SaiPa-suuruus Ville Kohon kasi nousi Kisapuiston kattoon - Liiga - Aamulehti

SaiPa-suuruus Ville Kohon kasi nousi Kisapuiston kattoon Lallin, Peten ja Mällin jatkoksi

Kohon paita jäädytettiin juhlallisin seremonioin.

SaiPa-ikoni Ville Kohon paita jäädytettiin Lappeenrannan jäähallissa lauantaina.

30.10. 17:44

STT, Lappeenranta

Jääkiekkoliigan lauantaikierroksen tunnelmallisimmat hetket koettiin Lappeenrannan Kisapuistossa ennen SaiPan ja Kärppien ottelua. Isäntäseura SaiPa jäädytti neljännen numeronsa, kun keväällä 2020 peliuransa lopettaneen Ville Kohon kahdeksikko (8) nostettiin hallin kattoon.

SaiPa oli aiemmin poistanut käytöstä Lalli Partisen (3), Petri Skrikon (9) ja Heikki Mälkiän (20) kantamat pelinumerot. Imatran Ketterän kasvatti Ville ”Köpi” Koho, 39, erottuu joukosta sillä, että hän pelasi liigatasolla vain SaiPassa.

”Mistä tietää, että on aika siirtyä eläkkeelle, kyselin kokeneemmilta pelaajilta. Se tapahtui 2019 joulukuussa valmistautuessani runkosarjan otteluun. Hyppäsin pyörän selkään. Kahdeksan minuuttia oli tapana lämmitellessä pyöräillä. Kuuden minuutin kohdalla tajusin kirjoittavani päässäni tätä juhlapuhetta”, Koho kertoi.

SaiPan toimistolla töitä jatkava Koho sai työnnettyä puheeseensa huumoriakin, jopa kuittia kaupunginjohdolle.

”Onneksi uusi halli ei ehtinyt vielä valmistua. Numero kahdeksan kuuluu nimenomaan Kisapuiston hallin kattoon.”

Koho pelasi SaiPassa 19 liigakautta, pudotuspeleineen 901 ottelua. Hän oli 12 vuotta joukkueen kapteeni. Pitkään kolmossentterinä punnertanut peluri koki tehokkaimmat kautensa uran loppupuolella. Koho pelasi kaksi juniorimaaottelua ja 12 vuotta myöhemmin kolme maaottelua Leijonien paidassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut