Jouko Myrrä piti Ilves-joukkueelle pohtivan puheenvuoron – kuittasi tshekkipakkinsa kilahduksen tyynesti - Liiga - Aamulehti

Jouko Myrrä piti Ilves-joukkueelle pohtivan puheenvuoron – kuittasi tshekkipakkinsa kilahduksen tyynesti

Ilves romahti yhdessä yössä Nokia-areenan hallitsijasta murskatuksi. Dominik Masinin maltti petti pahiten.

Ilveksellä oli avauserässä teoreettiset mahdollisuutensa välttää murskatappio, mutta Tappara-maalivahti Christian Heljanko oli hereillä. Tässä pysähtyy Santeri Virtanen läpiajossa.

4.12.2021 20:53

Aamulehti

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli mietteliäs lauantaisen 0–7-paikallistappion jälkeen. Perjantaisen euforian vaihtuminen lauantain tuskaan riepoi Myrrää.

Myrrä näki rökäletappion syyksi taistelutahdon ja asenteen puutteen.

”Pidin pukukopissa pohtivan puheenvuoron siitä, mitä yksilö-, joukkue- ja valmennustasolla olisi pitänyt tehdä toisin välillä eilisilta–ottelun alku. Kaikesta näki, että vastustaja oli tullut pelaamaan sillä asenteella, millä jääkiekkoa kuuluu pelata. Silloin ansaitset kaiken, mitä saat. Meillä kaikki meni niin munille kuin olla voi. Emme olleet valmiita pelaamaan. Silloin se on aina päävalmentajan vika. Otan omaan piikkiini”, Myrrä manasi.

”Ensimmäisestä vaihdosta näki, että Tappara tuli iholle ja ihon alle. Meillä oli kaikessa fyysinen, pelillinen ja henkinen viive. Jokainen meistä teki kaikkensa, mutta tästä täytyy oppia. Lajin isoin juttu on kuitenkin korvienväli, sydän ja luonne – miten kaukaloon hyppäät.”

Ilves jäi kentällä jälkeen jo avauserässä, vaikka Tappara karkasi tulostaululla vasta toisen erän aikana. Ilves-joukkueesta on vaikea etsiä suuria onnistujia. Pahiten maltti petti tshekkipuolustaja Dominik Masinilta. Tapparan kanadalaissentteri Tyler Morley taklasi Masinin avojäällä kentän pintaan, mistä Masin riensi kurmuuttamaan Morleyta ja pudotti hanskansa antaakseen hänelle nyrkkipalautteen.

Tunteen valtaan ajautunut Masin paini rytäkässä linjatuomari Hannu Sormusen maahan, eikä kaukana ollut sekään, että Masinin nyrkki olisi kumahtanut Morleyn sijaan Sormusen leukaan. Ulosajon saanutta Ilves-pakkia voi odottaa iso pelikielto erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

”Jääkiekkoa me olemme aina tulleet pelaamaan. Koitetaan ratkoa nämä pelit pelaamalla sääntöjen puitteissa”, Myrrä kuittasi asian.

Ilves palaa arkeen ensi viikolla. Seuraavaksi vastassa on Kärpät Oulun Raksilassa ensi keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut