Näin pelattiin Liigassa keskiviikkona - Liiga - Aamulehti

Näin pelattiin kiekkoliigassa keskiviikkona: TPS kipusi Liigan kärkeen – Veli-Pekka Ketola muisti puheella edesmennyttä kiekkolegendaa ”Mölli” Keinosta

HPK:n peräkkäisten voittojen sarja on jo yhdeksän ottelun mittainen.

Juuso Pärssisen edustama TPS siirtyi miesten kiekkoliigan kärkeen

1.12.2021 22:20

STT

TPS kipusi keskiviikkona Liigan sarjataulukon kärkeen, kun se kukisti vieraissa Ässät 2–1. Tappio oli Ässille viides peräkkäin.

TPS oli vahva toisessa erässä, jonka se voitti 2–0. Erän maalit tekivät Jonne Tammela ja ylivoimalla Juuso Pärssinen.

Ottelu oli Ässien uudelle päävalmentajalle Karri Kivelle toinen, ja voitto on vielä ottamatta. Kivi luotsasi Ässät Suomen mestariksi vuonna 2013.

Ennen ottelun alkua entinen huippuhyökkääjä Veli-Pekka Ketola piti Porin jäähallissa tunteikkaan puheen maajoukkuekaverilleen, viime viikonloppuna kuolleen raumalaisen kiekkolegendan Matti ”Mölli” Keinosen muistolle.

Porin Isomäessä ilmoitettiin yleisömääräksi 1 275, eli häpeällisen vähän.

HPK:n putki kestää

HPK nappasi jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun se peittosi vieraissa Lukon voittomaalikisan jälkeen 4–3. Ratkaisuosuman teki Ryan Johnston.

HPK:sta Michael Joly iski kaksi maalia.

Lukko oli ennen HPK:n kohtaamista peleistä sivussa peräti puolitoista viikkoa, kun ilmeni, että joukkueessa oli henkilöstö mukaan lukien 11 koronatartuntaa. Lukko oli siksi HPK:ta vastaan liikkeellä uusilla kasvoilla.

Lukolla oli lainapelaajia muun muassa KalPasta ja Tapparasta. KalPasta pelasi Lukon ykkösketjun laidassa Kasper Simontaival, Tapparan Samuel Salonen puolestaan kolmosketjussa. KalPa-pakki Roope Laavainen aloitti Lukon kakkoskentällisen puolustajaparissa.

Lukon nelosketjun Jeremi TammelaMiro MarkkulaLenni Hämäläinen ikähaarukka oli 18–20 vuotta.

Myös HIFK:n nousu jatkuu

HIFK jatkoi nousuaan peitottuaan vieraissa Sportin 3–2. Eetu Koivistoinen teki HIFK:sta 1+1 pistettä.

HIFK nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Kauden hieman nihkeästi aloittanut HIFK on hyvässä vireessä, sillä se on hävinnyt 11:stä viime ottelustaan vain kaksi varsinaisella peliajalla.

Loukkaantumisten vaivaama Sport on tuskaillut Liigassa pitkään maalinteon vaikeuden kanssa. Se pelasi kolme ottelua peräkkäin maalitta, kunnes osui JYPiä vastaan ensimmäisessä kohtaamisessa kerran ja toisessa ottelussa viidesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut