Ilves ja Tappara, viekää pelinne Koulukadulle! Ehdotus on hullu, mutta elämmekin hulluja aikoja - Liiga - Aamulehti

Ilves ja Tappara, viekää pelinne Koulukadulle! Ehdotus on hullu, mutta elämmekin hulluja aikoja

Koulukadun SM-sarjakiekon yleisöennätys voisi vapista jo lauantain Tappara–HPK-ottelussa.

5.1. 19:19

Aamulehti

Tamperelaisen kiekkokauden suurimmat tunteet on koettu historian havinaa huokuneissa hallivaihdoksissa, kun Hakametsä hyvästeltiin marraskuun lopulla ja liigaseurat Ilves ja Tappara siirtyivät uuteen Nokia-areenaan. Tamperelaisten on aika lisätä kierroksia: viekää kotipelinne Koulukadulle, Ilves ja Tappara!

Hakametsään tamperelaisilla ei ole enää asiaa vuodenvaihteessa päättyneen vuokrasopimuksen jälkeen, mutta vuodet 1945–65 paikallisia pääsarjakiekkoilijoita palvellut Koulukatu lienee saatavissa käyttöön helpommin. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tuoreen ”päätämme perjantaina, mutta kerromme keskiviikkona, mitä tulemme päättämään perjantaina”-tiedotteen perusteella sisätapahtumien ehdottomat yleisörajoitukset saavat jatkoa kahdella viikolla, mutta ulkotapahtumien rajoitukset poistuvat tulevaksi lauantaiksi.

Koulukadun SM-sarjakiekon yleisöennätys on 10655 (Tappara–TK-V, vuonna 1964) ja se voisi vapista jo lauantain Tappara–HPK-ottelussa!

Koulukadulla on taatusti Nokia-areenaa halvempaa järjestää tapahtumia ja maksavaa yleisöä voitaisiin ottaa sisään. Vähän katsomoita ja pari höyryävää grillimakkaraa myyvää kioskia, niin johan olisi nostalgista kiekkotunnelmaa 60–70 vuoden takaa. Joskus vanhassa vara parempi, ainakin, jos haluaa kukkaroonsa täytettä. Ajatus voi olla hullu – onkin – mutta hullut ajat vaativat samanveroisia ratkaisuja!

Jos vakavoidutaan hetkeksi: Ilvekselle ja Tapparalle tilanne on karmea. Yleisöttömät ottelut Nokia-areenassa pitävät kulubudjetin tavallisen lihavana, mutta tulotiedot laihoina. Joulun, uuden vuoden ja loppiaisen ajan peleihin olisi voinut odottaa kovia yleisömääriä paitsi pelien ajankohdan myös tamperelaisjoukkueiden vireen puolesta.

Ilves otti keskiviikkona Oulussa vakuuttavan voiton Kärpistä. Vaikka Raksilan isännät hiipivät maalin päähän kahdesti ja loppu meni jännitysnäytelmäksi, Ilves oli tasakentin selvästi edellä. Tupsukorvien peli ja olemus on ollut jo viikkokausia kunnossa. Viimeisestä kymmenestä pelistä Ilves on kahminut seitsemän voittoa.

Tappara on, jos mahdollista, vielä hurjemmassa liidossa kuin paikalliskilpailijansa. Kirvesrinnat ovat napanneet seitsemän peräkkäistä voittoa. Anton Levtchi, Waltteri Merelä, ikinuori Kristian Kuusela ja kumppanit ovat niin ilmiliekeissä, ettei Koulukadun jää välttämättä kestäisi heidän pelaamistaan. Ja jos Tapparan alkukausi oli peli-ilmeeltään ailahteleva, viime otteluissa kirves on ollut kova, päättäväinen ja tasalaatuinen.

Tamperelaista kiekkotuotetta kelpaisi nyt esitellä yleisöllekin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut