Ilves-puolustaja Tuomas Salmelalle pelikieltoa - Liiga - Aamulehti

Ilves-puolustaja Tuomas Salmelalle pelikieltoa

Tuomas Salmela huilaa Ilveksen seuraavat kolme ottelua.

11.11. 18:36

Aamulehti

Miesten jääkiekkoliigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Tampereen Ilveksen puolustajan Tuomas Salmelan kolmen ottelun pelikieltoon. Salmela, 26, taklasi viime lauantain Ilves–Lukko-ottelussa Hakametsässä vierasjoukkueen hyökkääjää Scott Pooleya.

Ottelussa Salmela sai päähän kohdistuneesta taklauksestaan pelirangaistuksen, mutta päävideotuomarin mielestä oikea tuomio olisi ollut ottelurangaistus, mistä tapaus eteni kurinpitodelegaation arvioitavaksi.

”Kurinpitodelegaatio toteaa, että Salmelan taklaus kohdistuu ensimmäisenä Pooleya päähän. Edelleen kurinpitodelegaatio toteaa, että vastustajan päähän osuminen olisi ollut vältettävissä suuntaamalla taklaus paremmin vartaloon. Delegaatio toteaa myös, ettei Pooleyn peliasento muutu ennen kontaktia merkityksellisesti siten, että se olisi ollut pääosuman syynä”, kurinpitopäätöksessä kerrotaan.

Kurinpitodelegaatio lausuu, että ”selkeä päähän kohdistuva taklaus” on lähtökohtaisesti vähintään viiden pelin pelikiellon arvoinen suoritus. Salmelan teko nähtiin kuitenkin kolmen pelin arvoisena.

”Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että pelitilanteessa tapahtuu sinänsä normaali puolustajan suorittama taklaus kiekolliseen vastustajaan. Rangaistavan taklauksesta tekee sen osuminen päähän. Delegaatio on harkinnut, että Salmelan taklaus arvostetaan lievemmäksi kuin 5 ottelun arvoisena, koska Salmela tulee taklaukseen maltillisella vauhdilla edestäpäin ja hän kohdistaa taklauksen vartalolinjaan”, päätöksessä perusteltiin.

Puolustaja Salmela huilaa Ilveksen maajoukkuetauon jälkeiset Jukurit-, JYP- ja TPS-ottelut. Salmela on pelannut kuluvalla kaudella 17 ottelua pistein 2+2=4.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut