Viimeiset liigapelit Tampereen Hakametsässä on nyt pelattu – palaa tästä tunnelmiin - Liiga - Aamulehti

Tampereen kiekkopyhättö on nyt hyvästelty: Hakametsässä on rakastuttu, ystävystytty, itketty ja naurettu – lue tästä kaikki juttumme hallilegendasta

Tappara ja Ilves hyvästelivät Tampereen legendaarisen jäähallin peräkkäisinä iltoina. Viimeinenkin liigaottelu Hakametsässä on nyt pelattu. Kokosimme Aamulehden parhaat Hakametsä-jutut tähän koosteeseen.

Hakametsä hyvästeltiin Tapparan ja Ilveksen illoissa viikonloppuna. Aamulehden kuvaaja Jukka Ritola ikuisti historialliset illat kuviin.

28.11.2021 9:30 | Päivitetty 28.11.2021 20:44

Aamulehti

Hakametsän jäähallin viimeinen liigaottelu on nyt pelattu. Ilves ja Tappara hyvästelivät vuodesta 1965 palvelleen hallilegendan tunteikkaissa jäähyväisissä perjantaina ja lauantaina.

Aamulehti kirjoitti useita jäähyväisjuttuja Hakametsästä ja oli luonnollisesti paikalla Ilveksen sekä Tapparan erityisissä illoissa. Voit lukea alta kootusti kaikki Hakametsä-juttumme.

Hakametsä on aina ollut Petri Kontiolan kotikenttä

Ilveksen sentteritaituri Petri Kontiola palasi täksi kaudeksi Tampereelle. Toistakymmentä vuotta Pohjois-Amerikassa ja idän kiekkoliiga KHL:ssä sisältänyt ura ei ole saanut Kontiolaa unohtamaan muistojaan Hakametsästä.

Lue juttu: Ilves-tähti Petri Kontiola on reissannut maailmalla, mutta Hakametsä on aina ollut hänen kotikenttänsä – velmu sentteri järkytti Tappara-leiriä mielipiteellään Raimo Helmisestä ja tienasi maalillaan asuntonsa ilmaisen siivouksen

Tamperelaislegendat kertoivat parhaat ja hirveimmät Hakametsä-muistonsa

Lasse Oksanen, Timo Peltomaa, Timo Jutila (kuvassa) ja Janne Ojanen pelasivat yhteensä tuhansia otteluita Hakametsässä. Kysyimme pelaajalegendojen parhaita ja hirveimpiä muistoja hallivanhuksesta.

Lue juttu: Tamperelaislegendat kertovat rakkaimmat ja hirveimmät Hakametsän muistonsa – ”Papan” kuolema järkytti Timo Jutilaa, Janne Ojanen lausui helpottavat sanat ja Timo Peltomaa innostui paukuttavista lapsista

”Jos nämä seinät osaisivat puhua”

Jarmo ”Pämi” Männistö, Veli-Matti Pohjonen ja Lasse Laukkanen ovat palvelleet vuosikymmeniä Tapparan ja Ilveksen pelaajia. He tuntevat Hakametsän kuin omat taskunsa. Kolmikko esitteli meille Hakametsän pyhimmät paikat ja tarinat.

Lue juttu: ”Jos nämä seinät osaisivat puhua”

Tarina keväästä 2017

Kevään 2017 puolivälieräsarja Tapparan ja Ilveksen välillä sytytti koko Tampereen liekkiin. Jututimme sarjan päähahmot, jotka kertoivat sarjan tarinan omin sanoin.

Lue juttu: Pudotuspelisarja, joka laittoi koko Tampereen sekaisin

Ikuinen paikka sydämessä

Hakametsän hallissa on juhlittu mestaruuksia, nautittu lihapiirakoista, opeteltu käytöstapoja, jännitetty, kyynelehditty, sähelletty, ystävystytty ja rakastuttu. Nyt Aamulehden lukijat kertovat parhaat muistonsa Hakametsän hallista.

Lue juttu: Ikuinen paikka sydämessä

Mestaruus 2016 yhdistää

Tapparan Otto Rauhala ja Ilveksen Aleksi Elorinne pelasivat yhdessä kirvesrinnoissa kausina 2014–19. Kumpikin nosti saman kohokohdan Hakametsästä esiin toisiaan tietämättä.

Lue juttu: Hakametsän jäähyväisviikonloppu alkaa tänään – Ilveksen Aleksi Elorinne ja Tapparan Otto Rauhala nostivat saman kohokohdan esiin toisistaan tietämättä

Ilves kasvoi areenakuntoon

Aamulehden urheilun päällikkö Lauri Lehtinen kommentoi Ilveksen kasvua.

Kommentti: Vielä viisi vuotta sitten Ilves ei ollut areenakunnossa – seuralegenda Risto Jalolla on tietty maine, jota Ilves kipeästi tarvitsee

Risto Jalon kyyneleet

Toimitusjohtaja, entinen hyökkääjävirtuoosi Risto Jalo oli haikein mielin perjantaina, kun Ilves hyvästeli Hakametsän. Jalo oli osa vuoden 1985 Suomen mestaruuden voittanutta ryhmää, joka oli saanut kutsun perjantain TPS-otteluun.

Lue juttu: Ilves-legenda Risto Jalon silmät kostuivat Hakametsän huikeissa jäähyväisissä – kotiyleisön rakastamilta vuoden 1985 Ilves-mestareilta hupaisa huomio

Hakametsä oli Miro Nallin toinen koti

Ilveksessä koko kiekkouransa pelannut Miro Nalli tunnelmoi, kun tupsukorvat jättivät Hakametsän taakseen. Nalli pääsi räjäyttämään täyden kotiyleisön 2–2-maalillaan TPS:n verkkoon.

Lue juttu: Tunteet nousivat Miro Nallin pintaan Ilveksen hyvästellessä Hakametsän – ”Josko kirkastettaisiin keväällä mestaruusvuosikerta”

Kuvagalleria: Elä Ilveksen jäähyväiset uudestaan

Toimittajamme Pyry Dementjeff ja kuvaajamme Jukka Ritola kiersivät Hakametsän hallia Ilveksen jäähyväisissä. Katso tunteikkaimmat ja tärkeimmät kuvat tunteikkaasta kiekkoillasta.

Lue juttu: Ilta oli täynnä tunteita, kun Ilves ja kannattajat hyvästelivät Hakametsän kiekkopyhätön – Katso kuvat ja elä historiallisen illan tunnelmat uudestaan

Rauhalan nimi jäi historiaan

Tappara-kapteeni Otto Rauhala viimeisteli lauantaina tamperelaisseurojen viimeisen liigamaalin Hakametsässä. Kymmenet Tappara-legendat olivat herkistää Rauhalan HPK-ottelun jälkeen.

Lue juttu: Tapparan kapteeni oli herkistyä nähtyään kirveslegendat silmästä silmään – Otto Rauhalan nimi kirjattiin historiaan

Kuvagalleria: Elä Tapparan jäähyväiset uudestaan

Toimittajamme Pyry Dementjeff ja kuvaajamme Jukka Ritola kiersivät Hakametsän hallia Tapparan jäähyväisissä. Katso tunteikkaimmat ja tärkeimmät kuvat tunteikkaasta kiekkoillasta.

Lue juttu: Fanien laulun kaiku jäi historiaan: ”Kiitos kaikesta Hakametsä” – katso tunteikkaat kuvat hallilegendan viimeisestä illasta

Nummiset viettivät isä–poika-iltaa Hakametsässä

Valmentajalegenda Kalevi Numminen ja puolustajaikoni Teppo Numminen voittivat yhteensä yhdeksän Suomen mestaruutta Tapparassa. Nummiset olivat lauantaiksi Hakametsään kutsuttujen Tappara-legendojen joukossa.

Lue juttu: Kalevi Numminen todisti, miten ulkojäiltä siirryttiin Suomen ensimmäiseen jäähalliin – hyvästeli legendana Hakametsän: ”Nyt se on sitten totta”

Tappara hyvästeli Hakametsän arvokkaasti ja perinteitä kunnioittaen

Tappara hyvästeli Hakametsän lauantain HPK-pelissä. Illan kruunasi kymmenien Tappara-legendojen marssiminen jäälle.

Lue juttu: Tappara hyvästeli Hakametsän omalla tavallaan: arvokkaasti ja perinteitä kunnioittaen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut