina myös muita pelaajauutisia. Toissa viikolla vahvuuteen liittynyt Tomi Iso-Mustajärvi sai sopimuksen loppukaudeksi. Kooveesta tulleen sentterin kypsä pelaaminen on miellyttänyt Ilvestä.

Lisäksi Ilves vuokrasi JYPin kirjoilla olevan maalivahdin Niko Parkkisen pelaajaoikeudet loppukaudeksi. Parkkinen jatkaa arkeansa KeuPan Mestis-joukkueessa, mutta tarvittaessa Ilves voi kutsua hänet avukseen.

Ilveksen hyökkääjät Santeri Virtanen, 22, ja Antti Saarela, 20, eivät pysty pelaamaan enää tällä kaudella terveyssyiden takia.

Virtanen pelasi kaikkiaan 22 ottelua ja tehtaili niissä 4+7=11 pistettä. Hän siirtyi kesken viime kauden SaiPasta Ilvekseen. Silloin hänet nähtiin tamperelaisjoukkueessa vain yhdessä ottelussa.

Saarelasta tuli Ilves-fanien suuri lemmikki, kun hän upotti kolme osumaa Tapparan verkkoon Nokia-areenan vihkiäiskamppailussa. Hän pelasi kaikkiaan 37 ottelua ja kokosi saldon 12+7=19. Saarela on edelleen Ilveksen kolmanneksi paras maalintekijä Nicholas Baptisten ja Eemeli Suomen jälkeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut